Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek helyesen cselekedt...

Szerintetek helyesen cselekedtem annak idején?

Figyelt kérdés
2012-ben meghalt a nagymamánk, és ránk hagyott egy házat. Egy éven belül el is adtuk. 3 millió forintot kaptam belőle, a bátyám 4,5 milliót. Kifizettünk minden közüzemi tartozást, így maradt 2,5 millióm. Ezután felesben fizettük ki anyánk bankhitelét. 2 millióm maradt. Ebből éltünk. Ebből volt kaja, cigi, telefon, ruha, stb. Újabb egy év múlva, az utolsó 300 ezer forintommal eljöttem a fővárosba. Itt dolgozom, itt élek. Anyám most kitalálta, hogy nem vettünk neki házat. Vagyis én nem vettem, 1 millióért valami romhalmazt. Hogy én eljöttem, magára hagytam. Ha megvettem volna a házat, soha nem lett volna lehetőség dobbantani. Egy isten háta mögötti faluban élnek, munka nélkül. Anyám tartana el. Azt mondta, soha többé nem veszi fel a telefont, se nekem, se a bátyámnak.

2017. aug. 24. 10:02
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
51%
Persze még hitelt is vegyen fel. Kérdező ott hibáztál, hogy nem 2millióval a zsebedben léptél le
2017. aug. 24. 12:42
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

31-es, a pesti albérlet fizetése mennyivel jobb?

Ráadásul egy improduktív dolog, ami után még mindig nincs semmije.

2017. aug. 24. 12:54
 33/36 anonim ***** válasza:
14%
Most albérletben élünk 4en. Kiazámoltam, hogy ha hitelre vettünk volna egy ilyen házat és a törlesztőket fizetnénk rendesen, ugyan annyit amennyibe a lakbér kerül, akkor legjobb esetben is 30 év lenne, mire visszafizetnénk a hitelt. 30 év. Addigra a szüleim már lehet nem is élnek, annyi minden változhat. Sosem vennék hitelre lakást/házat, csak ha a pénz nagy része már meglenne
2017. aug. 24. 13:17
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

"31-es, a pesti albérlet fizetése mennyivel jobb?

Ráadásul egy improduktív dolog, ami után még mindig nincs semmije."

Az igaz, hogy improduktív, ezért lett volna jó az egész örökséggel lelépni, azzal már lehetett volna mit kezdeni.:( Viszont szerintem a kérdező hosszútávú boldogulásához most az a legfontosabb, hogy képes legyen leszakadni az anyjáról. Még akkor is, ha ez azzal jár, hogy jó ideig albérletben lakik. Fiatalon, pláne ilyen háttérrel az ember még sokat bír, nem kell 100 ezer forintos külön lakás, elég egy szoba is, azt 25-30 ezerért is talál normálisat. Ha lesz párja, akkor ketten könnyebben összekaparják a saját kéglire valót.

2017. aug. 24. 13:27
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem kell meggyőznöd, én is a leszakadás mellett voksoltam a 22-es és 25-ös válaszaimban, csakhogy a kérdező válaszait olvasva láttam amit láttam.

Úgy gondoltam ő nem fog elszakadni az anyjától, ezért javasoltam egy olyan megoldást, ami nem tökéletes, de legalább a kérdező jövőjét bebiztosítja, mert az anyja mindenképp az ő nyakába fog szakadni.

2017. aug. 24. 13:35
 36/36 anonim ***** válasza:
54%

Én már akkor elköltöztem volna,amint az örökségemet kézhez kaptam volna.Majd úgy segítettem volna törleszteni.

Anyám ilyenkor csókolja meg a segghünket,hogy kikapartuk az adósságából,most meg házat követel.Van bőr a képén...

2017. aug. 25. 00:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!