Ti kaptok a szüleitektől zsebpénzt? Ha igen, mennyit és hány évesek vagytok?
En altalaban hetente 20-30 ezret kapok, de valtozo, neha 15ot :P
15f
Havonta 10000-et kapok bár nekem ebből kell álnom a haverokkal kimenetelt/bulizásokat ha ruhára van szükségem édesanyámmal megyek venni annyit amennyi kell (nem vagyok az az ember aki szereti a ruhákat) bérletre kapok +3500-at egyenlőre ennyibe kerül a bérletem és telefonomra 3000-et havonta persze csak ha kérek de nem szokásom telefonálni. Én teljesen elvagyok ezzel bár nem érzem igazán szükségesne a zsebpénzt mert van olyan ember aki nem tudja kezrlni a pénzt így megkapja a zsebpénzt és pár napon belül elveri.
Bocsi ha túl hosszasan írtam le.
22.
Soha nem kaptam, és irigy vagyok mindenkire aki kapott.
én havi 40k-t kapok, de rögtön elmegy belőle 15 edzésre, 10 matekra, bérlet 3500, de nem tudok vele mindig hazajönni is, szóval vonatjegyre még külön elmegy. Kajámat is ebből veszem (reggeli/+ebéd), plusz tisztálkodószerek, meg ami kell. Párhavonta fodrászhoz is megyek meg kozmetikushoz. Többit félreteszem, van számlám és azért igyekszem spórolni.
Oké, ez soknak tűnhet, de mindent ebből fizetek, annyi, hogy rezsire meg a kaja nagy részére nem kell gondolnom, meg persze lakbér.
Viszont a nyári szünet legelső napjától kezdve dolgozok, előreláthatólag egészen az utolsóig. Hogy legyen mit félretenni. Meg szeretnék költeni is nyilván. Régen vettem már könyveket, kéne 1-2 ruha, meg ilyesmi.
De amúgy ha megyek valahová, anya általában ad egy kis pénzt, ha együtt megyünk vásárolni, ruhát is vesz nekem, nem kell külön fizetnem. Meg pl. apám itt volt egy hónapja és mivel 4.84-es átlagom lett évvégén, vett nekem 2 könyvet is. :)
Naszóval mindent összevetve eléggé el vagyok eresztve, de azért nem túlzottan, minden ki van számolva.
15/l
Én napi 20 Ft kaptam és csak nasit kellet vennem :D
Bőven elég volt :D
F/38
Soha nem kaptam rendszeresen zsebpénzt, de ha kértem valamire, pl. mozira, fagyizásra vagy barátnőim szülinapi ajándékára, mindig adtak. Szülinapra, névnapra rokonoktól mindig kaptam párezer forintot, úgyhogy néha azt költöttem el ilyen alkalmakkor vagy vettem belőle valami kisebb sminkcuccot. A bérleteimet mindig fizették, meg amikor menzás voltam általánosban, azt is. Aztán egyetemen ez az egész nyilván teljesen megváltozik, de a kérdezőt gondolom most nem az érdekli. :D Szóval alapvetően nem hiszek a rendszeres zsebpénzben, persze, amikor fiatalabb voltam zavart, hogy más miért kap, ha én nem. De igazuk volt a szüleimnek abban, hogy felesleges lett volna, így visszagondolva nem is tudtam volna semmi értelmesre költeni. Nem igazám jártam bulizni, egy-két édességen kívül kaját sem kellett vennem magamnak, úgyhogy nem zavart nagyon soha a zsebpénz hiánya.
20L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!