Mi az oka annak ha a gyerek eltitkolja a problémáit és fél elmondani ha valamit rosszul csinált?
Figyelt kérdés
például ha a suliban eltört valamit és előtte napokig szorongva retteg, nehezen alszik, nehogy kiderüljön.
Nem meri elmondani a problémáit, például ha bántják a suliban még neki van bűntudata, szégyene.
Mindent magába folyt, fél a büntetéstől.
2017. okt. 4. 13:10
11/14 anonim válasza:
Ahogy elnézem, nem nagyon érdekel téged a probléma.
12/14 anonim válasza:
Ha csak a szülőkkel nem beszéli meg, akkor ott komoly gond volt a neveléssel. Lehet a szülök minevették korábban valami számára fontos dolog miatt, vagy bántották, vagy csak lekicsinyelték a gondjait amikor kisgyerekként szülői támaszt keresett.Ez miatt alakulhatott ki talán az elfordulás. Ha minderről a barátokkal sem beszél, akkor még komolyabb feldolgozatlan múltbeli dolgok voltak.
13/14 anonim válasza:
Ezeket a dolgokat mindenképp kezeltetned kell, mert munkahelyen is végig fog kísérni, akkor is tudni fogják, hogy nem vagy ép lelkileg, ha nem mondod, mert ez egy láthatatlan teher.
Amiket leírtál, azok tipikus szorongó tünetek.
14/14 anonim válasza:
Én azért voltam ilyen, mert 0 önbizalmam volt, a szüleimtől meg sose kaptam egy jó szót se, ha elmondtam valamit, akkor vagy tojtak rá, vagy leszidtak, vagy kiröhögtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!