Ez milyen dolog?

Figyelt kérdés
Van úgy hogy anyám vagy apám vesz nekem valamit. Hiába mondom, hogy kifizetem magamnak, még is "nagylelkűen" felajánlják, hogy ők kifizetik. Utána meg rám megy a mocskolódás, hogy bezzeg ők mi mindent vesznek nekem, egy szóval felhánytorgatják, hogy mennyit költenek rám. Itt nem kell óriási összegekre gondolni, pár ezer forintokról van szó.
2017. dec. 17. 11:50
 1/5 A kérdező kommentje:
20 éves vagyok, de még otthon élek.
2017. dec. 17. 11:51
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
Hat szerintem akkor legkozelebb ne engedd nekik h fizessenek.vagy fogd meg a cuccod es koltozz el
2017. dec. 17. 12:00
 3/5 anonim ***** válasza:
52%
Nálam dettó ez volt. Utána mondtam nekik, hogy ja, felhánytorgatjátok. Aztàn mindent kifizettem, végül elköltöztem :D
2017. dec. 17. 12:02
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A volt párom csinálta ezt. Akárhányszor elmentünk vásárolni. Kinéztem egy középáras csokit ajándékba, ő levette a legdrágábbat. Én külön raktam a szalagon a saját cuccaimat, sokszor vásároltam otthonra (a szülői házba, tesóimnak), sokszor hozattak velem a barátnőim piát, édességet (külföldről jártam haza). És ő MINDEN alkalommal erőszakosan odatolta a sajátjához és nem engedett fizetni.

+ Folyamatosan vett nekem olyan dolgokat, amikre épp semmi szükségem nem volt és sokba is kerültek. Új telefon, új ruha, de olyan dolgokat is, amiket használni sem tudtam, mint pl. a méregdrága "gamer" egér+billentyűzet, holott én nem játszom a gépen, csak dolgozom.

Ezekkel mindig zavarba hozott, másrészt rendszeresen felhozta, főleg amikor nem volt annyira jó a kapcsolatunk, hogy ő milyen rengeteg pénzt költ rám és miattam fog elfogyni a kerete és neki azért kell ennyit dolgozni hogy engem el tudjon tartani... holott én is dolgoztam, egy fillért nem kellett rám költenie, sőt az élelmiszert mindig én vettem. :D

Gondolom attól érezte magát férfinek, hogy fizetett helyettem a boltban meg villogtatta a bankjegyeket, utána meg attól, hogy úgy gondolta, ő eltart engem.

Én (többek között) ezzel nem tudtam együtt élni, szerintem ez nagyon megalázó és teljesen felesleges vesződés.

Ha a szüleim csinálnák ezt, akkor vagy elköltöznék, vagy NAGYON határozott lennék és többet nem engedném meg, hogy bármit kifizessenek nekem. VAGY pedig önelégülten hátradőlnék, mikor bezzegeznek, hogy hátigen, ekkora király vagyok, megérdemlem ezt a sok jót. :D Van ismerősöm, aki így áll hozzá, bár ő őszintén úgy gondolja, hogy ekkora király és a szülei igenis fizessenek neki mindent... de náluk meg ez működik.

Azt neked kell tudni, hogy a szüleidet mivel tudod leszerelni. Próbálkozz.

2017. dec. 17. 13:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem nem hánytorgatták fel, de voltak olyan dolgok amikre vagy nem volt szükségem, vagy nem érdemeltem meg, vagy nem tudtam hogy az enyém. Nem nyúltam hozzá, ott hagytam az asztalon és használja aki akarja. Nem jó ötlet ez sem mert akkor azzal jönnek, hogy ők ki teszik a lelküket és mégse kell semmi, meg csak a segítségért élnek. Mondom, hogy senki nem kérte, akkor megsértődés.

Rossz ez mindenképpen, de te ismered őket, próbált megmondani egy az egybe, hogy nincs szükséged a holmira amit vesznek, nem akarod őket megsérteni, de el tudod dönteni magad, hogy mit akarsz és ki tudod fizetni.

2017. dec. 17. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!