Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám az öngyilkossággal...

Anyukám az öngyilkossággal fáraszt, mit tehetnék még?

Figyelt kérdés
8 éve hagyott el minket apu. Anyu előtte se dolgozott, azóta se akar. Depressziós állandóan. Van hogy hetekig fekszik koszos ruhában az ágyban, hetente egyszer fürdik, alig megy ki a házból. Nem tartja senkivel a kapcsolatot, mert mindenki más szemét, miattuk rossz az élete, semmin nem akar változtatni. Sosincs jókedve. Ha leülünk megnézni egy jó filmet a kanapé végébe ül és szomorkodik. Ezt az étkezést is befejeztem vele, inkább külön. Evés közben nem beszél, olyan arcot vág mindig mint aki a világ összes szenvedését átéli. Kértem menjen el pszichiáterhez. Nem, mert ő nem dilis, mindig ez a válasza. Mondtam elkísérem, azt sem. Apám is akart segíteni neki annak idején, akkor is ellenkezett. Folyamatosan az öngyilkossággal fenyegetőzik, tudom hogy nem teszi meg, eddig is megtehette volt. Alig várom hogy elköltözzek, nem, nem fog érdekelni mi lesz vele. Tesóm már haza se jár egy jó ideje. Anyám szerint tesóm egy szemét, mert nem látogatja.
2017. szept. 14. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:
32%
Mondd neki, hogy hajrá.
2017. szept. 14. 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem fog erdekelni? Akkor mi a kerdés? Minek irtad ki?
2017. szept. 14. 15:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Meghalunk egyszer mindannyian.
2017. szept. 14. 15:45
 4/8 anonim ***** válasza:
21%

Talan motivalhatnad, szeretetet adhatatnal neki, megmosolyogtathatnad. Esetleg keress neki egy ferfit.

Nekem is volt sulyos depressziom es a szeretet segitett a legtobbet.

2017. szept. 14. 15:49
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

Mi is volt a szándékod ezzel a kérdéssel?

Azt írtad megoldásnak, amit mi is mondani akartunk, ha megerősítésre vágysz, akkor jól teszed, de készülj fel arra, hogy nagy lelki terror lesz, felhiv, hogy menj át, rosszul van, stb m

2017. szept. 14. 15:50
 6/8 anonim ***** válasza:
87%
hát hagyjátok már szegény kérdezőt, panaszkodott egy sort, nagyon rossz egy depresszióssal együtt élni, apuka lelécelt -talán már ő is ettől?
2017. szept. 14. 15:57
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

Akik öngyilkosságot kísérelnek meg általában nem jelentik be előtte. A környezetük ledöbben, mert bár tudták, hogy gondjai vannak előtte viszonylag egy vidám embernek látják. Az öngyilkosság pedig egy beszűkült tudatállapotban jön rájuk és ott komolyan gondolják, tutira mennek, mint pl toronymagas házról leugrás, vonat elé ugrás.

Ha régóta ezzel fenyeget akkor az figyelemfelhívás, szeretetéhség. Ha pedig megkapta a figyelmedet akkor is folytatja. Ezek az emberek szeretnek szomorúak lenni.

A pszichológushoz pedig nem az elmebetegek járnak, hanem mindenki, akinek valamilyen problémája van, amit nem tud feldolgozni és ami már akkora, hogy akadályozza a hétköznapi dolgokban. Anyukád ilyen. Ha elhanyagolja a tisztálkodást és nem képes dolgozni, nem örül semminek akkor ez már van olyan súlyos.

A válaszolóknak pedig: tényleg nem értem, mi a baj a kérdéssel. A kérdés az volt, hogy mit tehetne még a kérdező.

A válasz pedig, pszichológus. Meg kell győzni, kérni vagy bármit tenni, hogy szakemberhez menjen. Te ezen már nem tudsz segíteni, ehhez kevés vagy.

2017. szept. 14. 16:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Apukádat szerette?

Ha azelőtt is ilyen volt, mielőtt elhagyta, akkor nem azért van.

Talán valami régi dolog lehet, ha érdekel derítsd ki. Mi pl. egyébként is sokszor kértük az öregeket, meséljenek a gyerek- fiatal korukról. Persze enélkül is meséltek.

Gondolom Te rázod gatyába a háztartást... Anyud erre hogy reagál magától?

Háziorvosa mit szól a történethez? Te dolgozol, vagy tanulsz? Menj vele ápolási díjra. Ha ilyenekkel fenyegetőzik, akkor állandó felügyeletre szorul.

Miért mondja, hogy rosszak az emberek (jó, néha előfordul olyan is), mit vár tőlük?

Magadat ne emészd, majd rendbe jön, de ahhoz elsősorban neki magának kell igyekeznie.

2017. szept. 14. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!