Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor mégis, mit kellene...

Most akkor mégis, mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Régebben szerettem hangosan hallgatni zenét, de amikor nem olyat hallgattam, ami nekik is tetszik, azt általában megszólták. Emiatt én már nem is merek zenét hallgatni úgy, hogy ők is hallják, mert tudom, hogy mire számítsak tőlük. Éppen ezért vettem egy fejhallgatót, amin csak én hallom a zenét, senkit sem zavarok vele. A gond viszont az, hogy nem hallom meg, amikor hozzám szólnak, és ezért ugyanúgy megszólnak. Most akkor mégis mit kellene csinálnom, hogy nekik 100%-ban megfeleljek, és én is hallgathassam a zenéimet?

12/L

2017. nov. 5. 16:01
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ez van, a kamaszkor ilyen, majd túl lesztek rajta. Én is rendesen megkínoztam a családom hallójáratait. :) black metal, death metal, goth vonalon mozgok. A szobámban zenéltem, olyan hangerőn, hogy a másik szobába ne hallatszódjon át. Ez kb.háttérzaj tanuláshoz, elmélkedéshez, készülődéshez, stb. Amikor mindenki nyugovóra tért, és biztosan nem akart tőlem senki semmit, akkor tettem be fülesre. Akkor tudtam élvezni a zenei élményt. A mai napig ìgy csinálom. A békés együttéléshez muszáj kompromisszumokat kötni.
2017. nov. 5. 19:30
 22/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, megfogadom őket. Az viszont még érdekelne, hogy mit tehetnék azért, hogy legyőzzem a félelmet és a szégyenérzetet, amikor a kedvenc zenéimet hallgatom hangfalon? Most ugyanis ha valaki együtt hallgatja velem, félek attól, hogy mit fog hozzá szólni és nagyon pirul az arcom, illetve megszólalni sem merek. Van egy rossz előérzetem, hogyha ebből nem sikerül kilábalnom, akkor komoly gondjaim lehetnek belőle.
2017. nov. 5. 20:12
 23/25 anonim ***** válasza:
Abszolút megértem a problémádat. Én is eléggé egyedül voltam a zenei ízlésemmel. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy el tudtam járni koncertekre, ahol találkoztam hasonszőrűekkel. Neked meg ott az internet, mindenféle fórumokkal, klubokkal. Pár év múlva talán Te is tudsz menni koncertekre. Amúgy meg nem muszáj nagydobra verni, milyen zenét szeretsz. Társaságban viseld el a kommersz szart, próbálj meg jó képet vágni hozzá. Aztán magányodban lehet vadulni. ;)
2017. nov. 5. 20:43
 24/25 anonim ***** válasza:
Szereted hangosan hallgatni, ami régebben azzal járt, hogy a többiek is hallották. Azt gondolom, nem szóltak volna meg, ha nem kellett volna azt hallgatniuk, amit nem akarnak. Ezt te is belátod, de rossz megoldást választottál! Nem jó az, hogy nem hallod a külvilágot, és ez nem tetszik a szüleidnek! A jó megoldás az volna, hogy ugyanúgy hangfalról hallgatod a zenét, de nem olyan hangosan, hogy a többiek is hallják. Így azt is hallod, ha hozzád szólnak, és megszólásokat sem fogsz kapni.
2017. nov. 5. 22:30
 25/25 anonim ***** válasza:

Mondjuk hallgasd úgy, hogy meghalld, ha szólnak hozzád!

Csak azért, mert van fülesed nem kell üvöltetni.

2017. nov. 6. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!