Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a szülő előre bejelenti, hogy hiába költözik el attól még muszáj havonta hazaadni?

Figyelt kérdés
Lassan költöznék el otthonról és amikor anyám megtudta, hogy el akarok költözni azt mondta, hogy nem érdekli, hogy már nem fogok itthon lakni akkor is haza kell adnom egy bizonyos összeget. A problémám ezzel az, hogy akkor 20-40 ezer forintom marad rezsire, kajára és ruhára és így magamra nem is fogok tudni jóformán semmit költeni és a tisztító és tisztálkodó szereket bele sem számoltam. Van joga elköltözésem után is pénzt kérni, főleg akkora összeget hogy a "megélhetésemre" menjen rá?

2017. júl. 1. 11:34
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de többet nem beszélnék vele.
2017. júl. 3. 09:54
 42/53 anonim ***** válasza:
Valami fejlemény van azóta?
2017. júl. 3. 17:24
 43/53 A kérdező kommentje:
Fejlemény még nincsen. Addig nem akarok kötekedni amíg itthon lakok. Ha így teszek én húzhatom a rövidebbet.
2017. júl. 3. 18:11
 44/53 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj hazaadni?

Hát én erre azt válaszolnám, hogy "muszáj", hogy mosolyra húzódjon a szám ettől a mondattól!

80e Ft-ra tart igényt?

Megmondanám, hogy igénye nyugodtan lehet!

Rossz híredet kelti?

Legalább el van döntve, hogy nem költözöl vissza, hanem ott maradsz, 300 km-re, ahová most elköltözöl.

2017. júl. 5. 15:05
 45/53 anonim ***** válasza:
31%

Ha anyagi helyzeted megengedi , bár úgy látom egyenlőre nem, akkor támogasd anyud , de elvárni ezt nem szabad .

Fiam itthon lakik velünk, nem kértem , de beszállt havi 40 ezerrel.

Elfogadtuk és karácsonykor vissza kapta egy összegben :)

Nem lehet anyud neked szeretné félre tenni ?

2017. júl. 5. 19:27
 46/53 feco8888 válasza:
36%
Jobban jársz ha elvered a családot,hogy helyre rázodjon az agyuk, mert nem normalisak zizik
2017. júl. 5. 19:37
 47/53 anonim ***** válasza:
100%

Mégis milyen rövidebbet húzol? Mit csinál? Talán megver? :)

Most komolyan, húzz el minél hamarabb, minél messzebbre. Életed végéig fizetni akarsz? Hogy fogsz így karriert csinálni, családot alapítani, vagy úgy egyáltalán a céljaidat elérni?

EGY ÉLETED VAN, HÁT ÉLDD!

2017. júl. 5. 20:58
 48/53 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért fura, mert gondos szülőnél általában fordítva van: mikor a gyereke elköltözik igyekszik segíteni neki az önálló életkezdésben, akár egy kis plusz pénzzel, akár pl. azzal, hogy időnként megkérdezi: van-e mit enni kisfiam/kislányom. Ha nem laksz otthon, nem fogyasztod a rezsit, stb. nem értem miért lennél "köteles" fizetni, főleg ha ezzel az önfenntartásod veszélyezteted. Bizonyára ha olyan jól keresnél szívesen segítenél te magadtól is neki, de a saját életedet kell élned, és nagyon is dicséretes a törekvésed, tekintve hogy manapság hány fiatal élősködik a szülein még 30-40-en túl is, és esze águkban nincs saját lábra állni. Te ezt megteszed, megérdemelnéd, hogy támogasson édesanyád, ha más nem, pár jó szóval, biztatással, és ne akadályozni próbáljon benne.
2017. júl. 5. 22:39
 49/53 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, hogy félre tenni szeretné-e. Nem hinném, főleg nem hogy nekem, mert akkor nálam hagyná. Annak a pénznek nálam is jó helye van és van is mire költeni, mert rengeteg dolgot kellene vennem. Nincs szükségem arra, hogy helyettem takarékoskodjon valaki, de ezt ő is tudja. Céljaim vannak és nem szeretnék életem végéig fizetni. Szívesem segítenék, ha lenne miből, de akkor sem minden hónapban és nem ekkora összeggel. Visszaköltözni még vissza szeretnék (mármint nem hozzájuk, hanem mint városba ide), mert azért nekem mégis csak jelent valamit, hogy itt nőttem fel.
2017. júl. 6. 08:23
 50/53 anonim ***** válasza:
300kmre mész és azzal foglalkozol hogy anyád a környéken rossz hírbe hoz? Istenem, megint ez a "mitfognakszólnianépek" hozzáállás! Tényleg, hogy nézel majd így az "emberek" szemébe a környéken?! Szánalom.
2017. júl. 6. 08:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!