Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor mégis, mit kellene...

Most akkor mégis, mit kellene tennem?

Figyelt kérdés

Régebben szerettem hangosan hallgatni zenét, de amikor nem olyat hallgattam, ami nekik is tetszik, azt általában megszólták. Emiatt én már nem is merek zenét hallgatni úgy, hogy ők is hallják, mert tudom, hogy mire számítsak tőlük. Éppen ezért vettem egy fejhallgatót, amin csak én hallom a zenét, senkit sem zavarok vele. A gond viszont az, hogy nem hallom meg, amikor hozzám szólnak, és ezért ugyanúgy megszólnak. Most akkor mégis mit kellene csinálnom, hogy nekik 100%-ban megfeleljek, és én is hallgathassam a zenéimet?

12/L

2017. nov. 5. 16:01
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

"Csak az egyik füled dugd be."

Akkor inkább nem is hallgatok zenét, minthogy monóban kelljen. Tény, hogy ez egy lehetséges megoldás lenne, de nekem úgy nagyon rossz. Próbáltam.

"Nincs saját szobád?"

De, van. És ott szoktam zenét hallgatni.

"Ne foglalkozz vele, ha szólnak. Majd megunják."

Könnyű mondani. Nem merem hangszórón hallgatni, mert le leszek szólva, hogy mi ez a sz... már megint.

"Ha ennyire hangosan hallgatod, az már káros. Tönkre akarod tenni a hallásodat?"

A fejhallgatóm viszonylag jól elzárja a kintről jövő hangokat, így nem kell olyan hangosan hallgatnom, hogy a hallásom károsuljon tőle.

2017. nov. 5. 17:16
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

"Nem merem hangszórón hallgatni, mert le leszek szólva, hogy mi ez a sz... már megint. "

Gondolom, fejhallgatót akartál írni...

DE! Ha fejhallgatóval hallgatod, akkor elvileg - főleg, ha a saját szobádban vagy - nem is hallják, hogy mit hallgatsz, tehát miért szólnának rád?

Ha meg fejhallgatón keresztül is kihallatszik, akkor viszont tényleg nagyon hangosan hallgatod ebben az esetben hallgasd halkabban.

2017. nov. 5. 17:34
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem írtam el. Nem merem hangszórón hallgatni, mert már felvállalni sem merem a zenéket, amiket szeretek - ahogyan azt korábban is írtam.

Fejhallgatóból nem hallatszik ki, meghallgattam.

2017. nov. 5. 17:36
 14/25 A kérdező kommentje:

"tehát miért szólnának rád?"

Azért, mert nem hallom meg, ha hozzám szólnak. Akkor pedig ezért kapok.

2017. nov. 5. 17:37
 15/25 anonim ***** válasza:
7%

Jó, majd ha mögötted ég a lakás, és kiabálnak, te meg nem hallod, ne nekünk rinyálj.

Nem okos dolog teljesen kizárni a külső hangokat, de te úgyis okosabb vagy mindenkinél a 12 éveddel.

2017. nov. 5. 17:44
 16/25 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező nem tudom milyen fülhallgatód van. De esetleg próbáld meg, hogy egyik füleden rendesen van a másikat meg egyszerűen nem helyezed fel teljesen és így hallod ha szólnak.
2017. nov. 5. 18:14
 17/25 A kérdező kommentje:

"te úgyis okosabb vagy mindenkinél a 12 éveddel"

Nem gondolod, hogyha ez tényleg így lenne, akkor nem kérnék nálam tapasztaltabb emberektől tanácsot? Szerinted miért írtam ide, ha nem ezért?

2017. nov. 5. 18:19
 18/25 anonim ***** válasza:
9%

Na, most már teljesen olyan érzésem van, hogy a kérdező nem megoldást keres, hanem kifogásokat, meg szeretné, ha sajnálnánk, hogy milyen rossz neki + unatkozik a szünet utolsó napján :D

Kérdező, én is voltam fiatal: tök egyszerű: ha nincsenek otthon, hallgass hangosan zenét, ha meg otthon vannak, akkor fejhallgatóval, kevésbé hangosan vagy az egyik felével csak - ennyi.

2017. nov. 5. 18:19
 19/25 anonim ***** válasza:
97%
Nekem meg olyan érzésem van hogy egyesek arra élveznek hogy kötözködnek egy kislánnyal- aki csak úgy mellékesen szépen, értelmesen fogalmaz, egyes válaszolóknak viszont komoly gondot okoz ugyanez.
2017. nov. 5. 18:26
 20/25 anonim ***** válasza:
97%

Komolyan mondom az itteni válaszolók 90%-át elküldeném egy értő olvasás tanfolyamra.

Sajnos mást nagyon nem tudsz tenni. Esetleg kiírod az ajtódra, hogy most zenét hallgatsz. Bár ha a lakás egyik feléből a másikba ordibálnak utánad, akkor ez sem segít sokat. Egyszer lehet majd hozzászoknak. A lényeg az, hogy ne akadj ki, ha ők mérgesek azért, mert nem hallottad őket. Egyszerűen csak mond azt, hogy szóltál nekik, hogy zenét fogsz hallgat és sajnálod, de nem hallod őket a zenén keresztül. Csak szépen és higgadtan.

Nekem is olyan fejhallgatóm van, ami kizárja a kinti hangokat, szóval lényegtelen, hogy hangosan vagy halkan hallgatom a zenét.

2017. nov. 5. 18:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!