Még egy évem van a diploma megszerzéséig, de apám ma azt mondta, hogy az első fizetésemtől kezdve le kell majd tennem az asztalra havi 70 000 Ft-ot. :O Eléggé meglepődtem, mivel most élünk hárman 180 000 Ft-ból úgy, hogy ha nyaralásra éppen nem is telik, de mindenünk megvan, néha még moziba is eljutunk családilag ebből a pénzből. Kiderült, hogy apám ott akarja hagyni az állását, és egy kényelmesebb melót vállalni kb. harmad annyi fizetésért,ezért van szüksége az én pénzemre. Albérletbe szeretnék menni a barátommal diploma után, de még azt sem tudom, mennyiért kapok majd állást, így kicsit soknak érzem a 70 ezret.
Ha külön költözöl, az is lesz ennyi, vagy akár több.
2017. aug. 16. 21:22
2/27 anonim válasza:
Ez reális összeg, ennyibe simán belekerülsz, vagy fizeted, vagy elköltözöl albérletbe, és akkor rájössz, hogy az még drágább!
3/27 anonim válasza:
Apád fejőstehénnek néz.
Ne légy az! Az egészben annyi jó van, hogy már most tudod, hogy ezt várhatod tőle. Tehát egyértelmű, hogy amint végzel, az első fizetésedtől kezdve az albérletre fizess a barátoddal együtt, és ne apádnak.
4/27 anonim válasza:
Normális szülő nem kér lakbért a gyerekétől. Ha el is kéri, akkoris a gyereknek gyűjti és majd visszaadja azt, amikor a gyereke elköltözik. Ez alól csak az kivétel, ha a család rá van szorulva az összegre. Legalábbis normális népeknél így van. Külföldön élünk és elég sok népet megismertünk. A magyarnál nem sok undorítóbb.
2017. aug. 16. 21:38
5/27 anonim válasza:
Valahogy én szüleimnek 1ft-t se jutott eszükbe sose kérni tőlem. Ne hagyd hogy kihasználjon.
2017. aug. 16. 21:39
6/27 anonim válasza:
40 ezer volt a legtöbb amiről hallottam.. nem tudom, én nem kérnék a gyerekemtől, persze ha olyan helyzet lenne biztos, de azért ez csöppet sok!
Pláne úgy hogy már kevesebb pénzért szeretne dolgozni... 🤔 Tényleg ne vedd sértésnek de normális ember nem csinál ilyet!
2017. aug. 16. 21:56
7/27 anonim válasza:
Apukád jó piacos! Mond egy nagy összeget, amit te sokkalni fogsz, ilyenkor neked egy kis összeget kell mondani, aztán ahogy egyezkedtek, majd körülbelül középen megegyeztek valamennyi pénzben.
2017. aug. 16. 22:17
8/27 anonim válasza:
Szerintem teljesen oké ilyenkor pénzt kérni a gyerektől. a 70ezret én is sokallom, de maga az ötlet teljesen jogos. Eddig ő tartott el téged, igyekezett midnent megadni neked. az, hogy dolgozó felnőtt leszel azt jelenti hogy van saját bevételed. És te is ott élsz, használod a vizet,áramot, eszel... miért kéne neki kifizetnie a te részed?
2017. aug. 16. 22:24
9/27 anonim válasza:
Nos, én is helyénvalónak tartom, ha egy szülő pénzt kér a gyerekétől, aki már dolgozik az ottlakásért, kajáért.
70 ezerbe valóban belekerülhetsz, könnyedén, ámde ha albérletbe mész a barátoddal, való igaz, hogy az még több lesz(albérleti díj+rezsi+kaja). De min. ennyi, attól is függ, melyik városban lesz az az albérlet. A másik 70-et nyilván a barátod adja bele az élésbe.
De mégis jobb az elköltözős variáció, még ha többe is kerül, mert egészségesebb külön lenni ennyi idősen már.
2017. aug. 16. 22:36
10/27 anonim válasza:
Én azt nem értem, hogy miért is gondolja automatikusan apád azt, hogy te majd továbbra is ott akarsz élni?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!