Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hátránnyal indul az életben,...

Hátránnyal indul az életben, akit a szülők nem támogatnak a továbbtanulásban?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk jó képességű gyerek, de a szülők osztanak-szoroznak, és arra jutnak, hogy nem, nem engedhetik meg a gyereknek, hogy otthon lakjon, ameddig tanul.

Vagyis, az anya szeretné, az apa megtiltja, és mivel az van, amit az apa mond, a gyereknek ott az ajtó.

Hátránnyal indul az életben, ha egész gimnázium alatt az egyetemre készült, kitűnő is lett, aztán mégsem mehet sehová, mert azt kell megoldania, hol és miből él majd meg?

2017. nov. 25. 13:22
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%

Szuleid nyakan akarsz elni? Mamahotel? Hat persze!

Menj el dolgozni es eld az eleted, ne apadek nyakan eloskodj.

2017. nov. 25. 14:36
 12/19 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Sok ismerősöm tanult tovább, és ez nem volt garancia a sikerre. Én csak munka mellett tudtam tovább tanulni, és jó munkám lett.
2017. nov. 25. 14:40
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvalóan igen, de meg lehet oldani ezt is.

22/N

2017. nov. 25. 15:00
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen hátránnyal indultam:

Szüleim csak általános iskola elvégzésben "támogattak". Azt mondták: meg van 8 osztály, 15 éves leszek takarodjak dolgozni, mert nem fognak egy ingyenélőt eltartani. 15 évesen elmentem dolgozni. Évek alatt össze spórolt pénzből esti iskolában leérettségiztem, utána elvégeztem egy okj szakmát. Meg is szakítottam velük a kapcsolatot.

2017. nov. 25. 15:17
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

En csak szakmat tanultam de apam igy is idegeskedett h mikor megyek mar dolgozni. Elotte erettsegiztem de nem erdekelt az egyetem, viszont ha szerettem volna egyetemre jarni azt se tehettem volna meg mert anya munkanelkuli volt egy -1 fizetes az nagyon hianyzott a csaladnak.

Ismerek olyat aki gyerekvallalas utan, munka kozben diplomazott tehat nem lehetetlen a dolog de egyertelmuen elonyos ha lediplomazol vagy befejezed a tanulmanyaidat, legyen az barmi amig otthon laksz.

2017. nov. 25. 21:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Én komoly hátránnyal indultam a családom miatt. A gimnáziumot nem tudtam befejezni, mert olyan anyagi helyzetbe kerültünk apám alkoholizmusa miatt, hogy kénytelen voltam elmenni 16 évesen dolgozni. Anyám és a bátyám se támogatott, mert minek továbbtanulni, ők is jól elvannak a 8 osztályukkal, én azonban tanulni akartam.

Munka mellett érettségiztem le esti suliban, a lányom születése után szereztem meg a felsőfokú OKJ-s végzettségemet és a fiam 1 éves születésnapja előtt pedig az ELTE-n diplomáztam kitűnőre. Igaz, hogy család és munka mellett tanultam és sokszor nagyon nehéz volt, de megérte. Jól keresek, mindenem megvan és csak csóválom a fejem amikor panaszkodni kezdenek a családtagjaim, hogy milyen szar hogy gyárban kell dolgozniuk 4 műszakban, minimálbérért.

Tojd le azt aki vissza akar tartani a tanulástól, csináld azt amit te szeretnél. Ha tanulni szeretnél, tedd azt és ne riadj meg a kemény munkától. Hosszú távon mindenképp profitálsz belőle.

2017. nov. 26. 23:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok : elgondolkodtam alaposan a dolgon és tudok neked pontos összehasonlítással szolgálni.

A lányom pont olyan mint én minden szempontból. Ugyanolyan elszánt mint én voltam anno és jelenleg 17 éves.

Az én egyenlegem hátrányos helyzetből indulva:

22 évesen érettségi

30+ évesen OKJ és diploma, angol nyelvvizsga

- stressz, túlterheltség, kimerültség

A lányom egyenlege támogatottan (most angliában élünk):

16 évesen A-B vizsgaeredmények GCSE-n 7 tantárgyból, nyelvvizsgák grade C-k

angol nyelvet perfektül beszéli, spanyol nyelv középszintű (GCSE grade C), francia nyelv középszintű (GCSE grade C)

17 évesen Sixth form College-ben matekot, fizikát és mérnöktant tanul mert robotikával szeretne foglalkozni és a Cambridge-re akar bejutni, japán nyelvet tanul az alapfokú nyelvvizsgán már túl van, jelenlegi cél a GCSE-n legalább grade C belőle.

- nem stresszel, szabadidejében dolgozik pár órát, hogy több zsebpénze legyen, mint amit tőlünk kap. Boldog, kiegyensúlyozott.

Ennyit számít a szülők támogatása, feketén -fehéren.

2017. nov. 27. 00:28
 18/19 anonim ***** válasza:

# 17.: Na és, Magyarországon hiába támogat a szülő, mint engem, a fenti szintre nem fogsz eljutni. Rabszolgát akarnak belőled, nem érdekli őket, mi érdekel téged, csak adózz. Sok gyerekbe a "szerencsétlen" -szerető és jóindulatú- szüleik beleteszik az egész életüket, a gyerek, még rendes is, aztán idehaza méltatlan körülmények között, érdeklődése, elhivatottsága alatt mélyen akarják használni, mint egy olajos csavarkulcsot a műhelyben.

Ehhez jön az EU-s rendszer, felvesznek hátrányos helyzetű álláskeresőként GINOP-ból bér kompenzált dolgozóvá, aztán 1-2 év után megszűnik, a munkahely, ha nem jön több EU bérkompenzáció. Felvesznek a helyedre egy másik egy éve álláskeresőt. Ez csak egy félelem a nagy EU-ból.

Na, az UK-nak elege is lett.

(Fidesz szavazó vagyok, még mielőtt nekem jöttök, hogy baloldali, liberális lennék.)

2017. nov. 29. 17:46
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen, akit Magyarországon, egyik szülője sem támogat, annak, nagyon nehéz lehet a sorsa... Ebből nem mindenki tud felállni, a 17-es válaszoló egy nagyon jó példa, de sajnos sokakból lesz alkoholista, mentális, vagy egyéb beteg. 90 000 fő bűnelkövető évente, 70 000 jogerősen elítélt... 25 000 fő börtönökben...

Épp a napokban mutatta a falumból egy nálam, 9 évvel idősebb, matt részeg férfi a tárcájában a 15 éves lányának fényképét... Szomorú.

2017. nov. 29. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!