Mit tehetek, ha rendszeresen a kapcsolattartási idő előtt, egy órával jelenti be a volt párom, hogy nem adja át a gyermekünket láthatásra?
Betegségre hivatkozik, a pótlás konkrét ideéről nem beszél. Már egy láthatásom elúszott így. A mai is hasonló lehet, ha nem találok megoldást. Úgy látom a gyámügyön sem akarnak foglalkozni még plussz egy üggyel. PL. többször is visszaadta az ügyintéző a pótlásra benyújtott kérelmemet, mert szerinte nem tartalmazott minden információt. Aztán pedig azzal utasított el, hogy kifutottunk a 30 napból.
Szerintetek nem lehet valahogy a bíróságtól kérni megoldást?
Keress egy ügyvédet.
Elvált anyukaként mondom: A volt férjem nekem sem hitte el, hogy gyakran beteg a fiúnk. Ő is gyámügyhöz fordult, a hivatal egyből a gyermek háziorvosát kereste fel. Ebből kiderült, hogy tényleg beteg volt a kérdéses időpontokban. Már nincs probléma, elhiszi, ha mondom, hogy beteg a gyermek.
Azt írod rendszeresen.
Majd azt, hogy ez egyszer fordult elő és talán nemsokára másodjára. Ez így elég csúnya csúsztatás.
Bemész a yardra, és büntetőfeljelentést teszel az exed ellen:
"Kiskorúval való kapcsolattartás akadályozása
210. § (1) Aki a hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követően is önhibájából akadályozza, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Nem büntethető az elkövető, ha a kapcsolattartást az elsőfokú ítélet meghozataláig megfelelően biztosítja, és az elmaradt kapcsolattartási formák pótlását megkezdi."
A yard ezt hivatalból átadja először a gyámhatóságnak, akik ilyenkor nem tehetik meg már, hogy passzolgatják az ügyet...
És legfeljebb megtanulja az exed is, meg a gyámügyesek is, hogy veled nem lehet szórakozni, mert tisztában vagy a jogaiddal.
Hát szinte rögtön gondoltam, hogy az ex maga a vérbeli gonosz, a sátán földi megtestesülése, aki vízen és száraz kenyéren tartja szegény árvákat...
Elég ideig együtt voltatok, hogy legyen gyerek meg ház, de kiismerni sajnos nem sikerült. Értem. Kinek a nevén van a ház? Milyen pénzből vettétek? Nem mindegy. Ha közös, és TE nem harcolsz azért ami neked törvény szerint jár, az nehogy már a nőci hibája legyen... Lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését és akkor vagy kifizet az ex, vagy elárverezik a házat. A gyerekre meg adj be kérelmet, hogy nálad helyezzék el, ha ilyen mostoha sorsa van anyukánál.
Csak 1 ? Én egy évig jártam a gyerekért minden szombaton és nem nyitott ajtót. A hivatalos kifogása annyi volt hogy pont szombat reggel 9 kor locsolja a virágot és így nem hallja a csengot. Ez mivel elfogadható magyarázat így nem lett semmi baja. Sőt mondok valamit meg engem jelentett fel mert halkan csongettem :):):)
Mondjuk nekem 8ev cseszegetes elég volt ahhoz hogy ne alakuljon ki az apa fiú kapcsolat így tulkeppen mostmár megkapom néha a gyereket de ha nem kapom meg egy hónapig fel se tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!