Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa csicskáztat. Mit tegyek?

Apa csicskáztat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Igazából ez mindig így volt, mióta nagyobb vagyok, de ez most nagyon kijött rajtam. Én nem bírom ezt.

Apának mániája, hogy ő a családnak a kiskirálya, ő többet ér akárkinél. Állandóan azt hangoztatja, hogy mi legyünk kussban, mert a családot ő tartja el és örüljünk hogy ő van. Mintha anya nem keresne (jól), meg utánunk nem járna pénz, meg nagymamánk sem adna minden hónapban.

Állandóan csicskáztat engem meg anyám, a húgomat nem, ő a kis szent gyermek, a kis kedvence.

Én porszívózzak minden nap, mert ő felségének nem tetszik, ha nem úgy van. Egy nap kétszer mosogassak el, ágyazzak be neki. Volt, hogy az éjszaka közepén felkeltett engem, hogy ő éhes, csináljak már valamit. Mondom ne haragudj, de most nem fogok főzni, hajnali két óra van. Jött az ordibálás, hogy ő éhes, akkor csináljak neki három qrva szendvicset ha ilyen lusta disznó vagyok. Muszáj volt megcsinálnom, különben kapok két sallert.

Ő nem dolgozik sem csütörtökön, sem pénteken. Egész nap fekszik és tévézik. Amint hazajövök az iskolából, jön az ordítás, hogy mi a fszért nem tudtam reggel felmosni a csempét, kimosni az ő szennyesét, meg amúgyis mit egyen, nincsen frissen főtt étel, ő aztán egész nap éhezett, meg amúgyis halmokban áll a mosatlan (2 tegnap esti koszos tányér volt, amit nem bírt maga után elmosni, majd ez a hülye megcsinálja). De hát én így is 6-kor kelek, nem fogok ezért még 4 meg 5 órakor, hogy neki minden csillogjon meg villogjon az egész nap fekvéséhez.

De ha meg megcsinálom (mert muszáj), akkor meg semmi nem jó. Általában a saját zsebpénzenem főzök, amit nagymamámtól kapok, mert anya sokáig dolgozik, apa meg nem ad rá pénzt, csak legyen terülj asztalkám. Tegnap 2 félét főztem, pörköltöt meg sült húst, de egyikből sem evett, mert csirkéből van, nem disznóból. Ő neki éhesen kellett lefeküdni aludni, de előtte lehordott mindennek, pedig nekem csak csirkére volt már pénzem.

Ha anya nagy ritkán hazajön időben a munkából, vele is ugyanezt csinálja. A húgom nyolcadikos, de neki nem kell semmit csinálni, mert "ő még kicsi", meg amúgysem tudja jól. De közben meg le vagyok hordva, hogy semmit nem tudok jól csinálni.

Tegnapelőtt este elmosogattam, el is raktam a tányérokat. Ő még este tíz körül evett valamit, egy tányért összekoszolt, de ahelyett hogy már akkor elöblítette volna, reggel kirángatott az ágyból, hogy már azonnak menjek és csináljam meg, mért nem csináltam meg este, hogy néz az ott ki.

Az előbb beültem egy 5 percre a fürdőkádba, már veri az ajtót, hogy húzzak a hálóba, ágyazzak be neki mert aludna.

Az a baj, hogy vissza meg nem merek szólni mert szájba vág vagy megtép. Anya meg tűri, meg igazából alig van itthon, állandóan dolgozik.

Tehát én nem tudom kinek képzeli magát. Egy szakmunkás bizonyítványa van, emellett keres jól, szóval nem ez a diplomás ki vagyok mi vagyok.

De ezt most miért csinálhatja? Kinek képzeli magát? Ennyire életképtelen hogy lehet valaki?

15/l

2017. aug. 24. 21:45
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
47%
Esti mesének jó volt.
2017. aug. 24. 21:52
 2/32 A kérdező kommentje:
Basszus, nem mondok már semmit. Nem sokat segítéttél első.
2017. aug. 24. 21:53
 3/32 anonim ***** válasza:
Anyukáddal beszéltél ezzel kapcsolatban?
2017. aug. 24. 22:01
 4/32 A kérdező kommentje:

Persze. Annyit mond néha hogy ügyes vagyok, és úgy tesz mintha normális lenne. Pedig szerintem nem az, hogy 15 évesen én főzök a családra a saját pénzemből...

Egyébként fél apától, nagyon meghúzza magát.

2017. aug. 24. 22:04
 5/32 A kérdező kommentje:
Nagy ritkán ad egy kis pénzt kajára, de max. egy ezrest.
2017. aug. 24. 22:08
 6/32 anonim ***** válasza:
62%

Jézusom ez az ember azt hiszi körülötte forog a világ. Fogadjon fel egy cselédet azt ugráltassa.

Nem azt mondom, hogy semmit sem kellene csinálnod 15 évesen, mert takarítani, főzni, mosni stb, az szerintem természetes ha ilyen korban már megcsinálja egy lány, De az, hogy kb cselédnek használ és azt varja hogy neki minden mindig legyen meg az mar szerintem nem normalis.

Nem tudom mit tudnal tenni, de nagyon sajnállak. Nagymamáddal nem tudod ezt megbeszélni? (Vagyis ha "ez" a nagymamád apud anyukája akkor lehet ő tudna valamit segíteni, beszélni a fiaval.)

Meg ha 8.os a kisebb tesód gondolom 14 eves, te pesig 15, az az 1 év nem hiszem hogy annyira baromira sokat jelent..

2017. aug. 24. 22:08
 7/32 anonim ***** válasza:
95%
Huu..ezt olyan rossz volt olvasni. Beleképzeltem magam a helyzetedbe és mit ne mondjak? Egészen jól birod. Én már nem is tudom mit kezdtem volna ebben a helyzetben. Nem tudnál esetleg a nagyszüleidhez költözni?? Apád nagyon pszichó...Beszélj először Anyukáddal, bár az irásod alapján szerintem ő minden békát lenyel a békesség kedvéért.
2017. aug. 24. 22:11
 8/32 A kérdező kommentje:
Igen, azt hiszi körülötte forog a világ, mert a munkahelyén parancsolhat 10 embernek... Tavaly nyáron nagymamám magához költöztetett. De szeptemberben apa jött hogy már azonnal megyek haza. Kaptam otthon elég "fejmosást"... De most ezért gyámügyet gondolom nem hívhatok, azért annyira nem olyan dolog, mert éhezni nem éhezek. Ha 18 leszek, biztosan lelépek koliba, ezt most csak azért írtam ki, hátha kapok valami jó ötletet vagy valaki hasonló cipőben jár ....
2017. aug. 24. 22:16
 9/32 anonim ***** válasza:
93%

Azert csak szolj nyugodtan a gyamugynek, hiszen adott esetben szajba vag, megtep.

Probald meg meg egyszer a nagymamahoz koltozest.

2017. aug. 24. 22:28
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el a gyamugynek, hogy apad nem ad penzt kajara, a nagymamad tart el.
2017. aug. 24. 22:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!