Hogy vegyem / tanítsam meg apámat hogy mossa meg amit eszik?
A helyzet az ,hogy apum semmilyen ételt pl. Gyümölcs, zöldség, hús stb. Mos meg vagy süt meg normálisan. Azonkívül a körmét is rágja.
Tudom ezek csak nyavajgásnak tűnnek de higgyétek el nem az. Az apám kezdettől ezt csinálja. Már sokan mondták hogyha nem mossuk meg a dolgokat akkor bélférgeket kapunk. Ez sajnos egypár éve be is következett. Tudom iskolából ugyanúgy el lehet kapni ,de én mindig mosok kezet és nagy valószínűséggel apám miatt kaptuk el ugyanis ő szó szerint mindent megesz mosatlanul, földről( gondolok itt arra a földre ahová állatok pisilnek/ végzik a dolgukat stb.)
Szerencsére sikerült kiirtani a családból de elég hosszú szenvedés volt. Ja és állatokkal is dolgozik ,nem sűrűn mos kezet+ rágja a körmét.
Egy biológus ismerős szépen elmagyarázta hogy akár az üzleti árun is lehetnek peték, de mintha a falnak beszélnénk ugyanúgy megeszi a mosatlan 100 ember által összefogdosott vagy éppen a piszkos földről felszedett ételt. Segítsetek kérlek. Nem akarok újra férges lenni. Nem egy kellemes dolog. 15/L
Én sem mosom meg a gyümölcsöt... persze, meggyszedéskor, meg szüreteléskor majd ide-oda rohangálok a fa meg a hordó között :D
Ne már :)
Én is az élősködők miatt szorgalmazom a gyümölcsmosást, nálunk kisgyerek is van. Mondjuk ha van pete a gyümölcsön akkor az belém is fog petézni nem csak a gyerekembe. Mikor szólok, hogy meg kéne vmit mosni, mindig az a válasz, hogy ez házi, vagy hogy nem permetes. Ezt el is hiszem, de sajnos ettől lehet rajta bélféreg-pete.
Egyébként tudom miről beszélsz, párom még a tojást se mosta régen. Többektől is hallottam, hogy férfiak hajlamosak ilyen hanyagságra, és mint a teremtés koronái, nem lehet őket felülbírálni.
Annyit tudok tanácsolni, hogy a magadét mosd meg, és mindig használj körömkefét.
Mit számit? 30 éve nem mosom meg sem a gyümölcsöt, sem a zöldseget....
És láss csodát túléltem....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!