Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek ha a 11 éves...

Mit tennétek ha a 11 éves lányotok úgy jönne haza az iskolából hogy dacból félig felnyírta a haját?

Figyelt kérdés
Szóval ha mondjuk mindig a nőiességet nevelitek a lányotokba azt egyszer csak megsértődik rátok egy összeveszés után és a suliban egy kölcsönkért ollóval az egyik oldalon kb 1-2 mili méterre levegdossa a haját a másik oldalon hosszúra hagyja?

2017. nov. 18. 11:11
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
17%
8as, az a baj vele hogy 11 éves kislány.
2017. nov. 18. 11:56
 12/28 Andizsuzsi ***** válasza:
21%

Elvinném a fodrászhoz, levágatnám egyformán, 11 évesen féloldalasra nyírt hajjal biztosan nem járna. Amíg vállalhatóra nő, lenne ideje elgondolkodni azon, hogy a tetteinek következménye van. Ez is hozzátartozik a kamaszos lázadáshoz.

A nőiességre nevelés szerintem is marhaság.

2017. nov. 18. 12:12
 13/28 anonim ***** válasza:
29%
Annak valami oka van hogy ő úgy érezte hogy neki szüksége van erre. Lehet hogy megbánja de lehet hogy nem. Itt nem a haja a legnagyobb baj hanem az hogy 11 éves. Ha továbbra sem változik meg az életében az a mi most rossz lehet hogy 15 évesen majd tűz piros hajjal állít haza vagy tetoválva. Az pedig hogy szép egy lányon/nőn a hosszú haj részben igaz, van akiknek nagyon jól áll a rövid haj. A hosszú hajjal rengeteg gond van, nehéz kezelni, súlya is van főleg vízesen.
2017. nov. 18. 12:16
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
13 azért megnézném hogy melyik fodrász akarná az akarata ellenére levágni. Persze egy 5 éves gyerekre meg rá lehet kényszeríteni a fodrász de egy 11 éves már nem olyan kicsi hogy hagyja magát.
2017. nov. 18. 12:17
 15/28 anonim ***** válasza:
98%
2 gyermekem és rövid hajam. Ettől még nőiesnek érzem magam. Nehogy már a hosszú haj legyen a nőiesség szimbóluma. Amúgy semmit sem csinálnék, inkább azon gondolkoznék el, hogy hogy tudtunk annyira összeveszni, hogy kárt csinàljon magában. 14 évesen majd vagdossa magát? Itt valamit nagyon elszúrtál kérdező!
2017. nov. 18. 12:19
 16/28 anonim ***** válasza:
98%

#13 Igen, a lázadó kor arról szól hogy csinálsz a közepesen kevésbé hülyeséget, amit anyád átalakít egy óriási hülyeséggé, aztán annak viseld a következményét. Plusz ez legalább akkor öngól, mint szeretkezni a szüzességért, vagy éhségsztrájkolni az anorexia ellen.

Plusz megnézném azt ki bevállalja hogy akarata ellenére levágja a haját, sőt, megnézném hogy sikerülne neki kivitelezni a dolgot.

2017. nov. 18. 12:33
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ezt megelőzhette valami vita vagyis inkább viták sorozata.

Abból, h nem írod le az egész sztorit, sejthető, hogy sáros vagy te is. Dacból nyírta le??...... mit akar ez jelenteni? Mire reagált így?

Netán irreális elvárásaid, követelményeid vannak felé a nőies nevelés (??:xD, menj már, férfi böföghet az asztalnál, az nem zavar?) és ő ezt megunta volna?

Magamba néznék és beszélnék vele. Miért csinálta, esetleg én hibáztam, arra törekednék, hogy közösen megoldjuk.

Rábeszélném a fodrászra, KÖZÖS megegyezéssel.

És akceptálnám, hogy olyan habitussal rendelkezik, ami nehezen tűri az elnyomást, parancsokat. Láthatod, h hülyeségeket csinál, ha így kezeled, ilyenkor nem az a megoldás, ha még megbünteted -ha esetleg erre szerettél volna célozni a kérdéseddel.

2017. nov. 18. 12:38
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem nevelem nőiességre. Ő nem az én klónom, hanem egy külön személyiség, egy másik ember.
2017. nov. 18. 12:42
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Mert így neveltek téged,beléd nevelték a társadalmi elvárásokat,aha.

Ne erőltesd rá a lányodra,a magad értékeit,hagyjad kibontakozni,élni,hiába csak 11 éves,de nem szabad,erőltetni rá a te konzervativ nézeteidet. Mert késöbb ős is megfelelési kényszertől fog szenvedni,ahogy te is.

Ha neki így tetszik a haja,akkor ez van,ne akard megváltoztatni,fogadd el!

De gondolom,te az ismerösök,rokonok elött szégyelled,pedig nem kell,ő így egyedi,és ennyi.

2017. nov. 18. 12:46
 20/28 Andizsuzsi ***** válasza:
7%

15, 17!

Tudom, hogy most én vagyok a sz@r anya és a vén banya, de nálunk a 11 éves nem csinált azt, amit akart.

Amúgy mennyivel nagyobb baj egy egyformára nyírt haj egy féloldalasnal?

2017. nov. 18. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!