Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a fontosabb? A szülői...

Mi a fontosabb? A szülői minőség megélése vagy a párod?

Figyelt kérdés

A kérdést az alábbi, tegnapi kérdésem ihlette.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Sokan írták (inkább nők azt hiszem), hogy ha a társuk nem szeretne gyermeket vállalni, akkor nem lennének együtt. Mi van akkor, ha megtalálod azt az embert, akit mindig is kerestél, és szinte mindenben passzoltok, de a gyermekvállalási kérdésekben nincs egyet értés. Az egyikőtök szeretne gyermeket, a másik nem. Elhagynád-e álmaid párját, ha ebben nem lenne egyet értés? (Persze felmerül a kérdés, hogy akkor a társad mégsem álmaid embere, ha akar/nem akar szülő lenni).

Várom az értékes és magvas gondolatokat! :)

2017. jún. 30. 10:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Arról az oldalról tudok nyilatkozni, ahol az egyik nem akart, de a másiknak már volt több, mire kapcsolat lett belőle (régebbi ismeretség volt). Ez a felállás jól tud működni, ha elég intelligens mindkét fél. Pl nem támasztok olyan elvárásokat, hogy márpedig menjen szülőire, vigye orvoshoz, stb., cserébe elfogadja, hogy egy csomó dolgot a gyerekekhez kell igazítani.
2017. jún. 30. 13:48
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha ilyen dolgokban nem egyezünk, akkor nem annyira tökéletes az a másik, és baromira nem passzolunk mindenben.

(mondjuk én pont pepitában vagyok, mert én nem tervezek gyereket)

2017. jún. 30. 15:27
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezt az elején már jobb kitárgyalni, az a biztos, meg szerintem a leglogikusabb lépés.

Személy szerint nálam van egy mozgástér gyerek kérdésben. Tehát ki tudnék egyezni a gyerektelen létben is, de ha úgy van, akkor egy, esetleg kettő de inkább mégiscsak egy gyereket vállalnék. Hármat vagy többet semmiképpen. Lehet akármennyire főnyeremény a párom, ha ő ragaszkodik ahhoz, hogy egy futballcsapatnyi gyereket szeretne, akkor azt mással kell vállalnia, akkor nem az én emberem. Nekem nem lenne kapacitásom ennyi gyerekhez, ezt egészen biztosan tudom.

2017. jún. 30. 17:32
 14/14 anonim ***** válasza:
52%
A gyerek, már az elején jó ha szóbajönnek ilyen fontos kérdések és könnyebb akkor megszakítani a kapcsolatot amikor még nincsen halálos nagy szerelem. Plusz nem érezném tökéletesnek azt aki ilyen jelentős kérdésben eltérő véleményen van. Idővel csődbe mennek az ilyen kapcsolatok, nekem is van ilyen ismerősöm. Eljegyzés után derült, ki hogy a pasas amúgy nem akar gyereket, elbúcsúztak a nőnek már családja van, a pasasnak meg négylábú gyereke a barátnőjével és így boldogok.
2017. jún. 30. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!