Jogosan akadtam ki?

Figyelt kérdés

"Anyámmal" évekkel ezelőtt megszakadt a kapcsolatom. Elég csúnyán összevesztünk.

A lényeg, hogy nem éppen anyaként viselkedett. A párja (aki akkor 19 éves volt) meg még inkább széthúzott.

Anyám azt mondta nincs nyelvérzékem, ne erőltessük az angolt. Szerencsére továbbra is tanultam, jelenleg a negyedik évemet kezdem meg egy kéttanítási nyelvű osztályban. (Középiskolában a legrosszabb év végi jegyem a négyes eddig)

Most a nyáron nézegettem sorozatokat, volt amit az öcsém javasolt. Mivel az öcsém nem tud angolul, így csináltam neki néhány részhez magyar feliratot. Ezt feltette a netre (meg se nézte, hogy van-e helyesírási hiba vagy valami).

A következőknél már igyekeztem jobban odafigyelni, tudva, hogy felteszi. Ezzel nem volt bajom, sőt, örültem annak, hogy így akik nagyon várják az új részt hamarabb megnézhetik.

És a probléma: az öcsém egész héten már azzal nyaggat, hogy majd fordítom-e a következőt. Ez elég idegesítő, de mikor láttam, hogy anyám a fordító (mert van aki ezt rendszeresen fordítja, csak nincs mindig ideje és később teszi fel) oldalára ír, hogy hirdesse, akkor az sok volt. Szerintem ez egy részt szánalmas, mert nen másnál kéne hirdetnie, másfelöl meg elég undorító. Nem most kellene minta szülőt játszania, főleg, hogy ugye szerinte abba kellett volna hagynom ezt a nyelvet.

Kicsit úgy érzem mintha valami tárgy lennék, amit ha érdemes, akkor mutogat. (Pl megváltoztattam a profilképem és megosztotta hogy a nagylányom. Akit amúgy már jó ideje nem is látott)

Most így talán nem igazán érthető, hogy mi az oka annak, hogy ennyire nem kedvelem, de ebben a helyzetben jogosan akadtam ki rá?

2017. aug. 23. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Vihar a biliben.
2017. aug. 23. 11:16
 2/8 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem nem jogos. Vagyis érthető, hogy zavar ez a helyzet. De azért eléggé túlzás.

Biztos meg van az oka, hogy nem vagytok jóban. De ne legyél haragtartó. Neked lesz jobb. Ha akarsz vele kapcsolatot tartani, akkor rendezzétek a kapcsolatot. Ha nem, akkor pedig nem foglalkozz vele.

Rosszat most nem csinált. Persze fura, hogy megosztja a képedet. De akkor ne úgy ossz meg dolgokat, hogy ő is látja, ha ennyire távol álltok egymástól.

Angolt csináld a magad kedvéért. Ha lesz időd, akkor fordíts, ha nem, akkor nem.

2017. aug. 23. 11:19
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Szia! Megértem a problémádat! De szerintem beszéljétek meg! Hátha kibékültök! Vagy ha nem legalább békénhagy! Egy 10 percet megér! Lehet rendbe akarja hozni a dolgokat! Vagy csak szimplán büszke rád! Beszéljétek meg! 😄
2017. aug. 23. 11:52
 4/8 anonim ***** válasza:
64%

Ahhhhaa. Szóval anyukád szerint nem volt nyelvérzéked, de szerinted igen, ezért megharagudtál rá és elköltöztél apádhoz.

Elkezdtél feliratokat csinálni sorozatokhoz, örültél is neki, de amikor az öcséd megkérdezi, hogy mikor csinálod a következőt, az idegesít.

Ha anyukád hirdetni akarja a tevékenységedet, az is idegesít, sőt, SZÁNALMAS.

És csak azért ne merjen most "mintaszülőt" játszani, mert 3 éve azt mondta, hogy nem megy jól neked az angol.

Ha megosztja a képedet és büszke rád, akkor rögtön hisztériázol és tárgynak érzed magad.

Anyádat pedig te hagytad ott, te nem beszélsz vele, te utálod őt, és mégis őt hibáztatod, mert nem látott egy ideje.

Én értem, hogy mi a problémád. Tipikus csaj vagy, tipikus kamasz, tipikus hisztérika.

Mást otthon dolgoztatnak, elveszik a pénzét, ütik-verik, éhezik, nyomorban él, súlyos beteg a családja, ésatöbbi, de neked az a problémád, hogy anyukád 2 éve szólni mert neked valami rosszat, most pedig próbál közeledni feléd.

Mi lenne, ha hisztizés helyett egy ICIPICIT magadba néznél? Az évvégi ötöseiddel kitörölheted a hátsódat, ha így állsz hozzá az élethez, híd alatt lakó csöves prosti leszel.

Egyébként pszichológust is javasolnék, most még csak enyhe tévképzeteid vannak, de ha nem kezelteted magad, pár éven belül veszélyes dolgokat fogsz bebeszélni magadnak.

2017. aug. 23. 12:08
 5/8 anonim ***** válasza:
56%
Felesleges hiszti és 17-18 évesen lehetne már több eszed is, mint ilyenen kiakadni.
2017. aug. 23. 12:10
 6/8 A kérdező kommentje:

Mint írtam, ebben az esetben lényegtelen hogy miért haragudtam meg rá, és nem azért mert azt mondta, hogy nincs jó nyelvérzékem.

De hogy hátha jobban megérted:

Igazából ő küldött el azzal ordibálva, hogy hogy merészeltem én elmondani apának, hogyan viselkedik mikor be van drogozva, vagy alkohol hatása alatt áll. És hogy mennyire nem volt pénze emiatt, pl. kajára nekünk. Azt, hogy mennyi mindent képes volt elnézni a párjának, köztük azt is, hogy levideózott zuhanyzás közben majd ezzel zsarolt. Vagy hogy elkapta az öcsém lábát, és felemelte és elkezdte vinni az ablakhoz, hogy kidobja. (De természetesen az ablaknál letette, de az öcsén zokogott félelmében, anyám pedig csak röhögött) De biztosan az volt a legnagyobb bajom vele, hogy azt mondta, hogy nincs nyelvérzékem.

Az az előttieknek:

Nem hinném, hogy jó szándék vezérelné. Szóval így inkább nem venném fel vele a kapcsolatot.

2017. aug. 23. 12:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

igen

és sztem pofozd is fel ha ez mind igaz

2017. aug. 23. 13:08
 8/8 anonim ***** válasza:
A párja (aki akkor 19 éves volt) ? WAS? :D
2017. aug. 23. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!