Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan aki gyámhivatali...

Niceszisz kérdése:

Van itt olyan aki gyámhivatali kérdésekben jártas? TÖBBI LENT

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kissé tanácstalan vagyok.

A helyzet a következő. Van egy 2 éves gyermekem, akit én és az én szüleim nevelünk. Apuka szülés után 2 héttel megpattant. Szokott jönni látogatni és fizet is rendesen ( végrehajtás- vonják tőle) így határozott a bíróság.

A munkámból kifolyólag elég sokat vezetek. Ha bármi történne vélem, lehetne az én édesanyám a gyerek gyámja?

Felhívtam a gyámhivatalt. Nem voltak túl kedvesek. Azt mondták hogy van olyan hogy gyámnevezés de az márcsak abban az esetben indítják el ha tényleg történik velem valami. Hihetetlen az ügyvéd is a gyámhivatalhoz küldött.

Pedig én csak egy papirt szeretnék hogy a gyámja utánam az én édesanyám lehessen és ne az apuka (automatikusan). Apuka állandóan a fesztiváltcsinalja, erős karakán stílusú ember.

Szerintetek lehet így előre gondolkozva óvintézkedés gyanánt gyámnevezést csináltatni?

Kész röhejes az egész . Tegyük fel hogy meghalok és akkor automatikusan az apa kezébe kerül a gyermek ( Itt már bukott a sztori mivel soha nem nevelte) akkor anyámék beadnak egy papirt a gyamhivatalba ott kijönnek mozgolódnak stb.. 3hónap-fél év mire anyámék vissza kapnák a gyerekemet. Nem akarom hogy apa lemondjon róla csak arról szeretnék papirt hogy anyámék kezebol ne kerüljön ki a gyermek. Köszönöm

2017. okt. 16. 11:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
22%
Szamoly Zsolt!Olvasni nem tudsz? "Szokott jönni látogatni és fizet is rendesen ( végrehajtás- vonják tőle) "
2017. okt. 17. 10:43
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Úgy néz ki a végrendeleti történet lesz a megoldás erre.
2017. okt. 18. 18:47
 13/16 anonim ***** válasza:
Végrendeleti történet? Miről beszélsz? Gyerekről nem lehet vegrendelkezni
2017. okt. 18. 19:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem a gyerekről végrendelet! Jáááááj! Hanem magamròl
2017. okt. 18. 22:04
 15/16 anonim ***** válasza:

Mit akarsz magadról végrendelkezni, ne idegesíts!

Most pihenj le és holnap olvasd végig amiket írtunk, akkor talán megvilágosodsz! Ma már reménytelen!

2017. okt. 18. 22:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Ha arra gondolsz, hogy végrendeletet írsz és abban nevezel meg gyamot, az nem fog működni. A vegrendeletben ilyet nem lehet. Ez egy külön nyilatkozat, amit letétbe helyezel a kozjegyzonel, ráadásul nem csak halál, hanem egyéb akadalyozottsag esetén is figyelembe vehető. Továbbra sem fog működni, ha az apa háta mögött tervezed
2017. okt. 19. 05:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!