Szerintetek helyesen cselekedtem annak idején?
Annak idején hibás döntések sorozatát hoztad.
Miért kellett ott helyben az "Isten háta mögött" felélnetek a pénzt? Miben reménykedtetek, hogy mi lesz, ha egyszer elfogy?
Hogy közben kivirágzik a település és fejlett ipari és agrárcentrummá válik, ahol munkaerő hiány lesz és te minimum 500ezer nettóval leszel alkalmazva?
Még akkor, amikor meg volt a pénzed kellett volna venni egy élhető helyen valamilyen lakhatást magadnak, hitellel kombinálva, akkor most nem albérletre menne el a pénzed, hanem a sajátodat fizetnéd.
Tehát, annak idején nagy bután cselekedtél!
(De még mindig nem írtad meg, hogy a bátyád miért kapott 4,5 milliót és te csak 3-at? És ha így volt, akkor miért nem ő rendezte csak a hátramaradt adósságot?)
Nem akarlak bántani esküszöm, de nagyon gyenge ember vagy, ha mindenki azt csinál veled amit akar.
- A bátyád elveszi a pénzed, - te hagyod - és ennek ellenére felesben fizeted a nagyanyád adósságát.
- Anyád fej mint a tehenet - te hagyod - majd amikor elfogy a pénz, mehetsz Isten hírével
- Anyád azóta is zsarol, követelésekkel és szemrehányásokkal halmoz el - te hagyod - ahelyett, hogy helyretennéd, ... sőt, úgy tűnik, még lelkiismeret furdalásod is van miatta.
Nagyon hamar változtass a természeteden Kérdező és ne legyél balek, mert egész életedben csak ki fognak használni az emberek és a családod. Ezek miatt soha nem fogsz jutni egyről a kettőre és még 50 évesen is albérletről albérletre fogsz tengődni.
Kaptál egy kiugrási lehetőséget az élettől, de elcseszted, most már vakard le magadról a visszahúzó közeget és határozottan állj talpra!
Most olyat fogok írni Kérdező, ami sokaknak nem fog tetszeni, ... tulajdonképpen nekem sem tetszik igazán, de nincs jobb megoldás.
Látom, hogy te nagyon anyás vagy és előbb-utóbb beáldozod magad neki, akkor legalább valami hasznod legyen a dologból.
Anyád költözni akar, te albérletben laksz.
Adjátok el anyád házát/lakását, az árát tekintsétek önrésznek, vegyél fel hitelt és vegyetek valami normálisabb helyen egy házat, ahol külön lakrésze lehet.
A ház CSAK A TE NEVEDEN LEGYEN (!!!) mert te fizeted a hitelt, vagy jön a bátyád és azt is lenyúlja, legkésőbb anyád halála után. (ahogy anyád jelenlegi házával is fogja tenni, ha nem lépsz még most)
Akkor anyád megnyugszik, neked lesz egy biztos fedél a fejed felett életed végéig és lehetőségeid szerint pátyolgathatod anyádat, ha úgy gondolod.
Ha nagyon megöregszik, akkor úgyis az csak a te gondod lesz, akkor miért ne biztosítsd be magad?
Gondolkozz el ezen Kérdező, mert egyelőre nem látok a jövőd, a lakhatásod szempontjából más megoldást!
Bocs, de szerintem ez nem jó ötlet, több okból.
1. Isten háta mögötti faluban lévő, vélhetően lerobbant ingatlanért nem kap annyit, amennyi egy fővárosi vagy környékbeli házhoz elég önrész lenne.
2. Ha mégis összejön, és az anyja is belemegy, hogy csak a gyerek nevén legyen a részben az ő házából vásárolt ingatlan, ilyen mentalitással hétszentség, hogy élete végéig el is tartatná magát a kérdezővel. Esélye nem lenne arra, hogy normális párkapcsolata, családja legyen, gürizhetne azért, hogy eltartsa az anyját, saját magát, meg fizesse a ház hitelét, amit talán majd 40-50 évesen végre nyugalomban a birtokába is vehet. Nekem nem kéne ilyen élet, bocs.
Szerintem a kérdező életének legjobb döntése volt, hogy kiszakította magát abból a minden tekintetben lehúzó környezetből, amiben élt, és önálló, független életet kezdett. Saját ingatlanban gondolkodni bőven ráér akkor is, ha majd esetleg eljut a családalapításig, és lesz hozzá társa. Nem ördögtől való albérletben lakni, pláne fiatalon, amíg még nem állapodott meg az ember, rugalmasabb, mobilisabb, mint saját lakással. Hol van az megírva, hogy 5 év múlva is a fővárosban lesz, vagy akár Magyarországon?
Neked teljesen igazad van, csak én a kérdezőből indultam ki.
Jelenleg, albérlet mellett is támogatja 200 km-ről az anyját és lelki válságba esik, ha az sértettségében nem veszi fel a telefont. Nagyon kötődik az anyjához és biztosra veszem, hogy még ha az majd eltehetetlenedik az is az ő problémája lesz.
Egy szabolcsi házat is el lehet adni 2-3 millióért és Budapest agglomerációjában kapni nagyon rendes házakat 6-8millióért a pesti oldalon.
Én az agglomerációban ilyen helyen lakom és pont tegnap tudtam meg, hogy egy kétlakásos, (2 szobás és másfél szobás) dupla központifűtéses, nagyon rendben levő házat 4,5 millióért adtak el az örökösök. (Ja és nem jellemzője a településnek a cigányok)
Nos, száz szónak is egy a vége, a lehetőséget felvázoltam, a kérdező meg saját érzelmei és habitusa szerint meghozza a döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!