Mit gondolsz, mennyire működőképes egy olyan párkapcsolat, ahol a felek között 15-17 év korkülönbség van?
Szerintem pont így van, ahogy a 10-es írta. Hasonló korúaknál is ezer dolog miatt tönkremehet egy kapcsolat. Nem az életkoron múlik. Ha két ember összeillik, akkor mindegy, hogy hány évesek. Van egy csomó ember, aki közelebb áll hozzám életkorban, mint a párom, és mégsem illenénk össze. Mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk, hasonlóan gondolkodunk, ugyanazok az értékek fontosak nekünk az életben. És ez nem az életkoron múlik. Hiszen nem úgy van, hogy akkor minden x korú ilyen, minden y korú olyan, z korú amolyan. Az azonos korúak sem egyformák és nem ugyanúgy élik az életüket.
Az meg egyáltalán nem zavar, hogy nem ugyanakkor nőttük fel. Sőt, nekem érdekes is, hogy van, amit ő jobban ért, mert akkor már idősebb volt.
Viszont, ha kis tinilány vagy, akkor azért jobb az óvatosság. :)
Két felnőtt között, ahol egyik fél sem akarja kihasználni a másikat, működhet.
Működőképes lehet. A dédszüleim között is ennyi volt. Nagyon szerették egymást, öt gyerekük lett, és boldogok voltak együtt.
Szerintem ez csak egy ok a problémára, de ahol kicsi a korkülönbség, ott is ugyanúgy lehet veszekedés, megcsalás, válás.
Köszönöm a válaszokat!
Párom 16 évvel idősebb nálam, én 25 vagyok. Lassan 2 éve vagyunk együtt, 1 éve együtt is élünk.
A kérdés azért jutott eszembe, mert mostanában egyre gyakrabban figyelek fel arra, hogy sokan húzzák a szájukat arra, hogy ennyi a korkülönbség köztünk (párom simán letagadhatna jó pár évet), és furcsállom, hogy ennyire meghatározó a kor egyeseknél.
Köztünk 15 èv van a pàrom javàra.Nègy ès fèl ève vagyunk együtt.Van kèt gyonyoru gyerekunk.A baràti köröm is idősebb emberekből àll.Èn most 24 vagyok a pàrom 39.
Jol megvagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!