Ha a lányaitok érettségi után elmennek szülni/férjhez mennek inkább továbbtanulás helyett, mit szólnátok?
Semmit nem szólnék, bár furcsállnám a dolgot, hogy ilyen hamar...
A nagyobbik lányod, hogy két gyereket is vállalt, hidd el, van ott (dugi)pénz, nem kell aggódnod értük. Csak lehet, hogy nem kötik az orrodra.
Tudod, mindig az panaszkodik a legjobban, akinek van bőven.
Ha az érettségimen felül lenne egy diplomám + szakmám, biztos elszégyellném magam,hogy mindkét gyerekem ekkora mihaszna lett.Valószínűleg, nem tudnék tükörbe nézni.
Mondjuk ismerek ilyen lányt,de ő konkrétan le se érettségizett,az ikertesója dettó.Az anyjuk helyében biztos öngyilkos lettem volna,ha 3 gyerekemből 2 ennyire elfuserált lenne.
21 évesen szültem.
Anyukám büszke rám,nem egyszer,nem 10szer elmondta már.
Csak érettségim van,nem szándékozom tovább tanulni.
Jól élek,élünk,nem dőlt össze a világ.
Én támogatnám a lányaim hasonló helyzetben (ha tudja mivel jár a kicsi és nem 3 hónapja jött össze a fiúval),nem ér véget annak az élete,aki fiatalon lesz anya.
De most ha belegondolunk....Oké hogy felnőtt meg az ő döntése. Érettségivel nincs vége semminek. Minimum egy szakma már legyen neki hogy el tudjon helyezkedni. Magyarországon tényleg így van hogy érettségivel nem megy az ember semmire. 21-23 éves korba én biztos hogy nem mennék el szülni. A kor miatt se. A tanulmányok után házat vennék, és 2-3 évre mire már minden van akár háziállat is. Közbe összeköltözni, összeházasodni.. És azután gyerek. Nem kell mindent elsietni.....
------Saját vélemény-------------
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!