Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy eltűnjön a...

Mit tegyek, hogy eltűnjön a gyűlöletem és megnyugodjak végre?

Figyelt kérdés

Évek óta nem tudok szabadulni a gyűlöletemtől, főleg anyám meg a férje irányába. Ez akkor kezdődött amikor meghalt az apám. Apám halála után alig 3 hónappal már megtudtam, hogy van valakije, amivel szerintem önmagában nincs baj. Kb 1 hónappal később már hozzánk költözött (hirtelen jött az egész helyzet). Anyám mindig elkezdett nekünk hisztizni, hogy neki igényei vannak. Máig nem tudtam az apámat elgyászolni. A tesóm szintúgy utálja anyának a férjét, elég gyakoriak a veszekedések. Anyám nem mond neki nemet, csak hozza a saját törvényeit amit ránk erőszakol (attól a pillanattól kezdve, hogy hozzánk költözött), amit senki sem kért és nem is akart, ráadásul sokszor hülyeség is és ha már egy kicsit is nem úgy vannak a dolgok, ahogy ő gondolja, akkor elkezd órákig (vagy akár egész nap, esetleg napokig) lovagolni rajta meg pattogni (akármennyire apró dolog volt). Amikor már ordítanék, akkor hirtelen anyának is nagy lesz a szája a férje ellen, hogy végülis szerinte is hülye szabály (pedig eddig még semmi baja nem volt vele). Sokszor keni másra a saját hibáit és nekünk legtöbbször nem hisznek. Nagyon gyakran manipulál, de ezt a szokást már anyám is felvette. Ha veszekedés van, akkor anyám elkezd hisztizni és sírni és elhord minket mindennek, meg elkezd mártírkodni. Amikor anyám bejelentette, hogy eljegyezte a férje, sírógörcsöt kaptam.

Ma ott tartok, hogy az anyámat is ugyanúgy gyűlölöm, mint a férjét. Ebben a pillanatban is rettenet zaklatott vagyok, ezt a szöveget is nehezen tudtam megfogalmazni (nem tudom mennyire lehet követni a tartalmat, nem tudok jól fogalmazni). Nem tudok úgy eltölteni egy napot, hogy ne jusson eszembe az, hogy mennyire gyűlölöm őket. Nem tudom mit kezdjek, ezzel a nagy gyűlölettel, de úgy érzem, ha így folytatom beleőrülök. Hogyan tudnám ezt abbahagyni és megnyugodni végre?

2017. nov. 3. 00:10
 1/6 anonim ***** válasza:
71%

nagyon hamar "vigasztalódott " - tehát ő sem gyászolta meg...

Te gyászold meg, és mielőbb tűzz el onnan. Olvasd el a Hamlettet

Shakespeare: Hamlet, I. felvonás, 2.szín

S egy oly király, kihez e mostani:

Hyperion mellett szatír; ki úgy

Élt-halt anyámér, hogy kimélte még a

Fúvó szelektül is. Ég és pokol!

Eszembe kelle jutni? Szenvedéllyel

Csüggött anyám is férjén, mintha vágyát

Növelte volna tápja: s ímhol egy

Hó múlva már - de jobb feledni ezt.

Gyarlóság, asszony a neved! Csak egy

Rövid hó: még cipője sem szakadt el,

Melyben atyám testét kisérte ki,

Niobe módra könnyé válva: - s ím

(Ó, Isten! egy barom, egy oktalan

Tovább gyászolna), ím, ő, éppen ő,

Atyám öccsével egybekél, ki úgy

Sem húz atyámra, mint én Herculesre.

Egy hó alatt - még tettetett könyének

Kisírt szeméből el se tűnt sava,

S ő újra házas. Ó, gonosz hamarság,

Vérnászi ágyba így sietnie!

Ez jóra nem visz, nem vihet soha;

De törj meg, szívem, mert nem szólhat a száj

2017. nov. 3. 00:20
 2/6 anonim ***** válasza:
55%
Először is az hogy több generáció együtt él nem valami egészséges, sok a konfliktus. Gondolom szülői ház, így anyád legyen akármilyen, nem tehetsz ellene. Az ő lakása. Az meg egyébként hogy meghal a férje és még meg se képes gyászolni minden csak nem normális. Az ember várjo legalább két három évet szerintem. Amíg nem költözöl el, gyűlölködni fogsz, majd bele is betegszel. Anyád nem fog megváltozni.
2017. nov. 3. 01:05
 3/6 anonim ***** válasza:
64%

Probald meg epp esszel es lelekkel elviselni a helyzetet. Iszonyuan sz@r az amikor az ember szuloje hulye es tehetlenul kell nezned akar azt is hogy a vesztebe rohan.

Egyelore tanulj, es probald meg ignoralni ami otthon tortenik. Nem tudom hany eves vagy, de kezdj el a sajat eletedre koncentralni. Epitsd a jovodet, legyenek terveid, barataid, sajat eleted, es mikor itt az ido, akkor elkoltozhetsz. Akar egy egyetemi kollegiumba, akar dolgozokent alberletbe. De egy biztos, az eletedet meg kell alapoznod, ne hamarkodj el semmit.

2017. nov. 3. 01:55
 4/6 anonim ***** válasza:
31%

Életkorod, nemed titkolod. Így nehezen fogsz konkrét választ kapni.

Azt viszont vedd figyelembe, hogy a vitához, veszekedéshez minimum két ember kell. Két öszvér csökönyösségű, akik nem hajlandóak megbeszélésre, kompromisszumra.

Nézz magadba, lehetséges, hogy te mindenben a másik hibáját keresed?

2017. nov. 3. 06:25
 5/6 A kérdező kommentje:
20 éves srác vagyok, most tanulok okj-n szoftverfejlesztőnek. Nyitni rengetegszer próbáltam feléjük, most konkrétan az jut eszembe, hogy van ez a szeretetnyelv dolog, és ahhoz van egy teszt, hogy mi a szeretetnyelved, azt kértem tőlük töltsék ki és mondják meg az eredményt, de nem tették meg, pedig nem egyszer kértem tőlük. Így végül ez is sikertelen lett. Van, hogy elismerik, hogy hibáztak, bocsánatot kérnek és ígérik, hogy máshogy csinálják, valójában ez csak másnapig tart, utána kezdődik előlről az egész.
2017. nov. 3. 08:16
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem anyukád társfüggő lehet. Egy csomó nő belemenekül bármilyen hulladék kapcsolatba, mert fél egyedül maradni, inkább szenved. Nem tudom a korod, de arra tippelek, hogy kamasz lehetsz.

Engem sem az édes otthon várt otthon, nem tudsz mást tenni mint kizárod magad ebből a körforgásból. Eleinte nehéz nagyon, de meg kell tanulnod elengedni a füled mellett a megjegyzéseket, bántásokat, és meg kell értened, hogy ez nem rólad szól hanem róluk, nem a te életed hanem az övék, amit megpróbálnak rád erőltetni.

2017. nov. 3. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!