Miért nem jó anyukámnak semmi amit csinálok?
A mai nap is kitakarítottam, összepakoltam mégis miután anyukám hazajött a munkából elkezdett velem ordibálni, hogy semmit sem csinálok egész nyáron... Pedig ha rendetlenség van akkor összepakolok, mosogatnom nem kell, mert a mamám azt mondja mindig hogy ő megcsinálja.
Dolgozni járok péntekenként és szombatonként az egyik ismerősünkhöz már csak azért is hogy ne tudja anya azt mondani hogy nem csinálok semmit -de mint ma megtudhattam, ez sem jelent neki semmit-
A nővérem is ugyanígy itthon van (ő 21éves) ő sem csinál semmit addig amíg anyukánk haza sem ér, de mindig én vagyok mindenért a hibás...
A nővéremmel úgy gondolom hogy kivételezik, vele sosem veszekszik, neki bármikor vesz bármit, bármikor elviszi bárhova - én csak akkor kapok pl ruhákat, ha születésnapom van, vagy karácsony. nekem mindig azt mondja anyukám hogyha menni akarok valahova akkor oldjam meg magamnak az oda-és visszajutást.
Nagyjából 3hónapja mikor beleg voltam, anyukám nem hitte el nekem .(lázas voltam, még meg is mutattam neki a lázmérőt, de úgy sem hitt nekem, azt mondta hogy ez hazugság)
Utána való héten veszekedett velem, akkor azt mondta hogy ez mind azért van, mert hogy szerinte mindig csak hazudok neki...
Sokszor veszekedik velem hogy folyton telefonozok, ezt meg is értem valamilyen szinten, de ez azért van, mert a barátaim messze laknak tőlem (mert elköltöztünk, de oda jártam vissza iskolába) és csak ők vannak nekem mint barátok.
A mai nap anyukám azért is leszólt, hogy milyen bunkóság tőlem hogy ebben az évben már 14könyvet olvastam el... Nem értem hogy ez neki miért baj...
Az egyik kérdésem az lenne, hogy a szülők mit várnak, mit csináljanak a gyerekek nyáriszünetben?
Csak szerintem kivételezik a testvéremmel?
Mért nem vagyok neki jó? Miért nem jó neki semmi amit csinálok?
Nem, nem kérdeztem meg, mert félek tőle..
Félek hogy kiabálni fog velem, azt is tudom mit mondana: "hogy mersz ilyet kérdezni?"
Nem merek rákérdezni :/
Akkor ne vedd a szívedre, ez nem rólad szól, hanem magával van baja,csak rajtad csattan. Persze ettől még nem kéne eltűrni.
Esetleg úgy közelíteném meg a dolgot, hogy azt kérdezném meg,hogy mit kellene tenned ahhoz, hogy elégedett legyen veled. Erre gáz lenne azt mondania, hogy hogy mersz ilyet kérdezni. Vagdalkozás az várható, de ha konkretizálod a kérdést, pl. milyen feladatokat kéne elvégezned ahhoz, hogy úgy érezze, hogy te is teszel valamit...
Esetleg javasold neki, hogy készítsen egy hetes családi munkamegosztást írásban, hogy kinek mi a feladata.
Te fényképezd le, hogy te csinálod, mert az is lehet de nem biztos, hogy a nővéred a hátad mögött úgy állít be mindent, hogy amit te csinálsz, azt ő teszi, te meg semmit, és panaszkodik rád.
Viszont az tipikus, hogy sokan pont azokat veszik semmibe, akik kiteszik a lelküket egy kis szeretetért, megbecsülésért. Ha nem változtatsz, nem változik semmi. Szóval taktikát kell változtatnod mindenképpen. Sarkadra kell állnod szerintem. Azért ordítozik, mert azzal ér el eredményt. NE FÉLJ TŐLE! Mi lenne a legrosszabb, amit tenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!