Először beszéljük meg, hogy mit szeretne venni, aztán majd meglátjuk.
2017. okt. 23. 01:17
22/29 anonim válasza:
Attol függ mit ? És mennyi pénzről lenne szó.
2017. okt. 23. 05:58
23/29 anonim válasza:
nem tudom
en 18 eves korom ota dolgozom, 21 eves voltam mikor elkoltoztem
jo fizetesem volt, nagyon jo, jobb mint az ovuke ennek ellenere nem kertek hogy adjak belole otthon de nem engedtek hogy megvasaroljam amit szeretnek
hatalmas vitak voltak ebbol
egy also kozepkategorias auto lett volna akkor kb. 700e forint ertekben
en visszagondolva szulokent megengedtem volna jobban jartam volna
2017. okt. 23. 10:09
24/29 anonim válasza:
A gyerek hány éves? Mert 16-nak mást engednék meg, mint 10 évesnek. Nálunk ha a 7 éves akart játékot, amit nem helyeseltem és szerintem pénzkidobás, akkor a saját pénzből kellett megvegye, mamák adnak mindig pénzt karácsonyra, szülinapra. A nagyobb meg könyvre, újságra szórja el a pénzt, én ilyen gyakorisággal nem vennék meg neki dolgokat, de ha pl. Mikulásra kéri, akkor állom, ha nincs ünnep, akkor meg vegye meg. (Rendszeres könyvtárlátogató és mindig kap olvasnivalót ünnepre.) Szerencsére eddig őrült dolgot nem akartak venni.
2017. okt. 23. 10:16
25/29 anonim válasza:
Bizonyos szinten beleszólnék, vagy legalábbis tanácsot adnék.
Én például 14 éves koromtól 18 éves koromig gyűjtöttem össze sok évnyi spórolással 150 ezer forintot régen. Ebből a pénzből laptopot vettem magamnak mert egyetemhez kellett és azóta is közel 8-10 éve még mindig működik.
Viszont közel ugyanennyibe került egyetemi évfolyamtársamnak a Samsung Omnia II mobilja, amit megmagyarázott hogy menyire fontos és mennyire kell hogy legyen mert az oktatójának is az van. Aztán egy gyenge telefon, windows régi rendszerével ami 1 év után gyakorlatilag használhatatlan volt és ért vagy 20 ezer forintot.
Vagy mikor mentem diákhitelt felvenni akkor mellettem csupa olyan fiatal ült, akinek a legújabb iPhone volt a kezében. És nem értettem hogy akkor miért vesz fel hitelt mikor a telefonja drágább mint egy félévi hitel?
2017. okt. 23. 11:59
26/29 anonim válasza:
persze, megdolgozott érte, az övé. ha azt is látnám, hogy baromságokra költi, max felhívnám a figyelmét arra, hogy értelmesebbre költse, vagy tegye félre, de ha nem akarja, akkor ÍJ. de ha elveri az összeset és utána tőlem merne kérni, hát tutira elhajtanám :D
2017. okt. 23. 12:39
27/29 anonim válasza:
Persze. Inkább gyerekként tanulja meg milyen érzés hülyeségre albszni a pénzt, minthogy felnőttként sok pénzzel tegye ezt.
Emellett teljesen felesleges hogy saját pénze legyen ha nem gazdálkodhat vele saját maga. Ha nem szeretném hogy arra költse amire szeretné (akár az butaság akár nem) akkor jobb ha nem is adok neki pénzt.
2017. okt. 23. 13:50
28/29 anonim válasza:
Mivel még azt sem írja meg mennyi idős a gyerek így gondolom nem is igazán érdekli csak kiírt egy kérdést hogy legyen mit olvasgatnia. Nem mindegy hogy 8 vagy 28 éves! 50 évesen is a gyereke lesz! Amíg nem tudjuk mennyi idős addig nem igazán lehet véleményt írni. Amúgy ha saját maga gyűjtötte akkor vegyen amit szeretne! Nem értem miért akarja sok szülő ennyire irányítani a gyerekét!? Ha kiskorú és engedte Neki gyűjteni, akkor engedje elkölteni is! Ha nagykorú akkor pedig nincs miről beszélni, az Ő dolga mire költi a pénzét!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!