Hogyan lehet segíteni egy olyan emberen, akit a felesége mindenben zsarol és irányít? Ő szenved ettől, de nem meri ott hagyni?
#10: Ezek szerint minden bántalmazott, vert, terrorban tartott nő a hibás a saját sorsárt. Ő saját maga választja azt, hogy napi szinten félholtra verje a részeg férje.
Ugye ezt mondod?
Én nem olvastam sehol, hogy a nő ütné, bántalmazná, félholtra verné a pasit. Csak hogy mindenben irányítani akarná.
Szerintem a pasinak rohadt kényelmes így, hogy a feleségére hivatkozva lesz@.rhat mindent.
Jaa, és a válaszom, nem vagyok értelmi fogyatékos, inkább ez a pasi tűnik annak. Akinek ez szól, az érti.
#12: Szerintem ha valóban nem lennél értelmi fogyatékos, akkor tudnád, hogy az erőszak nem csak fizikai lehet, hanem szellemi, mentális is.
Ami sokak szerint lényegesen rosszabb, ugyanis sokkal nehezebb kikerülni belőle, sokkal nehezebb feldolgozni.
Ahogy például a Te "fajtád" is elbagatellizálja, nem létező dolognak állítja be. Hogy tudna, merne így bárki is segítséget kérni?
Mikor veszed észre, hogy ezzel a viselkedéssel Te magad vagy a probléma jelentős része?
9-es vagyok. Te meg hülye 12-es :D
Így van, nem csak fizikai bántalmazás létezik. Az ismerősünk is, nyilván élvezi, hogy leszarhatja a kedvenc számítógépes játékát, csak mert a csaj nem engedi neki, hogy játsszon vele. Szó szerint megtiltotta, csak azért, mert neki nem tetszik. Jobb napjaiban csak pár hetes szexmegvonással jutalmazza, ha valami nem úgy van, ahogy ő azt szeretné. Rosszabb napjaiban jön a tömény lelki terror, a ne szólj hozzám, szemét vagy, a sírás rívás, ordítás, hiszti.
Nem, fizikailag nem bántja a srácot, csak éppen elhiteti vele, hogy nélküle sehol nem lenne, más nőnek nem kellene és nagyon nem fog jól járni, ha ott hagyja.
Igen, az ilyen emberek, akikkel ezt meg lehet tenni, általában nem éppen lelkileg erősek, de nem értelmi fogyatékosak.
Értelmi fogyatékos az, aki nem tudja felfogni, hogy ha valakit lelkileg bántalmaznak az rosszabb, mint amikor jól odacsapnak neki.
Ezek a kommentek teljesen új fénybe helyezik a családon belüli erőszakot!
Néhány hozzászólás alatt kiderült, hogy ilyen nem is létezik, hiszen mindenki felnőtt ember és mindig azt csinál, amit csak akar.
Ha nem akarja nem verik meg, ha nem akarja, nem tartják lelki terrorban.
Ez igen!
Egy másik kérdésnél a globális éhezés problémáját is megoldhatnátok, úgy, hogy leírjátok, hogy aki tényleg éhes az kinyitja a hűtőt és csinál egy szendvicset...
Jó kérdés és szerintem fontos vita zajlik a kommenteknél.
Szerintem ha nem is terrorban tartja a feleség a kérdező apját, akkor is lehet részéről egyfajta megalkuvás. Ha el van nyomva, akkor annak vannak nonverbális jelei is, főleg ha együtt mutatkozik a párjával. Ugyanis ilyenkor lesír a bántalmatott félről, hogy szabályosan fél a másiktól. Ha ez van, azt baromira nem szabad félvállról venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!