A szüleim felvetettek velem 1. 000. 000 Ft kölcsönt, megígérték a felével törlesztik, de nem hogy törlesztenék még kérnek tőlem pénzt is. Mit csináljak?
Nekem a bátyámat sikerült csőbe húzniuk. Felvetették vele a diákhitelt, hogy majd ők törlesztik, majd egy többmilliós hitelt is. Őszintén értetlen voltam, hogy tényleg azt hitte, hogy tisztességesen visszafizetik majd, mikor kicsi korunkban szíjjal vertek, mert nem akartuk odaadni a szülinapra kapott 1000 forintot?
Vette belőle több új kocsit ők is (amiből maradt 4), javítottak az életszínvonalukon (mert heti 3 egyedi formatorta csak úgy kell), majd elfogyott a pénz megint.
Velem is próbálkoztak, sikertelenül... Palizzanak be mást.
Ha nem írattál szerződést velük, akkor semmit se tudsz csinálni.
Na, bammeg, végem van!!
Micsoda emberek vannak, hihetetlen!
Mit csinálj?
Először is: egyetlen további fillért ne adj nekik!
Másodszor: ha már ennyi pénzed volt és van hülyeségre, akkor nem fogsz belehalni egy órába az ügyvédnél sem. Elmész szépen, elmondod mi a helyzet, ő megmondja, hogyan lehet ennek a végére járni a legkevesebb, minimális ráfizetéssel. Nyilván pluszban nem fogsz kijönni, de nem mindegy, mennyi a károd.
A 10esnek meg gratulálok, vm hasonló lehúzó szülő lehet!
Nemhogy segítenék a gyerekemnek, de még gondokat, hitelt rakok a nyakába, csakhogy nekem új kocsi legyen a seggem alatt. Meg még azontúl is: fizetettem vele a hitelt, plusz pénzért rinyálok! Hát, gyönyörű!
Felénk, ha nincs pénzem autóra, én magam hitelt nem kapok, akkor mással nem vetetek fel! Majd ha dolgoztál volna házért meg fizetnéd havonta a törlesztőjét, akkor nem dobálóznál ilyen könnyedén, hogy így eladnám meg úgy odaadnám az árát :-)....
Onnan indulunk, hogy autót hitelre venni soha, mert sikeres ember már nem lehetsz. Más helyett meg nem írunk alá semmit.
Kivéve, ha vállalkozáshoz kell úgy, hogy ki tudod termelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!