A szüleim korlátoznak, nem engednek gépezni csak 1órát, hamarabb elengednek bulizni, minthogy gépezzek 1órát akár. Mit tudnék tenni?
Nekem napi 30 percet engedtek, aztán mikor középiskolás lettem kibővölt még 1 órával...
Utána korlátlan lett, mivel anyuéknál tönkrement a tv, odaadtam az enyémet cserébe a gépért :D, aztán 2 évvel később vettem egy laptopot a nyári munkából szerzett fizetésemből.
Informatikus lettem :D Most tanulok szoftverfejleszteni
23L
Attól függ milyen a gyerek. Ha látszik rajta, hogy ért a gépekhez és ezzel akar majd foglalkozni, akkor idióta az a szülő, amelyik ebben korlátozza. Az informatika az egyik legjobban fizetett szektor. Pl. programozni nem lehet az iskolában megtanulni, otthon is kell gyakorolni. Az egyik bácsikám is imádott gépezni már egész kicsi korától. Szerencsére a szüleinek volt eszük és nem tiltották. A gyerek már gimiben többet keresett, mint az átlag magyar. Java programozás ugyebár. Most kezdte az egyetemet, de már dolgozik mellette a szakmában és igen jól megfizetik. Az informatika azon kevés területek egyike, ahol papír nélkül is lehet kaszálni.
Ha a kérdező csak játszani akar a gépen és közösségi oldalakon majomkodni, akkor teljesen más a leányzó fekvése.
Nem tudok hozzászólni, mivel nem tudom, hány éves a gyermek s mit csinál a neten s mi más dolga van még.
Én szinte garantáltan többet engednék (mivel tizensok órát ülök gépnél évtizedek óta, hipokrita is lennék... amúgy 25 éve teljesen normális PC-k voltak, nem tudom, már 386-os volt-e a szerver a gimis fakton, de én már nem láttam gigászi gépeket, mérnöki pultot és lyukszalagon sem dolgoztam. az lehetett érdekes... elrontod a programot s 2 nap múlva megkapod a hibaüzenetet), de annak nagyon örülök, hogy a gyerekkorom szabadidejét jobbára a természetben töltöttem, nem a gép előtt. De 1-2 óra játékot akkor is rendben levőnek tartok. S plusz még némi kutatómunkát, rengeteget segít a Net. Minimális szocializáció, az azért jobb személyesen, de a világ túlsó felén élő rokon, haver eléréséhez vagy bizonyos dolgok megbeszéléséhez sokkal alkalmasabb a Net. Ha emellett a gyermek olvas, sportol, mászkál kint, akkor nem aggódnék.
Nehéz 1 órát játszani. Én a kedvenceimmel anno 4 órát játszottam egyben, 8 órás programozói munka, 2 óra tempós gyaloglás, főzés, miegymás után. Ha túlóráztam, akkor kicsit leesett az alvásidőm, de nekem megérte, OK, ezt gyereknél kevésbé tolerálnám :) De gyerekkoromban sokkal több időm volt.
Ha bulizni engedik nem hinném,hogy 10 éves gyerek a kérdező.
Ha 15-16 éves már nem nagyon kellene beleszólni mivel tölti a szabadidejét.
Ha az én szüleim lettek volna ilyenek, nekem ma nem lenne munkám, mert 12 évesen valószínűleg meg sem ismerkedhettem volna a szoftverfejlesztéssel.
23/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!