Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magára hagynátok a (gimnazista...

Magára hagynátok a (gimnazista) gyereketeket a párotok miatt? Ebben az esetben belemennétek egy ilyen megoldásba?

Figyelt kérdés

Mielőtt félreértenétek, nem az a baj, hogy barátja van. 3 éves koromban váltak el apával, elég sok kapcsolata volt azóta.

Inkább az zavar, hogy fél éves kapcsolattal elvárja, hogy költözzek vele az ország másik végébe a pasihoz úgy, hogy most leszek végzős, tavasszal érettségizek... Ide köt minden, itt nőttem fel, itt van a barátom, a barátnőim, barátaim.

De nyilván nem fogok 17 évesen egyedül élni, ezért az unokatestvéremmel (21 éves lány, itt jár egyetemre) azt találtuk ki, hogy ő ideköltözhetne, ha anya elmegy. Így nem is lennék egyedül, nem kéne itt hagynom mindent.

2017. aug. 3. 09:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
11%
Az a baj, hogy nem vagy 18 éves, igy még bárhová elvihet. Aztán ha betöltötted, leléphetsz, de akkor meg sanszos hogy magadat kell eltartand, és nem lesz itt semmiféle támogatás. Megértelek téged is,mert utolso évben nyilván nem szerencsés elmenni, de megértem anyukádat is, ő csak boldog akar lenni (és ehhez minden joga megvan!). Amit irtál az egy jo megoldás lehet, de én annyira nehezen hagynám rá a lányomat egy 21 évesre, aki szintén még gyerek, hiába nagykorú. Viszont lehetséges, hogy anyukád máshogy gondolkodik, és belemegy. Beszélj vele.
2017. aug. 3. 11:05
 12/18 anonim ***** válasza:
89%

Fontossági sorrendet állított, gondolom az egyedülálló anyaként töltött évek után már minden mindegy alapon. Ez a "Nem akarok egyedül meghalni!" pánik, a harminc végi, negyven eleji egyedülálló és párkapcsolatban megmaradni képtelen nők betegsége. Ilyenkor aztán fél éves kapcsolatért eldob mindent, tök mindegy hogy kire milyen hatással lesz a döntése.

Én alapból nem rángatnám a gyerekem amíg ki nem repült a szülői házból, de anyád tuti belemegy majd ebbe a megoldásba, repesni fog az örömtől (nincs gyerek, pasihoz megy, felelősségnek vége!).

2017. aug. 3. 11:24
 13/18 anonim ***** válasza:
68%

Én eleve nem költöznék el semmi ismeretség után az ország másik véébe. Az meg kizárt, hogy kiszakitsam a gyerekemet egy férfiért a környezetéböl.

Apa megtette és az 5 év alatt, amit a mostohámmal kellett élnem, teljesen tönkrementem, több mint egy évig pszichologushoz jártam a nö miatt, mire ugy ahogy normalizálódtam. Neki fontosabb volt a punci, mint a gyereke, és nem vette észre, mekkora kárt tesz ezzel (pedig az egész család probálta lebeszélni a dologrol).

Azota 1000km-re élek, apa.meg lassan belehal a rengeteg munkába, amit azlrt vállal, hogy ne leygen otthon addig sem - merthogy a mostohám nárcisztikus-kontrollnániás, de ö most kezd erre rájönni.

28n

2017. aug. 3. 11:33
 14/18 anonim ***** válasza:
8%

Nem hagynám magára. Vinném magammal.

Miért kéne örökre abban a városban élni, ahol eddig éltetek??? Nem ti lesztek az elsők a világon, akik költöznek :D

2017. aug. 3. 11:49
 15/18 A kérdező kommentje:
Később is itt szeretnék élni, itt fogok egyetemre járni. Imádom ezt a várost, nem fogok elköltözni egy faluba kb., ahol senkit nem ismerek és anya barátját sem bírom 1 óránál tovább hallgatni.
2017. aug. 3. 11:57
 16/18 anonim ***** válasza:
95%

A pasas 400 km-ről randizgatott??

Nem mennék a pasassal, nem is költöznék el 400-re ha már itt van lakásom. Sőt én férjhez sem mennék még egyszer :D

Jó lenne, ha anyud belemenne, hogy ott maradj, neki is lenne menekülőút, ha mégsem jönne össze a kapcsolat idegenben.

2017. aug. 3. 14:20
 17/18 anonim ***** válasza:
16 eves korodtol barhova koltozhetsz akar az anyad engedelye nelkul is, csak be kell adnod a birosagra egy papirt kvazi gyerekfelugyelet csak maskepp. A birosag nem toleralja hogy anyad lelepjen 400 kmre es kivegyen a sulibol, tehat ha maradsz, anyadnak gyerektartast kell fizetni neked.
2021. dec. 25. 16:47
 18/18 anonim ***** válasza:

[link]

Itt a cikk. Gyamhatosagi engedellyel osszekoltozhetsz az uncsitesoddal ha az az erdeked szolgalja, marpedig ez a te esetedben fennall, anyadnak pedig penzbeli tartasi kotelezettsege van.

2021. dec. 25. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!