Ti eltiltanátok? Mit tennétek?
Anyukám és köztem van a vita.
A most október végén 5 hónapos kisfiam nagyon szép bőrrel született. 2 hetes kora után kezdődött, hogy nagy foltokban ragyás bőrelváltozás alakult ki rajta, de nem értettem mitől. Az az érdekes, hogy csak az arcán, a 2 karján és a 2 lábán; a hasán, hátán semmi. A másik, hogy csak időként jönnek elő a piros foltok. Voltunk orvosnál is vele, azt mondták valamilyen kozmetikumtól van. Nem használunk semmit, csak a semleges gyógyszertári fürdetőt, illetve a mosószer még ami érintkezik. A mosószert elvetettük, mert a ruha a hasával, hátával érintkezik inkább, ott meg semmi.
Anyukám az a típus, aki nagyon "látszat-ember" még a szemetet is talpig sminkben és estélyiben viszi le, mert "hát mit szólnak az emberek". Amikor jün hozzánk babalátogatóba, akkor is van rajta erős szemhéj/pilla festék, púder, vörös rúzs, erős dezodor és piros, sötétkék/sötétzöld vagy fekete/sötétbarna körömfesték, lakk. A lényeg az, hogy nemrég húztam párhuzamot, hogy amikor jön anyukám, akkor másnap pirosodik ki a kisfiam. Szeptemberben 3 hétig külföldön volt anya, tehát majdnem 1 hónapig nem jött hozzánk, ezalatt az 1 hónap alatt semmi baja nem volt a fiamnak, majd amikor átjött anyukám rögtön jött a pirosság is.
Szóltam neki ez ügyben, hogy ezt észrevettem, illetve az orvos is kozmetikumra gyanakszik. Anyukám legyintett, hogy biztosan nem ő miatta van, hanem miattam, mert rossz a tejem és kipattogzik tőle a gyerek. (De egész szeptemberben anyatejes volt, akkor 1 hónapig miért nem volt semmi baja?! Továbbá, ugyanazt a fürdetőt és mosószert használjuk minden hónapban!)
Ráadásul most jön a fiamnak a foga felül és ugyebár imád mindent rágcsálni, nem kivétel ezalól az ujjaink sem. Anyukám körömlakkos ujjait is nyalogatja, rágja és többször fordult elő, hogy letört/lerágott körömlakk darabot megvett. Anyukám jót nevetett rajta, hogy de aranyos, hogy lerágta a körömlakkját. Szerintem nem vicces, ki tudja mi baja lesz tőle, hiszen az vegyszer!!
Mindig valami elegáns ruhában jön és ebből is volt már próbléma, hogy a kisfiam el ne szakítsa a ruháját.
Szóval szóltam anyunak, hogy legközelebb legyen szíves smink nélkül jönni, vagy ha annyira zavarja őt hogy mit szólnak a buszon út közben, akkor mossa le nálunk. Teljesen kiakadt, hogy mit képzelek, nem fogja lemosni a drága a kozmetikumjait, erre felsorolta miket használ és mennyiért. Erre mondtam, hogy jó akkor ha neki fontosabb a smink és az ára, akkor nem kell jönnie a fiamhoz. Azt mondta, ha eltiltom őt az unokájától, akkor beperel láthatásért.
Nem értem miért kellett ennek idefajulnia, miért nem tudja ezt megtenni a fiam/unokája épségért.
Elnézést a hibákért. * jön, *probléma
Még annyi (bár ez zavar a legkevésbé), hogy a fiamnak a ruhája is mindig rúzsos és szemfestékes lesz. Volt, hogy ki se tudtam mosni belőle.

Megmondanam anyamnak ( nem szepen kerve!) hogy vagy nulla sminkben jon babazni, vagy ki se nyitom neki az ajtot!
Vagy egyszer kikellene hivni a vedonot, amikor anyuka is ott van, hogy hallja, hogy ezek tenyleg allergias reakciok, nem poenbol mondtad.
Az a baj ezzel, hogy sulyosodhat is (fulladas, szemdagadas)
Allj a talpadra mert nem erdemes ezzel szorakozni.

Ne nyiss neki ajtót, ha sminkben jön. Azért álljon meg a menet, jó, hogy nem kell vörös szőnyeget leteríteni, amikor jön meglátogatni az unokáját.
Tényleg csak a látszat számít neki, az unokája nem. Ha az én anyukám lenne ilyen, bármennyire is fájna, nem engedném, hogy lássa a kicsit, bármivel is fenyegetőzik, a gyerekem egészsége az első. Majd duzzog egy ideig, aztán lehet, hogy észbe kap. Ha meg annyira kattant, hogy nem, hát bánja a fene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!