Miért az az első tanács, hogy költözzön el?
Rengeteg kérdésnél olvasom, ha gond van a szülőkkel, hogy költözz, én rég leléptem volna, miért laksz még ott, és a többi. De mégis, hogy gondolják ezek a válaszadók? Még ha valóban az is lenne a legkézenfekvőbb és legjobb, ha elköltözne a kérdező, ezt ma nagyon nehéz megtenni. Egy 19-23 éves fiatal hova menjen? Még egy szobát is olyan áron lehet kivenni, hogy másra nem marad, még vidéki nagyvárosban is, pláne pesten. Kisvárosban meg szobát nem adnak ki, max teéjes lakást, azt megint nem lehet kifizetni. Már ha állás van egyáltalán...
Mikor ilyet tanácsolnak, mire gondolnak? Hogy mindenki úgy szüreteli a pénzt?
Nézd, ha a kerdezonek nem tetszik az otthoni rendszer, akkor ez az evidens megoldás. Tudod, az én házam, az én váram. Neki kell alkalmazkodni, nem a szülőnek, hiszen a szülő tulajdona a lakás/ház, így az ő szabályai érvényesek és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy a szülőnek van e adott kérdésben igaza, vagy sem.
Nem kell ehhez pénzt szuretelni, munkát kell keresni, akár többet is és már meg is van oldva
De bírem ezt a koliy szoctám, diákhiteles hülyeséget.
A kollégiumból kikell költözni az egyetemi szünetek ideje alatt..
Diákhitel hűű de jó, legyél tipikus magyar és legyen hiteled fiatalon. Jó hogy nem 12 évesen vegyen fel hitelt, ha a mama nem vesz neki csokit.
Logikus.
Mert ha valahol szar van a palacsintában, nagy vonalakban háromféle út létezik:
1. vagy változtatnak a helyzeten, de ehhez mindegyik résztvevőnek meg kell erőltetnie magát
2. vagy összeszorítja a fogát a T. Kérdező, és elviseli a helyzetet, amíg nem jönnek kedvezőbb körülmények
3. vagy fogja magát és kilép a helyzetből.
Az első két opciót általában elég hamar, többnyire már a kérdés kifejtésénél kigolyózzák, így kizárásos alapon marad a harmadik.
"Diákhitel hűű de jó, legyél tipikus magyar és legyen hiteled fiatalon"
Azt ugye tudod hogy a nyugaton teljesen általános a diákhitel felvétele és ott nem potom pár százezer a tandíj hanem több millió forintra átszámolva.
Ha nagyok a bajok otthon és a kérdező már felnőtt, akkor más megoldás nem nagyon van azon kívül,hogy elköltözzön.Akinek 20 éven keresztül megkeserítették az életét a szülők, annak a szülei nem fognak megváltozni már sajnos, nincs más megoldás, mint hogy lelépjen a gyerek és csak alkalmanként lássa a kedves famíliát.
Nyilván ha apró veszekedés van,akkor szerintem se a költözés a megoldás.
De ahol komoly bajok vannak(Családon belüli erőszak, lopás stb), ott a költöztés az egyetlen biztos mód.
Tényleg piszok drágák az albérletek, úgyhogy ilyen esetben marad az,hogy akár 4-5 lakótárssal él együtt.Nem ideális, de így legalább ki tudja fizetni a költségeket.Nem mindegy,hogy a 80 ezres albit és a 20 ezres rezsit valaki egyedül fizeti, vagy elosztják 5 felé.
Mert a kérdező hiába is akarna, nem tud változtatni a helyzetén, ennyi.
És ilyenkor vagy ott marad összeszprított foggal és tűr (amiben vagy tönkremegy, vagy nem), vagy kilép.
De az itt lévők 99%-a csak azért írja ki a dolgot, hogy könnyítsen a lelkén, ami segít sokszor, ám elkötözni nem akar - bár akkor ne picsogjon, mert nem csak neki rossz.
És aki el AKAR költözni, az ELFOG, mert MEGOLDJA. Egyéni tanrend, diákhitel, meló.
Rohadtnehéz, igen, csomó áldozatot követel, de megéri, mert kiszakad a szar családból, és alapvetően kiegyensúlyozottabb lesz ezáltal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!