Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit tennétek ha a...

Szülők! Mit tennétek ha a gyereketek nem fejezné be a középsulit, majd a szakmát is otthagyná, de nem akar dolgozni sem?

Figyelt kérdés

Tehát a gyerek nem fejezi be a középiskolát, átmegy esti érettségire, de azt is ott hagyja, majd a szakmunkás képzőt és egy okj-t is felad.

Dolgozni pedig nem szeretne, de tanulni sem.

Igaz érettségi, szakma és nelvtudás, illetve jogosítvány nélkül nehéz bármit is találni.

2017. júl. 10. 14:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Szóval te vagy aki meggondolatlanul cselekszel... az okát te tudod és a megoldást is megfogod találni!
2017. júl. 10. 14:53
 12/23 anonim ***** válasza:
88%

"Meg sem próbálnátok kideríteni, hogy mi áll a háttérben?

Egyből ultimátumot adnátok? Esetleg nem gondolkodnátok el rajta, hogy a ti hibátok is?"

De, biztos, elgondolkodnék. De bármire jutnék, mégiscsak rá kéne kényszeríteni, hogy dolgozzon (vagy tanuljon). A filozofálás nem megoldás.

2017. júl. 10. 14:54
 13/23 A kérdező kommentje:

A kérdést egy ismerősöm gyereke inspirálta, ezen gondolkodom. Ő azt mondja, hogy nem tud tanulni, leül, de képtelen koncentrálni, semmi kitartása és akaratereje. Inkább lemegye a haverokkal iszogatni a helyi kocsmába vagy kocsikazni, otthon esetleg kockul, filmezik. A szülei már nem tudják fegyelmezni, mert 18 elmúlt.

Egy időben maga akart dolgozni, de csak kimerítő fizikai munkakat talált és beleunt.

Jelenleg semmit nem csinál féléve.

2017. júl. 10. 14:56
 14/23 A kérdező kommentje:
#12 Ez igaz, bár jobb a tanulasra rákényszeríteni, így elég értéktelen a munkaerőpiacon.
2017. júl. 10. 14:59
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyesmi nem egyik napról a másikra áll be. Megelőzni kell.
2017. júl. 10. 15:00
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

12: Lehetne fegyelmezni. Mondjuk nem kap pénzt kocsmázásra, kocsika fenntartására.

Egyébként meg már régebben elvihették volna megnézetni, hogy valóban van-e valami gond, ami nehezíti a tanulást, vagy ez csak egy kifogás a részéről.

2017. júl. 10. 15:01
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Én eddig egyetlen munkahelyemet sem szerettem különösebben és igazából tanulni sem akartam. Több sulit otthagytam, aztán amikor az éppen aktuálisat is feladni készültem, elgondolkodtam, hogy ez talán nem a suli hibája, nem a szüleimé vagy a nehéz gyerekkoromé, hanem az enyém. Nem tartok ki semmi mellett, miért is várnám el, hogy majd ingyen bármit elérek... Szóval elvégeztem, mert már becsületbeli ügy lett :) Néha visszagondolok, hogy mi lett volna, ha nem végzem el...olyanok is vannak és örülök, hogy volt annyi belátásom, önkritikám, hogy nem adtam fel végül.
2017. júl. 10. 15:02
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem "egyből" ultimátum, mert mire ideáig eljut, már legalább százszor lehetett volna neki ultimátumot adni. ;)

Még jóval azelőtt meg kellett volna fogni, mielőtt otthagyta volna a középiskolát.

Nem pénzelni, nem támogatni a lógásban, ivásban, nem tanulásban... hanem megkövetelni, hogy tegye a dolgát tudása szerint és ahhoz hozzásegíteni: korrepetálás, magántanár...stb.

Most is megtehetnék ezt a szülei. Pénzcsap elvág, kiszolgálást megszüntet...

2017. júl. 10. 15:07
 19/23 anonim ***** válasza:
80%

Tudom én mi baja van "szegény gyereknek" A diagnózis : munkusz undurusz. Magyarán hülye lenne bármit is csinálni, mikor eltartják. Jaj, iskola nélkül nem lehet jó munkát kapni de nem is óhajt tanulni, mert lusta mint az állat. Az ilyeneknek a "jó munka" azt jelenti hogy vágjanak hozzájuk százezreket, de ne kelljen két szalmaszálat se keresztbe tenni érte.

Kocsikázni, piálni, gépezni haverokkal bulizni persze nem "depressziós". A szüleinek nem fegyelmezni kellne a kölyköt, hanem ultimátumot adni- már ha nem akarják majd negyven éves koréban is ők fizetni neki a piát, netet, egyebet. Szóval vagy tanuljon, vagy dolgozzon, vagy fel is út le is út. Hiába szülők, nem kötelesek parazitát tartani.

2017. júl. 10. 15:12
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
#15-höz csatlakozom. Egy gyereket úgy kell nevelni, hogy legyen képes tanulni, dolgozni, derüljenek ki a képességei és mindehhez a szülőknek is sok személyes "munkát" kell belefeccölni a gyerekbe. Az ilyen esethez hosszú évek semmittevése (a gyereké és a szülőké együttesen) vezet el és ilyenkor már nemigen lehet semmihez sem kezdeni, mert a teljes ellátáshoz és kiszolgáláshoz szokott személyiség csak katartikus élmény hatására fog megváltozni (már ha egyáltalán képes rá).
2017. júl. 10. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!