Megcsaló szülők gyermekei, meg tudtátok bocsátani a megcsalást? Milyen a viszonyotok azzal a szülőtökkel? Meg tudtok bízni benne?
Volt már olyan mélyponton a házasságom, hogy elgondolkodtam pár röpke pillanatra a megcsaláson:( Nem tettem meg, és részben a gyerekeink miatt sem. Úgy éreztem, őket is elárulnám ezzel, akik abban a tudatban élnek, hogy a szüleik együtt vannak. Ha vége egy kapcsolatnak, akár a rossz szex miatt is, azt el lehet fogadni és fogadtatni, el lehet válni és újrakezdeni mással. De a megcsalás hazugság, képmutatás, szerepjátszás.
Ha van egy ismerősöm, aki nekem ugyan nem hazudott, de tudom, hogy másnak pofátlanul és aljas módon igen, akkor ugyanúgy tudnék rá nézni? Én nem.
Látszik, hogy a "mi közöm van hozzá" válaszolókkal ez vagy nem történt meg vagy a családi háttere is hasonló...
De mindegy, én teljesen átérzem a kérdésed lényegét. Vele meg a tesommal ez történt meg. Magával a megcsalással nem is lenne annyira gond ez egy kivülállonak megbocsáthato lehet.
DE az, hogy anyut sírni láttam és már sok ideje padlon van, az, hogy néha az a rbanc titokban maradása fontosabb volt, de el volt játszva, hogy mi vagyunk a legfontosabbak, anyum szüleivel valo förtelmes kommunikácio és még sorolhatnám az nem. Idö kell, hogy feldolgozzam.
Vagy néhány válaszolónak talán megbocsáthato lenne az, hogy a szeretett anyukád a szeretett apukád által rossz feleségnek lett titulálva csak azért mert felnevelt 2 gyereket (vagyis még mindig neveli) szép karriert épitett és még a háztartást is vezeti?!? Mert tul sok idöt szentelt a fent emlitett dolgokra amik hiányában persze hajaj rossz feleség lenne, de mivel nem volt kellö ideje, hogy a férjével legyen igy ezért kapta meg ez a szép kinevezést. Csak gratulálni tudok hozzá.
Amugy szerintem a kérdezö nem feltétlen a megcsalásra gondolt mint megbocsáthato vagy nem hanem azok a lelki nyomok amiket ez hagyott maga után. A tesom pl nem találja a helyét a világban. Apum és a nagyim telebeszélték a fejét és ezért utálja anyumat és vele is kicsit rosszabb lett a kapcsolata. Szegényt teljesen összezavarják azzal, hogy mindenki a másikat szidja és nem tud kinek hinni. Én egy fokkal jobban jártam,mert nem tudják telebeszélni a fejem semmivel, mert már nem hiszek semmiben. Kiirtották belölem a veszekedéseikkel és a hazugságokkal a hitet és a reményt is. Köszönöm szépen!
De ha belegondolok, csak a saját hibám. Ha nem lett volna a szüleimnek gyerekük akkor talán anyum is több idö tudott volna szentelni a drága egyke apumra aki megszokta a 0-24es 100%os figyelmet. Lehet nem is akart gyereket. Most a tesom vele lakik mert hát a vagyont ugye el kell felezni és hát akkor a gyerekek is fele fele. Ha igy folytatodil borzaszto felnött lesz. Tipikus elkényesztetett egykegyerek. Nem leszolni akarom öt és tudja is hogy így gondolom, de tényleg ez lesz és nagyon sajnálom:(:(
Egy jotanács mindenkinek: ha a kiszemelted egyke SZEDD A SÁTORFÁD ÉS ADDIG MENEKÜLJ AMÍG CSAK TUDSZ!!!
Érzem azt, hogy le leszek pontozva és nullázva, de most meg vagyok kicsit könnyebülve és jobban fogok aludni is:)
Sok válaszolónak biztos idill családja van.
Anyám megcsalta apámat,szétmentek.Anyámat nem láttam 16 évig.Egy idegen nő nevelt fel,aki bántalmazott,emiatt sok lelki problémám van.Szerintem van köze a gyereknek az ilyesmihez.És nem nem tudok megbocsáltani...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!