Tudom hogy a saját dolgommal kellene foglalkoznom , de nem tehetem azt hogy ne tegyek semmit . Ami neki az nekem is fáj. De hogy értsétek el kell mondanom az előzményeket ... Édesanyám körülbelül egy fél éve válalt el egy eladói munkát egy antialergén ékszerüzletben. Az első hónapok gördülékenyen haladtak , de a főnökaszonya előbb utóbb kimutatta a foga fehérjét . Édesanyámat mindenféle sértő megjegyzéssel illette , folyamatosan sértegette ,ahol tudott ott belérugott ; Ez végül odáig fajult még betelt a pohár és kiborult , ennek következtében felmondott . Aki egy kicsit is jártas az ilyen ügyekben az tudhatja hogy a felmondási időszak egy hónap szokott lenni általában. Ezen hónapban folyamatosan édesanyámat zaklatta ,sértegetései egyre durvábbak lettek és ami új : fenygetni is elkezdte... Avval fenygeti hogy bármilyen módon rajtakapja hogy valamilyen kihágást követ el azonnyomban feljelenti és 500.000 forinttal büntetik emelett a főnöke egy szélhámos is számtalan bírósági ügye van többekközött csalásról ,cserbenhagyásos gázolásról (ez az információ annyiban fontos hogy valamilyen papírokat akar kényszeríteni az aláírásra ami akár az is lehetne hogy nem fizeti ki ezt a felmondási hónapot ). Édesanyám már ezen annyira kiborult hogy öngyilkosságon gondolkodik ... Szegény ehez a ponthoz úgy jutott el hogy a már 24 éves házassága már szinte boldogtalan ( ami szerintem nem igaz ) és hogy eddigi munkahelyein mindig kihasználták. Én már magam alatt vagyok teljesen , szeretnék neki erőt és bátorságot adni hogy bírja ki és hogy mégegy ilyen szemétládával nem fog soha az életben találkozni. Tanácstalan vagyok , Úgy érzem hogy ha ő föladná az életét én is követném ; hisz nélküle mit érhetnék . Sürgős segítség kéne . Nem tudom hogy meddig bírja ...
Az MT alapján a felmondási idő 30 nap. Ez onnantól számolandó, amikor anyukád írásban! beadta a felmondását a főnökének (cégnek). A felmondási időt nem tolja ki a betegállomány, azaz el kell menni a háziorvoshoz és ő (lehet pénzért) tudja tartani anyukádat betegácsiban. Semmilyen következménye nem lesz, hiába fenyeget munkaügyi perrel. Ha nem tette meg az írásbani felmondást, azonnal írtok egy felmondó levelet és vagy személyesen átveteti, vagy ajánlott, térti, elsőbbségivel feladjátok a cég címére.
Egy napot ne dolgozzon tovább.
2017. szept. 28. 09:22
12/13 kovpet válasza:
"azonnyomban feljelenti és 500.000 forinttal büntetik"
Na persze... még nincs semmi, de a főnök már tudja a pénzbüntetés összegét? Üres fenyegetések ezek, nem kell bevenni.
"valamilyen papírokat akar kényszeríteni az aláírásra"
Fizikai kényszerrel? Mert ez már vastagon rendőrségi ügy lenne.
Amúgy semmi olyat ne írjon alá, amit nem olvas el és amivel nem ért egyet, de ezt nyilván nem kell mondani egy felnőtt embernek. Ha meg tényleg kényszerítik, akkor azonnal tegyen feljelentést.
2017. szept. 28. 10:57
13/13 anonim válasza:
Mindent felvennek anyukad helyeben -zsebben telefon -! - mivel fenyeget. Ellenorizni korrekten be van e jelentve, ha nem akkor jelenteni a NAV-nak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!