17 éves kortól el lehet menni otthonról?
"Te meg itt ugrálsz úgy, hogy semmid sincs?"
Mije lenne, ha 17 éves? Amit aláraknak a szülők.
És utána mi lesz a terv? Eltartanak 1 évig a barátod szülei, aztán aláírtok egy szerződést, hogy szülni fogsz 3 gyereket a CSOKért, beköltöztök egy felújítandó házba, aztán majd a párod eltart a 110ezres betanítottmunkás fizujából, amiért 3 műszakban gürizik, te meg ülsz otthon és várod a segélyt meg nézegeted az olcsó használt ruhákat a helyi adokveszeken?
Most már napi 5 kérdés érkezik ide 14-17 év közötti lányoktól, akik el akarnak otthonról költözni a pasijukhoz. Ez lett az új divat, gyerekfejjel arra alapozni, hogy majd a fiútok (illetve a családja) eltart titeket, csak mert nem jöttök ki otthon a szüleitekkel?
Már meg sem kérdezem, hogy miért, mert amikor rákérdeznek, hirtelen mindenki anyja-apja alkoholista, ver otthon mindenkit, nem ad pénzt, éhezteti a gyerekét, vagy már ötször újraházasodott, és a mostoha veri és éhezteti a gyerekét. Ja meg alkoholista.
Nyilván szomorú tény, hogy sok családban ez jelen van, de valahogy hihetetlen, hogy ezek a sanyarú sorsú gyermekek mind 17 év körüli lányok, akiknek azért persze van számítógépük, okostelefonjuk, internethozzáférésük, meg persze pasijuk, aki befogadná őket. De közben nagyon sz** nekik otthon.
És egyikük sincs tisztában vele, hogy 18 éves kora előtt nem költözhet el otthonról csak úgy. Pedig ahhoz tényleg nem kell sok ész, hogy ezt valaki tudja...
Barátoddal? Egy 17 éves gyerek vagy, azt se tudod mit jelent magad eltartani.
Nem beszélve arról,a férjed úgyse most fogod megtalálni.
Honnan veszitek, hogy semmije nincs? bár ez tagadhatatlan, hogy nagyon családfüggő de nekem 17 évesen, egy ház 200 négyzetméteres ház 51% tulajdonjoga enyém volt (49 öcsémé), és saját néven lévő számlán is volt bőven annyi, amivel kb 1 évig jó körülmények mellett meglettem volna, ha semmit nem csinálnék az az 1 év alatt.
Ettől függetlenül hasonló helyzetben se voltam, ezt csak azért írtam, hogy nem feltétlen kell abból kiindulni, hogy semmi pénze.
És hogy a kérdésre is válaszoljak, nem nem cuccolhatsz össze és mehet a hapsidhoz, vagyis megteheted de a szüleid rendőrrel hazavitethetnek. Nem fejtetted ki, de ha valami komolyabb okból akarsz elmenni, akkor indíthatsz pereket, és annak lefolyása idejéig a gyámságot megfelelő indokkal felfüggesztik szüleidtől. (Ha ilyen esett állna fel, akkor több mint valószínű, hogy mire tárgyalásra kerülne a sor, addigra 18 vagy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!