Ez most így igazságos volt anyumtól? 16l
Leöntötte a laptopját (emiatt elromlott), szóval "kölcsönkérte" az enyémet, ami miatt diákmunkáztam tavaly 1 hónapon át plusz beleraktam a pénzemet szülinapról névnapról, hogy meg tudjam venni saját pénzből és CSAK az enyém legyen az a macbook.
Természetesen odaadtam neki most "kölcsönbe", hisz a munkájához szükséges. Mondogatta az első hetekben, hogy hamarosan vesz újat magának és visszaadja nekem... Utána abban állapodtunk meg, hogy csak akkor fogja használni, ha épp dolgoznia kell rajta, azon kívül az enyém, nem facebookozgathat stb rajta. Aha, már 2 hónapja csak nála van a laptopom, kb egyszer sem volt a kezemben ezalatt az idő alatt. El is kezdtem hisztizni ma, hogy a saját pénzemből vettem és megdolgoztam érte, ő meg csak így elvette tőlem, mert elrontotta a saját hibájából a saját laptopját. Ezután leordított, hogy mit képzelek magamról én kis "szrházi", és kilökött az ajtón aztán becsapta.
Egyáltalán nem vagyunk megszorulva, hogy ne tudjunk venni egy másikat neki. Nem rég vett s8-at magának, és zara féle boltokból vásárol :))
Apum nincs, a pasijával nem vagyok annyira jóban hogy erről beszéljek vele, nagyszülők meg csak annyit mondogatnak, hogy majd úgyis visszaadja.
Biztos csak hisztinek tűnik, de annyira rossz érzés, hogy megdolgoztam érte és csak úgy elveszi tőlem, miközben lenne egy sajátra bőven pénze...
5: Kell rola foto vagy barmi?
8: Nem hallgatok el semmit. Irtam, hogy HISZTIZTEM es gondolom nem tetszett neki es inkabb nem akart hallgatni tovabb :D pedig tenyleg kb azt mondtam neki, amit leirtam
10: Ezzel a jelszozassal max egy par pofont ernek el tole, semmi mast. Azert megprobalok meg egyszer beszelni vele, ha nem olyan allapotban van hogy csapdossa ram az ajtot.
Koszi, ment mindenkinek a zold!
Nem.
Id10ta S3ggf3j aki képtelen tartani a szavát, de Te tiszteld mert.. miért is? hm.. Na mindegy jól megmutatta a követendő példát, ha baja lesz (rakjál rendet vagy ilyesmi) csak zárd rá az ajtót finoman :)
Legközelebb úgy adj kölcsön neki bármi, hogy előtte letétbe kell helyezni az árát, és ha nem adja vissza időn belül akkor veszel magadnak egy újat oszt kész.
Jelszóváltozatással kapsz egy pár pofont, ő meg -1 gépet. Kénytelen lesz venni magának sajátot különben Ő sem fogja tudni használni.
Meg ugye akárhogy jól megy, egy macbookért megdolgozni az nem egy tábla csoki, de ha az lenne akkor sem lenne szerintem elfogadhatóbb. Milyen alapon várja el az után anyád, hogy ne vedd el a pénztárcáját és költsd el belőle a pénzt? Amúgy tényleg. Vegyél el tőle annyi pénzt, tedd el biztonságos helyre és fenyegesd meg ha nem adja vissza akkor veszel magadnak másik, mert te megdolgoztál azért a pénzért, és te gyakorlatilag csak visszavetted magadhoz.
Van egy kevésbé drasztikus megoldásom.
Üljetek oda ketten a géphez, keressetek neki egy laptopot és rendeljétek meg. Másnapra, vagy legkésőbb két nap múlva már ki is szállítják. Azért a mai 40-es korosztály még nem annyira ért a gépekhez, mint a már egyel utána lévő, nem tudhatja milyen érdemes venni. A tied tetszik neki azért használja. Ha mást nem, akkor rendeljetek neki egy ugyan olyat.
Amikor nincs otthon, összepakolnám és elvinném egy megbízható ismerőshöz. Anyámmal meg közölném, hogy eladtam. Az enyém, azt csinálok vele, amit akarok.
Pofozkodhat, a feje tetejére is állhat, nem lenne többé laptop.
Aztán ha vett magának, akkor pár hónappal később visszahoznám, hogy vettem egy másikat, ugyanolyan típusút használtan magamnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!