Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lányomnak nem sikerült beilles...

Lányomnak nem sikerült beilleszkedni, "különc" öltözködése miatt piszkálják. Hogyan segíthetnék neki?

Figyelt kérdés
16 éves lányomról lenne szó. Nem úgy öltözködik mint most a mai tinik. Régebbi stílusú egyberuhákat, szoknyákat szereti. Nem erre a mostanság divatos 90-es évek retro stílusra gondolok, de nem tudom van-e erre valami külön elnevezés. Amíg az idő engedi ruhákat és szoknyát hord. Nem minit, semmi hivalkodó vagy feltűnősködő nincs az öltözködésében. Csinos, lányos, csak nem úgy mint a többiek. Természetesen hidegebb időben kabátot, kardigánt és harisnyát is vesz fel, de a nadrágot csak ha muszáj. Télen úgy kell ráerőltetni. Egyébként okos , kedves és barátságos lány de nem tudott beilleszkedni az első évében a gimiben. Eddig nem volt vele ilyen probléma, jól elvolt az előző osztályban. Azt mondja piszkálják az öltözködés miatt. Súgdolóznak, hangosan kibeszélik. Az osztályfőnök szerint valóban furának, különcnek tartják a többiek de szerinte ő sem próbálkozik hogy elfogadják. A lányom azt mondja próbált beszélgetni barátkozni de nem vevők rá, utána egymás között vihognak rajta. Állítólag valami titkos facebook oldalon rajta gúnyolódnak. Egész nyáron egyedül volt, párszor ment strandolni a régi barátokkal de ezen kívül semmi. Hetek óta látom rajta hogy stresszes az iskolakezdés miatt, de nem tudom hogyan segíthetnék hogy megtalálja velük a közös hangot. Nagyon várta pedig a gimit még 8. év végén. Esetleg ha nem javul a helyzet próbáljuk meg félévkor az iskolaváltást? A jegyei mindig nagyon jók, szorgalmasan tanul és a tanárok sem panaszkodnak rá.
2017. aug. 29. 17:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem érdemes tovább szenvednie ott, láthatóan nem fog változni a helyzet. Irasd át máshova.
2017. aug. 29. 21:01
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Tanulás szempontjából is jobb lenne, ha nem év közben lenne a váltás
2017. aug. 29. 21:40
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Biztos te is voltál gimis... Nem fogadják be a második év elején úgysem. Ilyenkor már kialakult barátságok vannak és akin ilyen szinten röhögnek, azt senki sem fogja a szárnyai alá venni. Senki sem fog házhoz menni a pofonért, hogy ő legyen a következő, akit ilyen szinten kinéznek.

Én nem hiszem, hogy csak az öltözködése miatt nézik ki. Esetleg akkor ha azt fogalmaztad meg szépen, hogy egy 5

2017. aug. 29. 23:44
 14/23 anonim válasza:
100%
Menjen át valahova ebből az óvodából, eszem megáll,hogy ilyenek még mindig vannak. Nem érdekli valami művészeti suli? Vagy valami,ahol van pl dráma tagozat? Ott elég sokféle ember megfordul,biztos nem lenne gondja a beilleszkedéssel.
2017. aug. 29. 23:49
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Véletlen elküldtem...

Szóval, ha nem azt fogalmaztad meg szépen, hogy egy 50 éves tanárnő stílusát követi (zsákszerű ruhák és szoknyák borzalmas színekben) akkor nem az öltözködése lesz. Rengeteg szép ruhát/szoknyát kapni, a menő lányok is szoktak szoknyában járni, nincs azzal gond, ha ilyeneket hord, ha a korának megfelelőek.

Annyi minden miatt ki szoktak nézni egy lányt... Nem szőrtelenít, nem mos elég gyakran hajat, mindig borzalmas a haja, stb. Nem mondom, hogy a lányod ilyen, csak példákat írtam, hogy nálunk miért közösítettek ki vkit. Volt olyan, akit azért mert mániákusan szerette a biológiát és mindenkinek magyarázta, hogy túrázás közben milyen növényeket talált, szóval egy fura hobbi is lehet ennek az alapja. Vagy ha a lányod minden tanár kedvence, akkor a többeik tuti gyűlölni fogják.

2017. aug. 29. 23:50
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a további válaszokat! Ma voltam bent az az iskolában ahová átiratnánk, az igazgatóval sikerült beszélni. Át tudják venni akár most is, csak ha nem szeretne már ide bejárni orvosi igazolást kell neki szereznünk addig amíg az átíratkozási folyamat lemegy. Reméljük azt is sikerül elintézni, nagyon nem akar ide már az évnyitóra se elmenni.

15-ös: Talán kép alapján jobban érthető mire gondolok: [link] [link] Ezek ugyan nyaralás alkalmával készültek de iskolaidőben is ezeket és ehhez hasonlókat hordja. Egyébként ápolt, mosakszik és dezodorál rendesen. A tesi csomagjában is van külön tehát ezzel sem lehet gond. Nagyon lányos, szeret sminkelni és a haját besütögetni. Hétköznapra persze nem mázolja ki magát de nem is engedném hogy úgy menjen. Úgyhogy ezzel biztos nincs gond, azt mi is érzékelnénk itthon és jeleznénk neki. Még tegnap mikor faggattam említett valami külföldi blogot ahol megtalálták a profilját és ebben a bizonyos csoportban is ezt terjesztették egymás között. Nem az Instagramm, de nem jegyeztem meg a nevét. Tovább nem fejtegette de akkor gondolom ez is közrejátszhat. Biztos valami olyat írt oda ami nekik nem tetszik, bár ennek még utánajárok mert azért az sem mindegy hogy mit. De köszönöm a válaszokat, úgy néz ki akkor most átmegy, remélem jobb lesz neki ott. Azt mondja van régi osztálytársa abban az osztályban, így talán kicsit egyszerűbb lesz majd neki feloldódni hogy valakit ismer már onnan!

2017. aug. 30. 19:27
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kifejezetten tetszik a stílusa, cuki 😀 nincs ezzel semmi gond 😀

Jól döntöttetek... sok szerencsét kívánok neki az új sulihoz!

2017. aug. 30. 20:44
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
sok sikert az új sulihoz!
2017. aug. 31. 16:31
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

#11 vagyok.

Szerintem ezzel a stílussal nincsen semmi baj, aranyos. Az átiratkozás majd megoldja a problémát.

Sok sikert neki és nektek is. :)

2017. aug. 31. 18:44
 20/23 anonim ***** válasza:

Aranyosnak, aranyos, de már értem, hogy miért röhögik ki. Nagyon fodros és talán csipkés is, ez egy mai iskolában nagyon nem állja meg a helyét. Nem szép, de nálunk is rajta röhögött volna a fél osztály.

Valami ilyen nem tetszene neki?

[link]

Ez inkább őszi:

[link]

Vagy nálunk most minden gyakornoklány ilyenbe jár az irodában (kicsit hosszabbak, de a fazon ez)

[link]

Tudom, hogy egy idális világban nem ez a megoldás, és azt is, hogy borzalmas valahol, hogy nem nézhet ki úgy ahogy akar, de szerintem nézegessetek kicsit a neten summer dresses / casual dresses témakörben, hátha megtetszik neki egy divatosabb fazon. Ha nem, akkor még mindig maradhat ez.

2017. aug. 31. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!