Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek mikor adták oda a...

Nektek mikor adták oda a kocsit először?

Figyelt kérdés

3 éve van jogosítványom. Soha nem volt balesetem, semmi.

Van egy 15 éves kocsink, amit nem használnak.

Egyszerűen hiába könyörgök, hiába fizetem ki a benzint.

Maximum 2-3 km-re enged el vagyha mellettem ül valaki. the

2017. okt. 12. 13:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem viszonylag hamar megengedték,hogy elvigyem az autót. Rögtön az első úton kis híján össze is törtem.

Nekem azzal volt gondom, hogy egyszerre kezeljem a forgalmat és tájékozódjak. Néha ebből voltak igen vicces sztorik, de sok gyakorlás és sok év azért megtette a hatását.

Azt, hogy kit mikor lehet egyedül hagyni vezetni függ az illető személyiségétől is.

Ismerek valakit, aki pár éve nagyon jól vezetett. Valamitől megijedt (10 éves jogsival), azóta mindenkinek elsőbbséget akar adni, nem veszi figyelembe, ha elengedik stb.

Szabály nincs. Beszélj a szüleiddel. Menj el egyedül oda, ahova engednek. "gyűjtsd a kilométereket". Három éves jogsival én egy busz oldalát "kóstoltam meg" pedig apu mellettem ült.

Sem a vezetés megtanulásának, sem a szülők meggyőzésének nem tudok jobb módját mint, hogy annyit vezetsz egyedül, amennyit csak engednek.

2017. okt. 12. 14:08
 2/11 anonim ***** válasza:
Akkor kaptam meg az autót, amikor kifizettem. Mármint a sajátom, másét őszintén el sem mertem kérni, mert bármi baj lett volna, a kárt kifizetni sem tudom nagyon, inkább összegyűjtöttem lassan egy saját olcsóbb kategóriásra.
2017. okt. 12. 14:12
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem volt kocsink, amikor jogsit csináltam. Sőt jogsija se volt senkinek a családból.
2017. okt. 12. 14:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Amikor vettem magamnak.
2017. okt. 12. 14:47
 5/11 anonim ***** válasza:
Mikor meglett a jogsim.
2017. okt. 12. 14:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Soha. Nálunk fordítva volt, 10 évet hallgattam hogy vizsgázzam már le, ott a kocsi az udvaron.
2017. okt. 12. 17:54
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekem is, mikor meglett a jogsim.
2017. okt. 12. 17:55
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem a családi autót soha nem adták oda. Vettem magamnak sajátot, igaz egy szakadt olcsó sz.rt, de azt legalább akkor vezettem, amikor akartam (na meg amikor volt pénzem tankolni). Neked is ezt javaslom.
2017. okt. 12. 19:44
 9/11 anonim ***** válasza:
Ahogyan megkaptam a jogsimat, utána már rögtön vezethettem a kocsinkat, sőt, még ők mondták, hogy menjek vezessek mert gyakorolnom kell és minél többet vezetek, annál jobb. Eleinte nyilván még eljöttek velem néhány alkalmat , hogy megnézzék mennyire megy és nekem is meg kellett szoknom a kocsit is, így tudtak segíteni és nekem is jó volt, hogy ott ül mellettem valaki. Aztán 1-2 hónap után már egyedül is elvihettem a kocsinkat, de a tesóm autóját is vezethettem bármikor, ha éppen nálunk volt. Itthon "csak" egy autónk van, a szüleim ezt használják közösen, úgyhogy nyilván nem úgy működik, hogy gondolok egyet és elviszem mert nekik is szükségük van rá, de ha éppen szabad az autó, akkor elvihetem. Semmit nem kell fizetnem sem a használatáért.
2017. okt. 12. 22:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha nem adják oda,minek fizeted a benzint?
2017. okt. 13. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!