Mit tennétek ha a 11 éves lányotok úgy jönne haza az iskolából hogy dacból félig felnyírta a haját?
Elvinném a fodrászhoz, levágatnám egyformán, 11 évesen féloldalasra nyírt hajjal biztosan nem járna. Amíg vállalhatóra nő, lenne ideje elgondolkodni azon, hogy a tetteinek következménye van. Ez is hozzátartozik a kamaszos lázadáshoz.
A nőiességre nevelés szerintem is marhaság.
#13 Igen, a lázadó kor arról szól hogy csinálsz a közepesen kevésbé hülyeséget, amit anyád átalakít egy óriási hülyeséggé, aztán annak viseld a következményét. Plusz ez legalább akkor öngól, mint szeretkezni a szüzességért, vagy éhségsztrájkolni az anorexia ellen.
Plusz megnézném azt ki bevállalja hogy akarata ellenére levágja a haját, sőt, megnézném hogy sikerülne neki kivitelezni a dolgot.
Gondolom ezt megelőzhette valami vita vagyis inkább viták sorozata.
Abból, h nem írod le az egész sztorit, sejthető, hogy sáros vagy te is. Dacból nyírta le??...... mit akar ez jelenteni? Mire reagált így?
Netán irreális elvárásaid, követelményeid vannak felé a nőies nevelés (??:xD, menj már, férfi böföghet az asztalnál, az nem zavar?) és ő ezt megunta volna?
Magamba néznék és beszélnék vele. Miért csinálta, esetleg én hibáztam, arra törekednék, hogy közösen megoldjuk.
Rábeszélném a fodrászra, KÖZÖS megegyezéssel.
És akceptálnám, hogy olyan habitussal rendelkezik, ami nehezen tűri az elnyomást, parancsokat. Láthatod, h hülyeségeket csinál, ha így kezeled, ilyenkor nem az a megoldás, ha még megbünteted -ha esetleg erre szerettél volna célozni a kérdéseddel.
Mert így neveltek téged,beléd nevelték a társadalmi elvárásokat,aha.
Ne erőltesd rá a lányodra,a magad értékeit,hagyjad kibontakozni,élni,hiába csak 11 éves,de nem szabad,erőltetni rá a te konzervativ nézeteidet. Mert késöbb ős is megfelelési kényszertől fog szenvedni,ahogy te is.
Ha neki így tetszik a haja,akkor ez van,ne akard megváltoztatni,fogadd el!
De gondolom,te az ismerösök,rokonok elött szégyelled,pedig nem kell,ő így egyedi,és ennyi.
15, 17!
Tudom, hogy most én vagyok a sz@r anya és a vén banya, de nálunk a 11 éves nem csinált azt, amit akart.
Amúgy mennyivel nagyobb baj egy egyformára nyírt haj egy féloldalasnal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!