Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok az emberek akik az...

Azok az emberek akik az életet borúsan látják, miért aggatják rá a gyerekeikre is ezt az életérzést?

Figyelt kérdés

A világ rossz,a világ sz-r,jaj de sajnáljuk magunkat.

Ebben felnevelni egy gyereket.

Lehúzzák ezzel a saját gyerekeiket.

Az ilyen emberek minek vállalnak gyereket,ha állandóan csak sopánkodnak?

2017. júl. 23. 17:27
 1/8 anonim ***** válasza:
47%

Pontosan ez az egyik ok a sok közül, amiért nem vagyok hajlandó ebbe az országba szülni, emiatt a negatív mentalitás miatt, amivel ha nem én fertőzöm meg szerencsétlen gyereket, akkor a szomszéd, a szomszéd gyereke, az osztálytárs, a tanár, és még sorolhatnám.

Sőt ha elvonatkoztatunk a gyerek témától, ezekkel az emberekkel kapcsolatban eleve azt nem értem, miért aggatják rá a környezetükre (legyen szomszéd, ismerős, kolléga) ezt a látásmódot, miért képesek órákig megszakítás nélkül panaszkodni, és miért nem veszik észre, hogy senkit nem érdekel és csak lehúzzák a másik embert.

2017. júl. 23. 17:50
 2/8 anonim ***** válasza:
58%

Ezt te miből vontad le? Lehet, hogy az illető épp egy nehéz szakaszában van az életének.

Ezen kívül meg, senki se tud kibujni a saját bőréből, még a gyerekei kedvéért sem.

2017. júl. 23. 18:39
 3/8 A kérdező kommentje:

Én pl mindig megkaptam,hogy miért vagyok ilyen pesszimista.

Az én szüleim sajnos ezt nevelték belém.

Pedig szerintem nagyon sokat számít,hogy milyen környezetben nő fel egy gyerek,legalább 50% az önbizalom,megerősítés.

Másokon pedig akik fele annyira sem tehetségesek esetleg,látni az önbizalmat,mert ők valszeg olyan családban nőttek fel,ahol ösztönözték,nem lehúzták őket a szülők az állandó negatív gondolatokkal.

2017. júl. 23. 18:39
 4/8 A kérdező kommentje:

"Ezen kívül meg, senki se tud kibujni a saját bőréből, még a gyerekei kedvéért sem."

De ha valaki olyan nehéznek,rossznak látja az életet,miért nehezíti meg még azzal is,hogy gyereket vállal,és a gyereknek is tovább adja ezt?

Talán azért,mert szeretik,ha sajnálják őket,a gyerek pedig egy jó hallgatóság ebben.

2017. júl. 23. 18:40
 5/8 anonim ***** válasza:
28%

őszintén szólva ami ebben az országban megy az már undorító.

minden média valamelyik párt irányítása alatt van, és ezáltal egy olyan negatív hangulatot keltenek ami miatt az emberek már önhibájukon kívül is átveszik ezt az egész pesszimista szarságot.

ez nem csak a napjainkról szól, hanem a rendszerváltás óta ez megy.

tény, hogy az utóbbi években sokkal jobban érezhetővé vált ez a média által generált negatív hangulat, és ez erősen látható az emberek hozzáállásán is.

a kormányközeli médiák csak a kormányt fényezik, az ellenzéki médiák meg csak ultra negatív és kétséget keltő információkat sugároznak.

ilyenkor természetes, hogy az emberek lehangolódnak és ezt a gyerekeiken vezetik le.

és sokat jártam Európában, sok nemzetet megismertem, és őszintén kijelenthetem hogy a magyar nép az egyik legszerethetőbb és legkitartóbb nép egész közép és nyugateuróapában!

de addig még ilyen generált pesszimista és kilátástalan hangulat uralkodik e nép felett, sajnos a szülők is ezt "aggatják" a gyerekeikre.

2017. júl. 23. 18:56
 6/8 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem felnőtt korodban már tőled függ, hogy mirehogy nézel. Nekem is ilyen szüleim voltak, de felnőtt korodban te választod ki, hogy milyen emberekkel akarsz lenni. Én végül jelentkeztem az egyetemen külföldieket pesztrálni. Eszméletlen volt. Csomó fiatal, mind boldogok, pedig nem volt magas a gyakornoki fizujuk. Rengeteget tanultam tőlük. Nem hiszem, hogy túl idő lennél, mert gondolom nem 35 évesen ír ki valaki ilyen kérdést. Még van időd neked is kitörni.

Én egy kiutat tudok, ami az enyém is volt: Foglalkozz ide látogató külföldiekkel (erasmus, aiesec,iaeste, stb) vagy menj el önkénteskedni egy Magyarországnál rosszabb helyre. Én mindkettőn túl vagyok és rengeteget segítettek. Az a szüleid hibája, ha úgy neveltek fel, hogy itt minden szar, de a te hibád ha felnőttként nem lépsz ki belőle.

2017. júl. 23. 19:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem aggatja rá csak mivel az van a közvetlen környezetben annak kell ezt végig hallgatnia, együtt élnie ezzel, ami persze nem kötelező. Ott kell hagyni a p--ba ha van rá lehetőség !
2017. júl. 23. 19:19
 8/8 anonim ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező!

Mégis mi mást "aggathatnának" a gyerekeikre a szülők, mint a saját életérzéseiket? Hova menjenek kölcsön kérni egy kicsit pozitívabb életérzésért, ha a szomszéd és az egész ország ilyen borúsan látja a jelent és a jövőt?

A valódi kérdés nem ez. A valódi kérdés az, h jogodban és képességeidben áll-e a környezeti rossz példák és a nyomás ellenére máshogyan látni a világot.

Jogodban áll, igen. A pozitivizmusoddal pozitív párt fogsz vonzani, és természetesen a ti gyerekeitek majd jobban járnak avval, h pozitív példát látnak majd maguk előtt.

A pozitív hozzáállás, mint képesség és viselkedési forma, pedig fejleszthető! Csak az hat rád kényszerítő erővel, amit te megengedsz a külvilágnak.

2017. júl. 24. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!