Szerintetek egy anya miért nem megy el dolgozni?
Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék a tapasztalatokra, a véleményetekre.
Anyukámmal együtt éltünk, mikor egyik napról a másikra éltünk, elfogyott a pénz, anyukám akkor se ment el dolgozni (minden nap volt valami kifogása erre). Akkor gyerekként se értettem, most felnőtt fejjel sem.
Itt is sokszor olvastam ehhez hasonló történetekről.
2017. szept. 12. 09:35
1/9 anonim 

válasza:

Es akkor mibol eltetek? Apud fizetese?
Az ok tobb is lehet: lusta dolgozni, van aki eltartsa, inkabb otthon ul a segelybol mint 3-4x annyiert elmenjen dolgozni, utalja az embereket, nem jon ki masokkal, nem tud beilleszkedni, inkabb zsarol es masokon eloskodik.
2/9 anonim 

válasza:

én arra gondolok,hogy egy idő után már úgy érezte meg sem állná a helyét sehol.és inkább mindenféle ürügyet keres,mert nincsen már semmi önbizalma
3/9 anonim 

válasza:

Nekem is van ilyen ismerősöm. Egy idő után egyszerűen félt, hogy ő már nem tud beilleszkedni egy munkahelyre, nem tudja teljesíteni az elvárásokat. Teljesen elszakadt a valóságtól. Nemcsak dolgozni nem járt, hanem egyébként is nagyon sok időt töltött egyedül otthon. Kiderült, hogy mentális problémái vannak.
4/9 anonim 

válasza:

Anyósom is ilyen. Az hagyján, hogy dolgozni nem akar/ nem tud, de SEHOVÁ nem megy. Pedig nem öreg, 60 éves. Néha boltba elmegy, de oda is inkább a fèrjét küldi. Fogalmam sincs, hogy lehet így élni, de ő teljesen jól elvan így. A nagy baj, hogy nem érti meg a sógornőmet, aki 18 évesen állandóan jön-megy. Suli, munka, haverok, bulik, külföldi tanulmányi projektek. Egy olyan klassz, belevaló kiscsaj és mérges rá az anyja, mert sosincs otthon.
5/9 anonim 

válasza:

Ez nyilván több összetevős dolog. Feltehetően van miből megélnie (van, aki eltartja), nincs igénye arra, hogy a háztartás falai közül kilépve máshol is teljesítsen valamit, kevés az igénye önmaga képességeinek a kibontakoztatására. Mindezekhez nyilván hozzájárul egy idő után a kényelem és megszokás is. Én ismerek egy ilyen, ma már 50 körüli férfit. Akit fiatal korában még láttam, hogy reggelente táskával ment valahová (talán húszas évei elején lehetett). Azután az idős szüleit ápolta a saját házukban. Időközben a kertjükből eltűnt a 2 kocsijuk is. A kert tele van sűrűn ültetett és már elöregedett fákkal, de az sincs rendezett állapotban, az elrozsdásodott kerítéshálót már csak a ránőtt vadsóska bozót tartja össze, az esetleg levágott ágak, gallyak a kertben összehordva ott korhadnak el.
6/9 anonim 

válasza:

Én anyámból tudok kiindulni, aki egyszerűen lusta. Mindig volt, aki segítse, hogy ne haljon éhen, de büdös neki a munka. Ennyi.
7/9 anonim 

válasza:

Ha Magyarország is egy olyan hely lenne ahol divat a maszekvilág és a háztáji gazdaság, akkor lehet hogy a jelenleg otthon munkanélküliként tétlenkedők is szívesen dolgoznának otthon a sajátjukban. És ez tapasztalat, a 70-es években volt ilyen. A nagy közös állami munkahelyeken senki sem akart dolgozni. Ezért engedélyezték ismét az akkori elvtársak a maszekolást és a háztájit. És megtörtént a csoda, otthon magának mindenki olyan jól dolgozott hogy a 70-es évek lett az ország virágkora. Persze ahhoz még az is kellett hogy nem folytották meg a maszekizmust adókkal és járulékokkal, ahogy ma.
8/9 anonim 

válasza:

1. lusta
2. úgy véli, nem ellene sehová sem
3. nincs megfeleő szakképzettsége, sem nyelvtudása, bár míg a gyerek kicsi, képezheti magát
4. sok a kiesett idő
9/9 anonim 

válasza:

Jó helyen kérdezted, ez az oldal tele van olyan anyákkal, akiknek hiába van napközben óvodában-iskolában a gyerekük, ők nem dolgoznak mert kell az "én idő" nekik ,napi 8 órában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!