Mit tegyek h jobb legyen az eletem?
Nem ertek egyet az elozo hozzaszoloval.
Ha vannak kicsik ha nem, ok nem a te felelosseged, es nem a te kotelesseget oket eltartani.
Keress egy butorozott szobat, es menj kezd el elni a sajat eleted. Azt gondolom eppen nehez lesz magadrol gondoskodni egy ilyen hatterrel, nem kell az o eltartasukrol is neked gondoskodnod.
Ne engedd magad erzelmileg zsarolni, szoval mikor el akarsz menni akkor majd persze hogy onzonek es szemetnek belyegeznek majd. De akkor ezen az alapon meg 40 evesen is otthon kell lakjal es apadneknak nyomatni a penzt. Ami foleg azert ertelmetlen, mert a penz ugyis elmegy italra. Most akkor neked azert kell dolgozni, hogy o leeressze a torkan? Mi lesz a te jovoddel?
Költözz el!
Tudom, kifogást könnyű találni ezret is, megoldást azt nehezebb, de létezik.
Én 21 voltam 90 ezres bevétellel, mikor leléptem. Szar volt, eleinte kajára is alig volt, sok érdekes alakkal éltem együtt, mire önállósodni tudtam teljesen, de még az is jobb volt, mint otthon.
Én így csináltam:
Ugyanaz volt a helyzetem, mint neked-
19 évesen elmentem gyárba dolgozni, ami adott munkásszállót.
Manapság egyre több ilyen van, sőt, kifejezetten sok. Budapest, Győr és egyéb nagyobb városok környékén.
Nyert ügy. Lehet, hogy nem éppen egy Hilton, de pl elég kellemes volt a szálló, sok fiatal volt, jókat buliztunk, sokat túlóráztam, és egész jó fizukat kaptam. 6 éve kaptam 130-140 ezreket (ha ünnepnapot is bevállaltam többet) + cafeteria + évi 2x bónusz.
Mivel a szállásért nem kellett fizetni, a cafeteriából fedezetem a kajám nagy részét, így a pénzhez sokszor alig nyúltam. Ergo elég hamar, 1-2 év alatt össze tudsz rakni egy jó kis tőkét. Mondjuk havi 100 ezret ha elraksz, már 2 év alatt 2.5 millió. Nem olyan rossz azért ugye?
Aztán közben lett egy párom, akivel elmentünk albérletbe ketten, így a szállóról is megszabadultam :)
Ja és közben beiratkoztam fősulira levelezőn, elvégeztem egy 3 éves pénzügy számvitel szakot, és 4 év gyári meló után megszabadultam a szalagmunkától, és mostmár 2 éve lesz, hogy egy multinál irodában dolgozok, jó a munka és a körülmények is, a párom azóta a férjem lett , és most lassan saját lakást veszünk majd.
Ja és külön pozitívum, hogy apámnak volt egy súlyos szívrohama, ami miatt egy jó időre "lerobbant", de nagyjából felépült nem sok maradandó károsodáda lett,de azóta, kb 1 éve nem iszik már, vagy maximum 1-2 sört.
Szóval leginkább neked is azt ajánlom, költözz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!