Miért érdemlem ezt?

Figyelt kérdés
Miért nem lehet egy szerető, jó anyukám? Jó ember vagyok, a légynek sem ártanék, gyerekként is jó voltam, szófogadó stb.. Anyám mégsem szeret.... :( :'( Sokszor megvert, kiabált, ellökött magától ha megakartam ölelni,és olyanokat mondott, hogy minél jobban sírok, annál jobban megver, es annál nullább, annál sz**abb alak vagyok. Miért érdemlem ezt? Hogy lehet ezt túlélni? Van valaki hasonló cipőben? 22L
2017. dec. 5. 17:52
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Kérlek ahelyett, hogy a sebeid nyalogatod és az élet igazságtalanságán keseregsz fogadd el, hogy a Te életed így alakult. Ha ez az életed központi problémája, az baj. Engedd el a múltat, és Any(uk)ád kegyetlenségét és töltsd meg az életed élményekkel, barátokkal, tervekkel, munkával. Fel a fejjel!
2017. dec. 5. 18:01
 2/10 anonim ***** válasza:
85%
Nem, senki nincs hasonló cipőben. Ez a te cipőd. Tanuld meg méltósággal viselni. Ha szorít, old meg. Ha ezek után is kényelmetlen dobd el. Nem kell egész életedben viselni.
2017. dec. 5. 18:20
 3/10 anonim ***** válasza:
98%
Nekem is ilyen anyám volt, csak még piáltak és vertek is mellé apámmal. Valamikor korai kamaszkoromban eljött az a pont, hogy eldöntöttem, ha beledöglök se hagyom, hogy ennek a nőnek ekkora hatása legyen az életemre, ha nem szeret, hát nem szeret, nincs rá szükségem. Annyi más örömforrás van az életben, ne egy emberen múljon már, nem szabad hagyni. Barátokkal pl. máris könnyebb, nekem is ők a családom. Szépen leváltam érzelmileg, megtanultam teljesen leszarni a véleményét és már nem is akartam tőle semmi szeretetet, onnantól nem érdekelt. Aztán amikor befejeztem a középiskolát, akkor elköltöztem és minden kapcsolatot megszakítottam velük, magamra koncentráltam. Őt nem tudod megváltoztatni, de a hozzáállásodat igen. Ha egyedül nem megy, keress fel pszichológust.
2017. dec. 5. 18:26
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Természetesen nem érdemled ezt. Viszont az önsajnálat nem vezet sehova. Találd meg a szeretet másokban, barátokban.

Anyukádnak nyilván komoly mentális problémája van, dühös, elégedetlen az életével, amit sajnos rajtad vert le.

Megváltoztatni nem tudod, csak saját magadat, pontosabban a hozzáállásodat.

Az élet sajnos igazságtalan. Keress pozitívumokat az életedben, ne a rossz dolgokra koncentrálj.

2017. dec. 5. 18:48
 5/10 anonim ***** válasza:
21%
Elszaporodtak mostanában a 22 éves, anyjuk miatt jajveszékelő lányok, vagy te írsz ki minden ilyen kérdést?
2017. dec. 5. 19:02
 6/10 anonim ***** válasza:
94%

Nem érdemelted ezt, de már rég nem vagy gyerek, 22 éves felnőtt nő vagy. Fogadd el, neked ilyen anya jutott, ez szomorú, de van ilyen. Nem tudsz változtatni rajta és azzal főleg nem segítesz magadon, ha beletemetkezel az önsajnálatba és életed végéig ezen rágódsz.

Ha nem tudsz tovább lépni, keress egy pszichológust.

2017. dec. 5. 19:20
 7/10 anonim ***** válasza:
94%

Nehéz dolog ,de ahogy írják fogadd el. Legy önálló és szakitsd meg vele a kapcsolatot.

Tudom ,hogy nehéz ,de nem érdemel mast.

n25

2017. dec. 5. 19:27
 8/10 anonim ***** válasza:
95%

Tanulj belőle, és legyél tudatos, gyakorolj önkontrollt, hogy te még véletlenül se válj olyanná, mint anyád volt. Nekem is hasonló a keresztem, én már 13 éves korom körül eldöntöttem, hogy nem akarok olyanná válni, mint anyám, ehhez azóta is tartom magam (konkrét elképzeléseim voltak/vannak a nevelésről, emberi kapcsolatokról, és tudatosan MINDIG aszerint cselekszem, így már részemmé vált ez a megváltoztatott viselkedés).

A többieknek abban igaza van, hogy 22 évesen már picit tudatosabbnak kellene lenned, és nem keseregned kellene, hanem kezedbe venni az irányítást. Hajrá! :)

2017. dec. 5. 19:31
 9/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem érdemled, de sajnos ezt kaptad. Sajnos nem vagy vele egyedül. Tudatosítsd magadban, hogy nem a te hibád, és ne kepessz olyasvalaki szeretetéért, akitől úgysem fogsz kapni. Keress barátokat, szerelmet, kutyust, cicát, szeretetet nagyon sok élőlénytől lehet kapni.
2017. dec. 5. 19:33
 10/10 kovpet ***** válasza:
A gyereknek a szeretet JÁR, azt nem kiérdemelni kell. Ha te nem kaptad meg, az nem a te hibád, hanem az övé, ne magadban keresd a rosszat emiatt.
2017. dec. 7. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!