Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is ilyen felháborí...

Szerintetek is ilyen felháborító dolgot mondtam?

Figyelt kérdés

Megemlítettem itthon, hogy nem látok teljesen jól. Látok, meg nem vészes, csak néha problémás a táblán lévő dolgok elolvasása. (Pedig elöl ülök)

És kérdezték mennyit szánok rá, de mondtam, hogy még annyira nem vészes. És teljesen ki vannak akadva, hogy sajnálok az egészségemre költeni. Jogosan? Nem olcsó mulatság, és nem olyan rossz, hogy megérje nekem annyi pénzt kiadni rá.

17 éves vagyok.

2017. okt. 13. 18:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is így kezdtem... -0,5 és -1 szemüveg olvasáshoz/táblához, de anyámék nem voltak hajlandóak kifizetni (csak én ekkor 12 voltam), úgyis első sorban ültem, táblától max 1,5 méterre. Mire gimis lettem (2 év!) már -4,75 és -5,00 szemüveg kellett volna, hunyorogva se láttam a táblát, az osztályfőnök hívatta be őket és emiatt kaptam egy "nagyi szemüveget" (legolcsóbb keret).

Szóval nem ajánlom a halogatást, enélkül hamar le fog romlani :(

Valaki rokon, aki beszállna a költségekbe?

2017. okt. 13. 23:31
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda hülyeség ez, hogy TE mennyit szánsz rá? Ilyet max akkor kérdeznék a gyerekemtől, ha nagyon csóró lennék, ő meg valami hiper-szuper márkás keretet és extra lencsét akarna. A szülő tartozik a tartásra szoruló gyerek egészségügyi költségeit viselni, a szemüveg nem luxuscikk, hanem szükséglet, ha gond van a látásoddal. Menj el szemészhez, ha az első padban ülve nem látod jól a táblát, akkor gond van. Nevelőanyád ne ezen spóroljon, ezt apádnak kell állni, 15-20 ezer forintért is vannak normális keretek, a lencse se vészes, ha nincs szükséged speciális cuccra.
2017. okt. 13. 23:41
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Na, ácsi!

"..ki vannak akadva, ..Sajnálok az egèszsègemre költeni"

Nem neked, apádnak kellene kifizetni!

A szemüveg egy rövidlátónak durva túlzással èpp olyan, mint egy lebènult embernek a tolószèk.

Rossz duma, hogy van kèt kisgyereke. Te is az övè vagy ès a szemüveg N E M hóbort miatt kell.

Nyilván, ha nagyon extra keretet akarsz, ennyi idősen illik felajánlanod, hogy adsz bele egy ötezrest pl.

De a szülőd feladata kötelessège(!) biztosítani az eszközöket ahhoz, hogy teljes èrtèkű èletet èlj.

Üdv: -2,75 ès -3

2017. okt. 14. 00:24
 14/18 A kérdező kommentje:

Hát nem igazán van ötletem, melyik rokon segítene.

Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy nem jövök ki a nevelőanyámmal, főleg mert a tavasszal elmondtam az iskolában mi zajlik otthon, és fennmaradt a védelembe vétel. Azóta még jobban megromlott a kapcsolatom vele.

Abban igaza van, hogy ha ezen nem spórolok, és csináltatok egy rendes szemüveget évekig kitart. Csak hát fogy a pénzem, mert a kollégiumi étkeztetés (reggeli, ebéd, vacsora) nem elég, de nem szoktak pénzt adni és a saját pénzből viszek (dolgoztam gyárban).

2017. okt. 14. 08:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem te mondtál felháborító dolgot, hanem ők!

Abban igazuk van, hogy a szemüveg-kérdést meg kell oldani. Én a helyedben elmondanám a suliban (vagy ha védelembe vételi eljárás alatt vagy, a gyerekvédelemnek), hogy a "nevelőid" (szülőnek az apádat sem nevezném, bocs) nem hajlandóak szemüveget venni neked, és segítséget kérnék, mert a végén tényleg a látásodnak teszel rosszat!

2017. okt. 14. 08:39
 16/18 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem akarsz 30 évesen fehér bottal járni, akkor vedd rá apád
2017. okt. 14. 12:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Remélem,lesz annyi eszed,hogy amint önálló leszel,xarsz a családod fejére nagy ívből,mert megérdemelnék!

Mi a helyzet amúgy a többi rokonnal?Anyuddal,pl?

2017. okt. 16. 23:38
 18/18 szonata ***** válasza:
Elszomorító a helyzeted. Nehéz kamaszkorod lehetett. Az édesanyádról nem írsz. Arra gondolok, hogy ketten összefoghatnának és ha valami extrát választanál, a különbözetet vállalod. Azért az extra, mert nagyon meghatározó ebben a korban a külső és nem mindegy az, hogy hogy érzed magad. A szem fontos szervünk, vigyázzunk rá és ha kell áldozzunk. A két féltestvér miatt te nem kerülhetsz háttérbe.Hívd össze a szüleidet és beszéld meg velük ezt az egész életedre kiterjedhető problémát.
2018. márc. 24. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!