Miért érdemlem ezt? Miért ilyenek a szüleim?
Valószínű, nem mernek szembenézni a tettük súlyával, és rád hárítják az ők felelősségüket.
Mivel anyukád kiéhezett a szeretetre, azt érzi, te gátolod ebben.
Legyél erős, és ha félsz is egyedül, ne kérd, hogy lemondjon miattad egy találkozást. Biztos, hogy nem könnyű, de legyél elismeréssel az új párja iránt.
Nem ezt érdemled, nem ezt a bánásmódot kellene kapnod! Ha a szüleid nem segítenek átvészelni az ők válásukat, akkor barátaidra és saját erődre támaszkodhatsz.
Nehéz a helyzeted, de igyekezz győztesen kikerülni ebből. Meglátod, mennyire megerősödsz.
Az öngyilkosság nem megoldás, nem te vagy a hibás. Ezt vedd tudomásul, és járj emelt fővel akkor is, ha hibáztatni akarnak.
Van olyan kapcsolatod még a szüleiddel, hogy el tudd mondani nekik a bánatodat? Ha nem hallgatnak meg, próbáld meg szépen írt kézírással.
Próbálj meg valahogy anyuddal beszélni, hogy ez nem jó.
Nagyszülőd vagy más rokonod nincsen? Vagy egy felnőtt, aki tudna segíteni?
Az öngyilkosságot sürgősen felejtsd el, az nem megoldás. Biztos most nehéz neked. Nem így kellene élnie egy gyereknek. De ezek a dolgok csak meg fognak erősíteni, csak tarts ki.
15 éves korodtól iskolai szünetekben vállalhatsz diákmunkát is.
Tényleg a legjobb az lenne,ha kollégiumba költözhetnél:(
Ruhákat tudsz esetleg kérni a helyi családsegítőben. Esetleg beszélhetnél az osztályfőnököddel aki rákérdezhet anyukádnál, miért nincsen megfelelő méretű ruhád? Hátha akkor észbe kap.
Kedves első! Nekem is van egy csomó több éves ruhám, mert egy ideje nem növök, jó állapotúak, szeretem és szívesen hordom őket.
Viszont a kérdezőnek nem azzal van a baja, hogy egy évesek a ruhái, hanem azzal, hogy kicsik rá.
Azért 12-13 évesen egy év alatt rengeteget nő egy gyerek.
Szerintem ne agyald túl, csak mondd neki, hogy szeretnél valami fontosról beszélni vele, mert úgy érzed, hogy benne megbízhatsz.
Aztán mondd el neki, amit itt is leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!