Miért gondolják a mai fiatalok, hogy okosabbak szüleiknél?
Lépten nyomon látni, hallani, tapasztalni, hogy a fiatalok szidják szüleiket és folyamatosan elégedetlenek. Mi még hálásak voltunk a szüleinknek, hogy világra jöttünk, ma azt hallani, ha megkérik öket valamire, hogy "azért szültél, hogy a cseléded legyek?" Mi, szülök rontottuk el? Vagy ennyire más a világ? Rendben van, hogy a gyermek ítélkezik az anyja, apja felett? Hogy elégedetlen, ha nem kap meg mindent, amit csak akar (nem kér, akar)? Persze nem minden fiatal ilyen, tisztelet a kivételnek.
Félreértés ne essék, nem szidni akarom a mai fiatalokat, de szerintem ez egy létezö probléma. Szívesen olvasnám fiatalok nézöpontját is, ök hogyan látják.
Most annyiban másabb mint eddig bármikor, hogy a számítástechnika az internet világában élünk, amihez sokszor sokkal sokkal jobban értenek a fiatalabbak, tehát tényleges tudásuk magasabb.
Lehetséges, hogy emiatt van, hogy azt gondolják, hogy mindenben jobbak, mindent jobban tudnak.
Azta qrva ez a válasz, hogy a "szülők nevelik ilyenné".
Egy ertelmes ember, akinek több az IQ-ja mint egy sültkrumplinak az tudja mi helyes, es mi nem....
Pl ha nincs penz, és a küszöbböt ragja a csalad, akkor legyen ertelem abban a fiatalban, hogy nem hisztizik iphone-ert.....
Ez nem neveltetéd.
Érdekes és többnyire logikus válaszok, mindenkinek köszönöm. Legtöbben a szülöt teszitek felelössé a kialakult helyzetért, amivel részben tudok csak egyetérteni. Sokszor viselkedik úgy a gyerek, amit a szüleitöl biztosan nem látott vagy tapasztalt és emlékeim szerint én sem csak abból épitkeztem, amit otthon láttam.
Érdekes, hogy szinte kizárólag a szülö a felelös, hogy a gyermek hogy viselkedik és a szülö tetteiért ki felelös? Saját maga? Vagy az ö szülei? Nem csak a szülöktöl kapta a gyerek a túlzott szabadságot (töle is), hanem a rendszertöl. Mi gyerekként tiszteltük a felnötteket. Ha kaptam egy kokit a tanártól, mert beszéltem órán, otthon elmeséltem, anyámtól jött érte a saller. Most már nem lehet csúnyán nézni sem a gyerekre, mert a szülö is a tanárra förmed, de még meg is büntetik. Az utcán ha rámszólt egy felnött a viselkedésem miatt, fülem farkam behúzva elandalogtam, most jobb esetben csak visszabeszélnének a fiatalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!