Hallgassak a szüleimre?
Az a helyzet, hogy 12. előtt állok, és végre már el kéne dönteni, hogy hova megyek tovább. Még mindig két lehetőség között őrlődöm: orvosi vagy magyar-biológia tanár. Néha úgy érzem az orvosi nagy falat lenne nekem, mivel kb. 1 éve foglalkozom komolyabban a biosz-kémiával. Mindkét fakt a suliban nagyon gyenge:keveset tanítanak, de sokat várnak el, ezért kémiából különtanárhoz járok, bioszból ötös vagyok fakton, kémiából csak négyes. Viszont magyarból nagyon jó vagyok, országos versenyeket nyerek. A biosz-kémia is érdekel, csak valahogy a magyarral jobban szeretek foglalkozni,mert ebből van több sikerélményem. Mikor mondtam a szüleimnek, hogy ezzel szeretek foglalkozni, akkor mindig azzal jönnek, hogy majd leszek akkor tanár, akit minimális fizetésért megdobálnak a gyerekek meg nem fizetnek meg, meg majd ne sírjak nekik, hogy nem lesz pénzem.Azt is mondtam már, hogy szerintem a magyarhoz kicsit több tehetségem is van, mivel országoson többször kerülök be az első tízbe. És erre jön a kérdés, hogy honnan veszem, hogy tehetséges vagyok, ha tényleg tehetséges lennék, megnyerném az összeset. Szóval a szüleimnek csak ez a tehetséges.... megnyerni az összes versenyt. Nekem a bátyám is tanárnak tanul, és a szüleim azért biztatnak az orvosira, mert lehet, hogy tanárként már nem tudnának mindkettőnket anyagilag támogatni a jövőben, mivel a tanároknak kevés a pénzük, mindig azt szajkózzák nekem, hogy a nagy tudásomat ne csak egy kis tanárira pazaroljam, ahol később nem is fognak megbecsülni. De annyira félek,hogy ha az orvosi nem sikerül, akkor még ők fognak a legjobban leszidni. Ti mit tennétek a helyemben?
18/L
Azt valaszd amit te szeretnel, de ne az alapjan hogy lehet hogy nem sikerul.
Gondolj ugy erre hogy 40 evesen mennyire leszel elegedett a monstani donteseddel.
Az orvosok sincsenek ám túlfizetve. Valamint a baromi hosszú és nehéz suli után, még rezidens képzés stb.
Szóval a szüleidnek így talán üég tovább kéne téged támogatni, mintha elmész tanárnak.
Ha nem az orvosi az álmaod netovábbja felesleges elkezdened, mert ha nem érdekel, nem fogod tudni tartani a tempót és m buksz. Ezzel lehet h elpazarolsz 1-2évet.
És persze a mai fejemmel nekem az sem mindegy h egy orvos hétvégén, éjjel us dolgozik. Még egy tanár nem.
Hs gyereked lesz, nem kell másnak nevelnie ( nébisitternek, nagyiéknak) mert te hétvégén dolgozol. Neki viszont a felügyeletet biztosítanod kell!
Nincsenek hivatalosan túlfizetve, de ami zsebbe megy az már igencsak jó pénz. Biztos vannak olyan területek ahol nincs hálapénz pl altatóorvos, de egy jó nevű dokinak milliók is mehetnek zsebbe. Pl a szemészek is baromi jól kapnak zsebbe. Egy szürkehályog műtétre egy sima orvosnak adnak kb 60 ezret
míg a prof ennek többszörösét. És nem egy műtét van naponta. Ha azt is mondjuk hogy nem kap minden betegtől akkor is jó pénz van benne. Az ismerősömet most műtötték és 1 millát adott a dokinak.Vagy vegyük a szüléseket, na ott aztán komolyan megy a hálapénz vagy a fogorvosokat. Szóval akkor úgy fogalmazok , hogy vannak az orvos szakmának olyan területei ahol nagyon sok a pénz.
Szia! Gondolj abba bele, hogy konkrétan 40-45 évet ebben fogsz leélni. Én is mindkettő lennék szívesen, de nem biztos, hogy lenne türelmem szemtelen gyerekekre vagy türelmetlen, bunkó emberekhez. Egy ismerősöm logopédusnak akar menni (ő is most fog veled érettségizni), indoklása: nem kell egyszerre 20-25-30gyerekre figyelned, és nyári szüneted is van :D
Azért egy jó erős, neves gimiben is meg vannak néhányan jól fizetve, vagy ha vmi nyelvvel akarnál tovább menni akkor indíthatnál tanfolyamokat is (persze ha pöpec vagy belőle) és abból is jönne a pénz.
Én gyógytornásznak akarok majd tanulni, de én kicsit inkább a tanárit ajánlom. Vagy menj mentőtisztnek és amelett ha tudod, tanuld a bioszt is és biosz tanár is tudsz lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!