Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek h jobb legyen az...

Mit tegyek h jobb legyen az eletem?

Figyelt kérdés
21l rosznak tartom az életem Nem jövök ki jól a szuleimmel, apám sokat iszik olyankor veszekszik. Dolgozok és lekell tennem mindig a fizetesem h meg tugyunk élni mert o ha van pénz elissza. Egész életemet végig szenvedtem kis koromtol csak a veszekedeseket kell hallgatnom. El szeretnék menni otthonról lakni de nem jön össze mert sose tudok osszesporolni annyi pénzt. Nem is járok el buliznu vagy máshova mert már egybol veszekszik. Csak szenvedek nem találom a kiutat

2017. okt. 11. 23:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
És mi lesz, ha nem adod le a teljes fizetésed? Megmondod, hogy ennyi jött.
2017. okt. 11. 23:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Tutjak h mennyit kapok. Akkor mennyit a háztól azt mondana
2017. okt. 11. 23:38
 3/7 anonim ***** válasza:
93%
Mennyien éltek a házban? Kicsik vannak? Anyuka mit csinál? Sajnos nem olyan könnyű ez. főleg ha vannak kicsik is (bár ezt nem tudjuk). Apukától megvonni a pénzt,hogy ne tudjon piát venni. Ha vergődik választás elé állítani, vagy pia vagy család. Anyukával leülni beszélgetni, hogy mit szeretne elsőnek beszéld meg vele, lehet neki sem tetszik ez. Ha anyuka ragaszkodik apukához lelépni. Vidéken olcsón lehet albérletet szerezni ez általában bútorozva vannak. Ha vannak kicsik az patthelyzet mert gondolom nem szívesen hagynád ott őket. Viszont akkor anyukát is sarokba lehet szorítani vagy apuka vagy a gyerekek címlettel. Tudom gonosz dolgok ezek, de néha az életben meg kell hozni nehéz döntéseket, hogy a szükséges rossz után valami jó is történjen. Remélem tudtam segíteni. Kitartást!
2017. okt. 11. 23:43
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Nem ertek egyet az elozo hozzaszoloval.

Ha vannak kicsik ha nem, ok nem a te felelosseged, es nem a te kotelesseget oket eltartani.

Keress egy butorozott szobat, es menj kezd el elni a sajat eleted. Azt gondolom eppen nehez lesz magadrol gondoskodni egy ilyen hatterrel, nem kell az o eltartasukrol is neked gondoskodnod.

Ne engedd magad erzelmileg zsarolni, szoval mikor el akarsz menni akkor majd persze hogy onzonek es szemetnek belyegeznek majd. De akkor ezen az alapon meg 40 evesen is otthon kell lakjal es apadneknak nyomatni a penzt. Ami foleg azert ertelmetlen, mert a penz ugyis elmegy italra. Most akkor neked azert kell dolgozni, hogy o leeressze a torkan? Mi lesz a te jovoddel?

2017. okt. 12. 00:33
 5/7 anonim ***** válasza:
63%

Költözz el!

Tudom, kifogást könnyű találni ezret is, megoldást azt nehezebb, de létezik.

Én 21 voltam 90 ezres bevétellel, mikor leléptem. Szar volt, eleinte kajára is alig volt, sok érdekes alakkal éltem együtt, mire önállósodni tudtam teljesen, de még az is jobb volt, mint otthon.

2017. okt. 12. 09:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Költözz el. Ennek sosem lesz vége. Most menj!
2017. okt. 12. 14:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Én így csináltam:

Ugyanaz volt a helyzetem, mint neked-

19 évesen elmentem gyárba dolgozni, ami adott munkásszállót.

Manapság egyre több ilyen van, sőt, kifejezetten sok. Budapest, Győr és egyéb nagyobb városok környékén.

Nyert ügy. Lehet, hogy nem éppen egy Hilton, de pl elég kellemes volt a szálló, sok fiatal volt, jókat buliztunk, sokat túlóráztam, és egész jó fizukat kaptam. 6 éve kaptam 130-140 ezreket (ha ünnepnapot is bevállaltam többet) + cafeteria + évi 2x bónusz.

Mivel a szállásért nem kellett fizetni, a cafeteriából fedezetem a kajám nagy részét, így a pénzhez sokszor alig nyúltam. Ergo elég hamar, 1-2 év alatt össze tudsz rakni egy jó kis tőkét. Mondjuk havi 100 ezret ha elraksz, már 2 év alatt 2.5 millió. Nem olyan rossz azért ugye?

Aztán közben lett egy párom, akivel elmentünk albérletbe ketten, így a szállóról is megszabadultam :)

Ja és közben beiratkoztam fősulira levelezőn, elvégeztem egy 3 éves pénzügy számvitel szakot, és 4 év gyári meló után megszabadultam a szalagmunkától, és mostmár 2 éve lesz, hogy egy multinál irodában dolgozok, jó a munka és a körülmények is, a párom azóta a férjem lett , és most lassan saját lakást veszünk majd.

Ja és külön pozitívum, hogy apámnak volt egy súlyos szívrohama, ami miatt egy jó időre "lerobbant", de nagyjából felépült nem sok maradandó károsodáda lett,de azóta, kb 1 éve nem iszik már, vagy maximum 1-2 sört.

Szóval leginkább neked is azt ajánlom, költözz el.

2017. okt. 13. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!