Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a rossz?

Tényleg én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés
29 éves nő vagyok, 4 éve van egy párom, akivel elég döcögősen indult a kapcsolatunk, és talán emiatt a családom őt a kezdetektől nem nagyon fogadja el. Nem mutatják, nem mondanak neki semmi rosszat, viszonylag kedvesen fogadják, de mégis érződik, hogy valami nincs rendben. Az ember azért megérzi, ha őszinte kedvességgel fogadják/szólnak hozzá, vagy csak megjátsszák. Időnként kaptam megjegyzéseket, amiket a párom nem hallott, mert csak akkor mondták, ha csak én voltam velük. Nemrég volt egy kis összezördülésem a sógornőmmel, aki természetesen rohant az édesanyámhoz panaszkodni és fellángolt a baj... nagy sláger az lett, hogy én eltávolodtam a családtól, mintha agymosáson mentem volna keresztül. Mindezt azért, mert már nem ugrálok úgy, ahogy ők fütyülnek. Belefáradtam, hogy senki nem keres, csak akkor, ha kell valami, vagy panaszkodni kell. Anyukámmal az élen. A testvérem képes hónapokig nem keresni, ha én nem keresem, mert ő elfoglalt ember, de engem elővesznek, mert nem érdeklődök irántuk. A párommal élek, és az édesapjával a szüleimtől 10 km-re, és az is probléma, hogy nem járunk hozzájuk. Sajnos autóval nem rendelkezünk, így az út kerékpárral kb. 1 óra lenne oda-vissza. Mostanában elég ritkán sikerült ezt beiktatnunk, mert elég sokminden összejött, de jelenleg én vagyok a hibás vagyis leginkább azt érzem, hogy a páromat hibáztatják, mert szerintük ő nem enged engem. De erről nincs szó. Egyszerűen csak már belefáradtam, hogy mást nem tudok anyukámmal beszélni, csak pletykákat hallgatni tőle, meg a panaszkodását. 15 éve erről szól az életem. Nem tudom mot tegyek, úgy érzem kezdek beleőrülni, mert nem tudok szétszakadni úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Mit tegyek?
2017. aug. 30. 10:28
 1/4 acelsziv ***** válasza:
83%

Idióták mindenütt vannak. Anyósék kb ugyanígy állnak hozzám is. Szerintük átmostam a lányuk agyát, eltiltottam tőlük és minden arra ment ki, hogy eltávolítsam őt a családjától.

Valóságban kiragadtam őt a lehúzó családjából és kinyílt a szeme a világra. Ennyi történt. Ja és nem miattam nem keresi az anyját, hanem azért, mert az anyja viselkedik kb úgy, mint a tiéd.

A lényeg, hogy ti álljatok egymás mögé. Zárjatok össze. A párválasztásodba senkinek nincs beleszólása és ha emiatt röfögnek az csak őket minősíti. Nem kötelező találkozni velük. És nyugodtan vágd a fejükhöz azt, amit ide írtál. Hogy ők nem keresnek az nem baj, de ha te nem akkor te vagy a főgonosz és a többi. Állj ki magadért mert különben eltaposnak.

2017. aug. 30. 10:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Teljesen ugyan ez a helyzet nálunk is. Amit leírtál az 100%-ban ugyanez. Elég elkeserítő, és nehéz. Én szeretném, ha minden rendben lenne, hisz ő a párom, összetartozunk, de rossz embernek érzem magam.
2017. aug. 30. 10:48
 3/4 acelsziv ***** válasza:
75%

Elhiszem. A lelki terror egyik fő eszköze a bűntudatkeltés.

De tettél -e bármit ami miatt rossznak kellene érezned magad? És most ne arra gondolj amit ők mondanak, hanem amit a saját igazságérzeted súg.

És ha megvan a válasz kérdezd meg magadtól. Érdemes e kötődni olyanokhoz akik el akarnak nyomni? Megsúgom a választ: Nem. Tönkreteszik az életedet.

2017. aug. 30. 11:50
 4/4 anonim ***** válasza:
60%

Ne érezd magad rossznak, a párodért élj, az ő vmnye a lényeg :)

Ő szeret és ez a fő.

Én 1000km-re menekültem a hasonlóan remek családomtól. Teljesen jó a kapcsolatunk, hogy félévente pár órára találkozunk csak :) A párom a fontos, senki más, de ő építi az életemet, nem pedig rombol és zűrzavart kelt, mint a rokonok.

2017. aug. 30. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!