Nektek hogy tetszik, ha egy szülő "Szerelmemnek" nevezi a gyerekét?
Leginkább férfiaktól hallani a lánygyerekükkel kapcsolatban.
Az anyákra a fiú gyerekükkel kapcsolatban nem jellemző, én legalábbis még nem hallottam.
Ha egy nő mondaná ezt a fiáról, akkor mindenkinek meg lenne az elitélő véleménye róla.
Ha egy férfi mondja, akkor valamiért teljesen elfogadottá kezd válni, miközben ha egy apa viccesen a 12 éves lánya fenekére üt, azt azonnal minden platformon megkövezik.
Hát még mindig jobb az ilyen szülő, mint az aki sértegetéssel becézi a gyerekét.
Én apám például mindig a negatívumaim emelte ki.
Voltam "hófehérke" mert fehér a bőröm. Ha kimentem napra akkor már messziről ordított az össze szomszédnak hogy "nézzétek már, kijött hófehérke".
Voltam "lapátfüles" az elálló füleim miatt.
Az elálló fogaim miatt minden nap megkaptam hogy "kiharapom a pókot a sarokból". Az persze eszébe nem jutott hogy fizessen nekem egy fogszabályzót.
Vékony is voltam így folyton megkaptam hogy "girhes, gilisztás".
Gyakorlatilag egy életre megalapozta az önbizalomhiányomat.
Legelőször a Koós Jánostól hallottam évekkel ezelőtt a Réka lányával kapcsolatban, (visszataszító volt) legutóbb pedig Nagy Ervin színésztől az ArcKép című műsorban.
https://www.youtube.com/watch?v=bqp_dJ7Y4HU
(16:50-17:52-ig beszél erről többször is)
Szerintem ezt a "celebek" kezdték és valóban csak egy rájuk fogékony réteg a vevő erre.
A szülői szeretet nagyságát nem így kell kifejezni, nem ez a keresett szó erre, szerintem.
És akkor mi van?
Te normális dolognak tartod, hogy egy 7 éves lánygyerekről szerelmemként nyilatkozik az apja, én - és még sokan mások - viszont nem.
A 7 éves tényleg nem kamasz, de nem is egy totyogós kisbaba.
Egy kicsit sem lehetett a kislánynak ciki a suliban ugye?
Természetesen jogod van úgy gondolni, hogy ez rendben van, de én nem osztom a véleményed.
Nem értem a felháborodást, illetve értem én, csak azt nem, hogy miért erre a szóra van kiélezve. Elhiheted, hogy a gyermekmolesztálók nem így beszélnek a gyerekekről..
Miért pont ezen a szón kell kiakadni? Más cicafülnek, kicsimnek, bogaramnak, szivemnek, vagy nyuszikámnak hívja a gyerekét. Ugyanúgy le lehetne vezetni belőle a nem normális viszonyt, hiszen az ember a párját is így becézheti.
Ha meg a konkrét jelentés zavar, mitől felháborítóbb, ha valaki élete értelméhez hasonlítja a gyereket, mint az, hogy egy ízeltlábúhoz hasonlítja?
Szerintem nem sok közöd van a témához, azért zavar. A legtöbb pedofil nem emeli ilyen magasra a gyereket ilyen jelzővel. Akik így becézik, csak annyira rossz emberek, mint azok, akik gyereknek tekintik a kutyájukat.
"Szerintem nem sok közöd van a témához, azért zavar."
Nem igazán tudom ezt értelmezni, elmagyaráznád?
(Egyébként egy 12 éves fiúgyerek édesanyja vagyok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!