Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 éves vagyok, hova mehetnék...

17 éves vagyok, hova mehetnék "világgá"?

Figyelt kérdés
Nagyon rossz a kapcsolatom a szüleimmel és szeretném otthagyni őket. Megyeszèkhelyen lakom de nincs nagy tudàstáram a lehetőségeket illetően. Hajléktalanszàllóra 17 éves lànyként csak nem kéne.
2017. dec. 8. 22:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szólj a suliban, hogy azért nem voltál mert apád összevert. Háziorvoshoz menj el és mutasd meg neki mit csinált az apád, kérj tőle látleletet, vagy az iskolaorvostól. Kérj segítséget orvostól vahy tanártól vagy hívd.fel a NANE vonalát. Bántalmazott nőkkel foglalkoznak. Ott biztos elmondják milyen lejetőségeid vannak. De itt apádnak kell mennie nem neked. Ha 1 év múlva végzel mehetsz egyetemre és koliba.
2017. dec. 8. 23:51
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Itt segítenek, hívd fel: [link]
2017. dec. 8. 23:53
 13/23 anonim válasza:
32%
Szia! Hasonló cipőben járok veled, tulajdonképpen nekem csak azzal az emberrel van bajom aki megcsinált.. lelkileg terrorizál, de én ezt nem hagyom és erős vagyok, mivel én vagyok a legidősebb a két testvérem mellett, a legkisebb még csak 5 éves.. Bírd ki ezt az egy évet aztán arra mehetsz amerre látsz:) Én 16 éves lány vagyok és próbálom kibírni a sok kiabálást meg a veszekedéseket és próbálom megvédeni az anyukámat és a két öcsémet a sok bántásból és én tartom bennük a lelket. Csak annyit kívánok neked hogy légy erős és legyenek céljaid az életben! És gondolj arra hogy van ahol sokkal de sokkal rosszabb a helyzet..
2017. dec. 9. 00:31
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Mentem, talán nem kellett volna, de talán jobb így. Ha mész akkor is legyen egy célod, ami melett kiállsz, céltalanul egyedül az utcán, megtalál az ami nem kéne és soha nem fogsz tudni belőle kiszállni.
2017. dec. 9. 00:33
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

A bántalmazásról (Ha muszáj van helyed):

[link]

A bántalmazásról (Fontos Alapismeretek):

https://www.youtube.com/watch?v=A1VQG7HWHA4

A bántalmazásról (Emelt szinten):

https://www.youtube.com/watch?v=JlDqQizh4Qk

A bántalmazásról (Kis Összeállítás):

https://www.youtube.com/watch?v=Xomv5zprZdA

Az Energia vámpírokról (Vedd komolyan):

https://www.youtube.com/watch?v=UkYEvs1nI7g

A bántalmazásról (Részletesen):

[link]

2017. dec. 9. 03:45
 16/23 anonim ***** válasza:
86%
Lányok! Nem kell kibírnotok semmit! Amit tesznek veletek az bűncselekmény és akár az egész életetekre kihathat! Ott van feljebb a NANE segélyvonala. Hívjátok fel! Nem kibírni kell, és nem arra gondolni kinek rosszabb! Mert az olcsó vigasź és rajtatok nem segít. Adjatok egy esélyt magatoknak és kérjetek segítséget. Szégyen ami veletek történik, de nem nektek van szégyellni valótok, hanem annak aki ezt teszi veletek. Én is végig éltem ezt és kitartottam. Nem éri meg, higgyjétek el. A fél életem ráment erre az egészre annyira megviselt lelkileg a dolog. Akkor még nem volt internet, nem tudtam honnan tudnék segítséget kérni. Egyedül voltam és szörnyű volt. Végül a barátom menekített ki ebből a helyzetből. Ne hagyjátok magatokat! Majd írd meg kedves kérdező, mi történt. Szurkolok neked.
2017. dec. 9. 08:41
 17/23 anonim ***** válasza:
14%

Én hetedikesen még olyan pofont kaptam, hogy megfejeltem a falat és összeestem. Ez csak a grátisz volt a mindennapos ordibálás mellé.

A legnagyobb probléma az, hogy még nem vagy nagykorú. Van egy éved hátra amit ha kinok közt is de ki kell bírnod. A nyelvtudás fontos. ess neki az idegen nyelveknek, csak arra koncentrálj, semmi másra. a többi tantárgyból ha nem leszel jeles csak pl 2, ne érdekeljen. a nyelvtudás a lényeg, sőt az egyik legfontosabb. Ha angolos vagy akkor Londonban tudnál boldogulni valahogy, ha pedig németes akkor ott van München. Gyönyörű város, imádom, rengeteg a magyar és munka is mindig akad. lehet hogy a fizud negyede-harmada a szállásra megy eleinte és munkásszállón 12 emberrel vagy egy szobában de gondolj arra, hogy otthon rosszabb volt. ha van nyelvtudás , meg idővel egy két kinti barát akkor jó melót is könnyen kapsz.

2017. dec. 9. 08:47
 18/23 anonim ***** válasza:
87%

Ez borzasztó, hogy még te vagy az, aki bújkálni kényszerül és nem meri felvállalni mi történt.

Igenis menj be, jelentsd az ofődnek vagy akármilyen felnőtt embernek, mutasd meg a foltjaid és jelentsétek fel apukádat.

Ő nyugodtan van otthon, semmi következmény nincs a tetteinek.

Pedig legyenek, ne hagyd annyiban.

Más rokonaid nincsenek akikhez mehetnél átmenetileg?

Nyilván minél hamarabb dolgoznod kell majd, hogy fent tudd tartani magad.

Nagyon nehéz helyzet, senki nem érdemelné ezt, nem értem miért lehet minden agresszív idiótának gyereke..

Aki meg tényleg vágyna rá és jó szülő lenne, annak meg nem jön össze.. Igazságtalan.

2017. dec. 9. 09:17
 19/23 anonim ***** válasza:
58%
Remélem, anyukádat nem bántja. De te se tűrd tovább, jelentsd fel.
2017. dec. 9. 09:20
 20/23 anonim ***** válasza:
50%

Off

Nem en irtam a 16-os valaszt, de az hogy a bubanatban nem lett 100%-ban hasznos? Minden szava igaz, raadasul hiteles forrasbol, kinek jutott eszebe lepontozni?

On

2017. dec. 9. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!