Szülők mennyit pénzt adtok a tini gyereketeknek?
Én néha kapok egy kétezrest, oszt cs. Bérletet, heti 3x reggelit (2x nulladikom van, és hatkor, mikor indulok, nincs nyitva bolt, szóval előző nap magamnak kell megvenni), néhány ruhát (de pl. melltartókat, bugyikat, zoknikat magamnak veszem, mert az apának nincs... Vagy nem érdekli) vesznek, de sampont, tusfürdőt, dezodort, fogkrémet, meg ha esetleg még kell valami, magamnak veszem. És lassan elfogy a ballagási pénzem, szóval gáz lesz...
Ja, a nyuszimat is én fizetem.
Apa veszi meg a meccsekre a bérletem, ő váltotta ki a szurkolói kártyát, mezeket, szurkolói sálakat szülinapra, névnapra kapom.
15/l
Egy fillert sem diakmunkazik nem szorul ra.
16 eves meg sporolni is tud
Végzős gimisek, 1 fiú, 1 lány.
Szó szerint vett zsebpénzt nem kapnak. Mindketten dolgoznak nyaranta, meg néha év közben is, az extrákat abból fedezik, illetve nálunk az a szokás, hogy szülinapra, karácsonyra csak itthon kapnak tárgyi ajándékot, a tágabb család pénzt ad nekik.
Kaját vagy itthon csomagolnak maguknak, vagy reggel adok rá pénzt. Ebből is szoktak spórolni. Az alap ruhákat mi finanszírozzuk, egy-egy extrább darabot maguknak vesznek meg. Lányom imád turiba járni, maga fizeti.
Sokfelé mászkálnak, koncertekre fesztiválokra, barátokhoz. A jegyeket ők fizetik, az utazásra, kajára kapnak pénzmagot.
A nagyobb kiadásokat mi álljuk. Szalagavatóra ruha, osztálypénz, kirándulás, szemüveg, fogszabályzó, ebédbefizetés.
Telefon flottás, 2000 forintot használhatnak alapból, ha fölé mennek, általában ők fizetik.
Fodrászra, kozmetikusra adok pénzt, de csak alap igényeik vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!