Anyukám tegnap összeveszett velem mert eltűnt egy iskolai könyvem és én leátkoztam és most pedig a bocsánatkéréséért esedezek már tegnap majdnem végeztem magammal nincs kedvem semmihez még most is sírok. Segítség?
Próbálom megfejteni:
Eltűnt egy könyved, ezért megszidtak.
Igazságtalannak érezted a szidást, mert nem szándékosan vesztetted el a könyvet, ezért, amikor már eleged lett a piszkálásból, megátkoztad anyukádat.
Anyukád reakciója után rájöttél, hogy minősíthetetlenül viselkedtél,bocsánatot kértél nem is egyszer.
Anyukád még duzzog inkább.
A konklúzió számodra az, hogy neked semmi se sikerül, egy csődtömeg vagy, nem érdemled meg, hoyg szeressenek, stb.
Ezért végezni akartál magaddal.
Amikor apukád észrevette, kaptál egy taslit és egy kis eligazítást.
Ez az egész nagyon szép és jó lenne az állatvilágban. Az állatoknak nincs képességük a beszédre sem hangképzőszervi, sem agyi értelemben. Nektek, gondolom, van.
Ez a hisztifolyam azonban belülről átélve kimerítő lehet és mérgező, kívülről nézve szánalmas-nevetséges.
Én anyaként úgy látom, hogy ha elveszett a könyv, meg kell keresned vagy ptóolnod a könyvtárból. Dicséretet nem érdemelsz, túl sok szidást se, mert nincs ember, aki még nem vesztett el semmit. ha megátkozol, nem szép dolog, de haragudni jogod van, ha egyelőre nem tudod kulturáltabban kifejezni az érzéseidet, az gáz, de gondolom, lehetsz vagy 11 éves, felnőttkorodig még megtanulhatod. Ha a gyerekem szívből bocsánatot kér tőlem, akkor megbocsátok, viszont azt a játékot én sem játszom szívesen, hogy valaki belém rúg-bocsánatot kér - megint belém rúg, bocsánatot kér, és így tovább.
Nem az öngyilkosság, az önutálat, a szégyen meg az átkok visznek előbbre, hanem az elhatározás, hogy a jövőben változol.
Szerintem eléggé túlreagáltátok mindketten. Majd meglesz az a könyv, vagy szerzel egy másikat, emiatt nem kellett volna, hogy leordítson.
Ha emiatt öngyilkos akartál lenni, akkor viszont más is lehet a háttérben és ez csak az utolsó csepp lehetett. Apád is elég gázul reagálta le...
Sosem fogom megérteni miért kell ilyen piti ügyekből ekkora perpatvart csinálni.
Eltűnt egy könyved. Azigen.
Én felnőtt ember vagyok, vigyázok a cuccaimra, már-már túlságosan is.
De velem is előfordult már, hogy elhagytam valamit, vagy a buszon felejtettem..stb
Emberek vagyunk, megesik az ilyesmi.
Mennyibe kerül egy olyan tankönyv?
Nálunk egy használttankönyves boltban kb 500-1000 forint körül lehet venni bármilyen tankönyvet.
Igen, használt, de gondolom a tiéd sem patika állapotú volt.
Nem nagy tétel újonnan sem.
Legközelebb jobban vigyázol rá és kész.
Ilyenek miatt felesleges veszekedni és öngyilkosnak lenni.
Vannak ennél nagyobb gondok is(Bár mindenkinek az a legrosszabb amit épp átél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!