Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mennyire fontos,...

Szerintetek mennyire fontos, hogy a szülő betartsa a gyerekének tett ígéreteit?

Figyelt kérdés

2017. aug. 3. 22:20
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem konkret esetrol van szo (bar ez volt az utolso csepp), hanem folyamatosan megszegett igeretekrol. Sosem indokolta meg, mindig csak letagadta, hogy o ilyet igert. Szo sincs arrol, hogy a korulmenyek nem ugy jottak ossze, egyszeruen nem erdekelte annyira egyik igerete sem, hogy foglalkozzon vele.
2017. aug. 5. 20:07
 12/17 A kérdező kommentje:
Es az kimaradt, hogy 17 vagyok.
2017. aug. 5. 20:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos!

Nekem azt ígérték, hogy pl.: elmehetek a barátaimhoz, vagy kapok egy telefontokot, meg ilyenek. Amiket írtam nem tartották be és csalódtam bennük. Elc$3$ződött az az érzés, hogy megbízhatok bennük, de ők sem bíznak bennem annyira valamiért.

2017. aug. 6. 21:30
 14/17 Metionin ***** válasza:
100%

Szerintem fontos. Nekem is folyton csak ígérgettek, nem csak tárgyi dolgokat, hanem "élményt" is pl. este majd sakkoznak velem vagy megyünk sétálni, ilyesmik. Az estek 99,9%-ában nem tartották be, csak azért ígérték meg, hogy fogjam be a pofám. Pedig nekem ezek az apró "foglalkozások" sokat jelentettek volna, mert nem voltak barátaim, nem mehettem sehová. Amikor nagyobb lettem, már az ígérgetés hangsúlyából leszűrtem hogy ez is csak hazugság. Ha rákérdeztem, hogy na akkor sakkozunk? rendesen fel voltak háborodva hogy mit képzelek magamról, méghogy ők megígérték. Rendesen hülyének voltam nézve. De amikor az ígéretre azt válaszoltam, hogy á úgyis tudom hogy csak ígérgetitek aztán nem lesz semmi, még én voltam a hálátlan köcsög. Nem is bízom semmiben amit mondanak.

Szerintem ennek egy alapvető bizalmi dolognak kellene lennie. Nincs gyerekem és nem is lesz de a barátaimmal szemben is mindig megtartom az ígéreteimet, ha bármi akadályát látom a dolognak, akkor egyszerűen nem ígérek. Még a kutyámnak tett ígéreteimet sem szegtem meg soha.

2017. aug. 7. 11:34
 15/17 anonim ***** válasza:

Fontos, mert ezen alapszik leginkább a bizalom.

Van, hogy nem úgy jön össze, tőlem független okokból. Olyankor próbálom valamivel kompenzálni.

2017. aug. 7. 11:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos. De itt azért furcsa számomra hogy érdekes módon senki sem szegte meg az ígéretét. Soha. Ez furcsa számomra. Mivel nem vagyunk tökéletesek. Így tehát nem mondhatja azt el senki magáról hogy Ő kivétel nélkül minde ígéretet be tartott. Mert ez hazugság lenne.
2017. aug. 14. 02:48
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Apróságokban, ha bocsánatot kér, és elmondja, miért nem tudta tartani, sztem annyira nem gáz, de csak akkor, ha ez visszafele is működik. Tehát nem ordítja le a gyerek fejét, ha az megígérte, hogy elmosogat aznap, de kiment a fejéből / aznap nagyon sok házit adtak fel.

Komoly dologban viszont ne csináljon segget a szülő a szájából, hacsak nincs komoly indoka rá (be lett ígérve egy nagyobb nyaralás, de nincs pénz, mert aput kirúgták a munkájából). Sajnos manapság azt látom, hogy sok szülőnél az a problémamegoldás egy gyerek olyan kérésére, amivel nem értenek egyet, hogy nem ülnek le rendesen elmagyarázni, hanem sunyi módon megígéri a gyereknek, és aztán reménykedik benne, hogy elfelejtődik... ha meg rákérdez a gyerek, akkor jön az, hogy "hát én ilyet sosem mondtam".

Plusz a gyerekének se mondja azt, hogy "mindig mindenben segíteni fogok neked, tök mindegy, mit kell tennem", aztán ha megkéred, hogy kérjen már meg vmit egy ismerősétől, akkor "fú, az ciki lenne" meg "én attól nem kérek semmit, mert fideszes/lmp-s/mszp-s/meleg/zsidó stb.".

2017. szept. 22. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!